CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı: 'Emanete Sahip Çıkacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından İsfendiyar Mahallesi'nde halk buluşması gerçekleştirildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, İsfendiyar Mahalle Buluşması’nda; “Seçimlere 1 hafta kaldı. Haftaya yarın sandık önümüze gelecek ve bu mahallenin, bu şehrin geleceğiyle ilgili bir karar vereceğiz. 4’ü bağımsız 21 aday var. Bunlardan biri MHP Belediye Başkanı Adayı Yüksel Aydın. Bakın bugün gazetelere açıklama yapmış. Açıklamasını aynen okuyorum: ‘2019’da belediyeyi devraldığımızda adeta enkaz devraldık. Yapılmayan işler yapılmış gibi gösterilmiş.’ Yüksel Aydın aynen böyle söylemiş. Tahsin Babaş döneminde yapılmayan işlere para ödendiğini açıklamış. Yüksel Aydın’a soruyorum; Bunu açıklamak için 5 yıl niye bekledin? Niye sustun, niye dilini yuttun? Tahsin Babaş’a da soruyorum. Yapılmayan işe bu halkın paralarını aktarmaya utanmadın mı? Çık bunu millete açıkla.  Değerli hemşerilerim MHP’nin AKP’nin bize reva gördüğü adaylar işte bunlar. Bozacının şahidi şıracılar” dedi. 

‘Baltacı’yı Tercih Ederseniz Karanlık Geçmişi De Aydınlatacaksınız’

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “Ama adaylar arasında biri var ki, o sizin içinizden, evinizden, sokağınızdan, mahallenizden biri. Onu tercih eder, ondan yana karar verirseniz sadece bu şehrin geleceğini aydınlatmakla kalmayacaksınız. Son 10 yıldır bu şehrin karanlığa hapsedilen geçmişini de aydınlatmış olacaksınız. Işık tutacaksınız. 5 liralık kaldırım taşını kaç paraya değiştirmişler bileceksiniz. Kimler çocuklarını, yeğenlerini belediyede işe yerleştirmiş bileceksiniz. Biz Kastamonululara ait olan arsalara kimler üç beş paraya çökmüşler bileceksiniz. Kimler belediyenin doğrudan teminleriyle servetlerine servet katmış bileceksiniz.  Belediyenin parasını kim hortumlamış hepimiz bileceğiz, gereğini de tüm Kastamonulular adına yapacağız. Kazandığımızda belediyede hangi evrakı kaldırsak altında adlarına, izlerine rastlayacağımızı bilenlerin paçaları tutuştu. Ondan bu kadar gerginler. Çarşıda, pazarda, sokakta Hasan Baltacı’ya olan sevgiyi görüyorlar, herkes Hasan Baltacı diyor duyuyorlar, ondan bu kadar öfkeliler. Girdikleri dükkânlardan kovuldukları, genel merkezlerinden “siz ne yapıyorsunuz seçimi kaybediyorsunuz” diye azar işittikleri için bu kadar agresifler. İşte o yüzden iftira atıyorlar. İşte o yüzden hakaret ediyorlar. İşte o yüzden tehditler savuruyorlar. Söyledim yine söylüyorum. Ellerinden geleni ardında koymasınlar. Ateş olsalar cürmü kadar yer yakarlar” şeklinde konuştu. 

‘7 Gün Sonra Öyle Bir Karar Verin Ki Bu Şehir Daha İleri Gitsin, Gelişsin’

Karabacak son olarak; “31 Mart bir vicdan ve ahlak seçimi olacak. Ve bir karar vereceksiniz.  Şehrin her yerine ‘ben yaparım’ afişleri asan,  sözüm ona iktidarın gücü arkasında iken 2014 yılında verdiği hiç bir sözü tutmayanları mı tercih edeceksiniz? Yoksa 6 yıldır Kastamonu’yu dilinden düşürmeyen, özünü sözünü bildiğiniz Bizim Hasan’ı mı tercih edeceksiniz. Buna karar vereceksiniz. Pudra şekercileri büyütüp semirten, bu şehrin arsalarını yandaşlarına peşkeş çekerek dairelerine daire, zenginliğine zenginlik katan Tahsin Babaş'ı mı? Mekan basıp, racon kesmeyi siyaset sanan Yüksel Aydın'ı mı? Yoksa 6 yıldır Ak Partili, MHP’li, CHP’li İyi Partili diye ayırmadan herkesin derdine koşan ve bu şehrin başını bir kez olsun öne eğdirmeyen Bizim Hasan’ı, Hasan Baltacı’yı mı seçeceksiniz buna karar vereceksiniz. Kıymetli hemşerilerim, 7 gün sonra öyle bir karar verin ki bu şehir daha ileri gitsin, gelişsin. Bir karar verin, Hasan Baltacı’yı belediye başkanı seçin, Yuvamız Kastamonu’muzun geçmişini de geleceğini de aydınlatalım diyor, evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yı size emanet ediyorum” dedi. 

‘Pudra Şekeri İle Hiç Anılmamış Bir Adayımız Var’

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Hikmet Erbilgin ise; “Sevgili arkadaşlar bulunduğumuz yer Kastamonu Valiliği’ne 5 dakika yürüme mesafesinde. Dünyanın neresine giderseniz gidin, şehrin merkezine bu kadar yakın yerler zenginleşmiştir. Ama dönün bakın bu yoksulluğu görün. Bu yoksulluğu yaratanlardan el birliğiyle hesap sormamız gerekiyor. Bunu nasıl yapacağız? Birbirimize daha fazla sokularak yapacağız. Bu seçimde geçmişte hangi partiye oy vermiş olursak olalım, el birliğiyle kalbimiz Kastamonu diye atacak. Bunu yapabilirsek 1 Nisan günü bu memleketin evladı, kardeşi, arkadaşı Kastamonu Belediye Başkanı olur. O belediye başkanı olursa Kastamonu mutlu olur. 6 yıldır TBMM’de bir an olsun başımızı önümüze eğdirmedi. Bizim pırıl pırıl bir adayımız var. Pudra şekeri hiç anılmamış bir adayımız var. Onlar pudra şekercilerin belediye başkan adayı. Bizim Hasan bu milletin belediye başkan adayı. Onlar nerede mafyatik işler varsa onların belediye başkan adayı. Bizim Hasan bu memleketin gençlerinin, kız kardeşlerinin belediye başkan adayı” ifadelerini kullandı. 

‘Kaybettiklerinin O Kadar Farkındalar Ki, Ellerinde Yalnızca İftira Kaldı’

Erbilgin açıklamasının devamında, “Her türlü komployu, her türlü çirkinliği deneyecekler. ‘Bunlar DEM Parti ile iş birliği yapıyor’ dediler. Karşılık bulmadı. Sokaklara sahte broşürler dağıttırdılar tutmadı. Hasan Baltacı için kötü söz söylemeye kalktığında parti değil millet sahip çıktı. Önlerine gelen anketlerde kaybettiklerinin o kadar farkındalar ki, ellerinde yalnızca iftira kaldı. Bu memlekette her şey o kadar kötü gidiyor ki. Sağlıkta 54. sıradayız. teknolojik alt yapıda 71. sıradayız. İşsizlikte 62. sıradayız. En son açıklanan TÜİK verilerine göre 81 ilin en yoksul 3 ilinden biriyiz. Bu memlekette iktidar gücünü elinde bulunduranlara yazıklar olsun. Ellerine mikrofon aldıklarında ‘burası evliyalar şehri’ diyorlar. ‘Şehitler diyarı’ diyorlar. İşte şehitler diyarına, evliyalar şehrine layık gördükleri 79. sıradaki yoksulluktur. Ellerine mikrofonu aldıklarında bu ülkenin kutsalları üzerinden, bayrağımız ve inançlarımız üzerinden propaganda yapanlar keselerini doldurdular. Bir polisimizin, bir askerimizin şehit cenazesinden görüntülerin yanına DEM Partisi ile ilgili görüntüleri ekleyip montajlayıp bizi DEM Partisi ile ilişkili olmakla suçluyorlar. Biz bu memleketin evlatlarıyız. Biz Türkiye’nin düşkünleriyiz. Yüksel Aydın sakın bizle vatanseverlik yarıştırma. Sen kirli kuytularda iş tutarken, biz şeker fabrikasına yürüdük. Siz orada burada kiminle ne paylaşacağınızı konuşurken biz bu memleketin ormanlarını savunuyorduk. Vatanseverlik sana kalmadı” dedi.

‘Kastamonu’yu Bu Karanlık Emellere Teslim Etmeyeceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, İsfendiyar Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Kastamonu Belediyesi’ni yeniden halkın belediyesi yapacaklarının altını çizen Hasan Baltacı, “Bu şanlı memleketin, şanlı tarihi bize her zaman şunu gösterdi. Kastamonu hiçbir zaman iftiraya teslim olmadı. Hiçbir zaman yalana teslim olmadı. Kastamonu hiçbir zaman zulme teslim olmadı. Bu Kastamonu emperyalizme teslim olmadı. Bu ufak, küçük, çapsızlara mı teslim olacak? Kastamonu’yu bu karanlık emellere teslim etmeyeceğiz. Kastamonu Belediyesi’ni yeniden halkın belediyesi yapacağız. Kastamonu’yu emin ellere teslim edeceğiz” diye konuştu.

‘Bütçe Göndermeyeceklermiş Yapında Görelim’

Kastamonu Belediyesi’nin imkanlarından faydalanan bir avuç azınlığın uykularının kaçtığını, tir tir titrediklerini ifade eden Baltacı, “Şimdi uykuları kaçıyor, tir tir titriyorlar. Diken üstündeler. Biliyorlar ki bu şehrin malını mülkünü onlara yar etmeyeceğiz. Her faturayı inceleyeceğiz. Kastamonu’nun her kuruşuna sahip çıkacağız. Korkuyorlar. Bazen tehditlere, montaj videolara başvuruyorlar. Bizim tehditlere pabuç bırakacak bir memleketimiz yok. Şimdi ‘Bize oy vermezseniz bütçe gelmez’ diyorlar. Biz seçileceğiz. Bu halkta arkamızda olacak, sizde bütçe göndermeyeceksiniz, öyle mi? Hadi yapında görelim” şeklinde konuştu.

‘7 Gün Sonra Kastamonu’yu Geleceğe Taşıyacağız’

Sarı otobüsler, Ankara ve İstanbul derman evleri, etüt merkezleri, kreşler ve kültür merkezi gibi projelerini anlatan CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, “Bu şehrin çocuklarına fırsat eşitliği sağlandığı nasıl başarılı olacaklarını çok iyi biliyorum. Çünkü bende bu şehrin evladıyım. Bu soğukta sizleri daha fazla bekletmeyeceğim. Yapacağımız her işte, atacağımız her adımda Hak korkusu bilerek yapacağız. Çünkü yapacağımız her işte 130 bin Kastamonulunun hakkı olduğunu biliyoruz. O emanete sahip çıkacağız. 7 gün sonra da Kastamonu sizlere emanet. Sizlerin vicdanına emanet. O emanete sahip çıkacağınızı biliyorum. Vicdanlarına güveniyorum. 7 gün sonra Kastamonu’yu geleceğe taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme