CHP Milletvekili Adayı Baltacı: 'Bekleyen bütün sorunları çözeceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Kastamonu Devrekani'de miting düzenlendi.

CHP Milletvekili Adayı Baltacı: 'Bekleyen bütün sorunları çözeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Kastamonu Devrekani’de miting düzenlendi. Mitingde konuşan CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti Devrekani İlçe Başkanı Hayrettin Melezoğlu’nu eleştirirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, Türkiye’yi iyilik, güzellik ve adaletle yöneteceklerini söyledi.

Devrekani’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Melezoğlu’nun tüm siyasi gücünü eşi ve oğlunu işe aldırmak için ortaya koyduğunu söyleyen Erbilgin, “Sizlerin çocuklarını geriye bıraktırıp, kendi çocukları için çalışıyorlar. Bunlardan yurtsever olmaz. Bunlar, ezanı, bayrağı ve vatan sevgisini yapsa yapsa suçlarına örtü yaparlar” dedi. 

“KORKMAYIN BU MAFYA DÜZENİNE SON VERECEĞİZ”

Hikmet Erbilgin, Melezoğlu’na yönelik eleştirilerine devam ederek; “Korkmayın bu mafya düzenine, talan düzenine son vereceğiz. Onlar bu ülkenin ekmek meselesi konuşulsun istemiyorlar. Onlar bu ülkenin adalet meselesi konuşulsun istemiyorlar. Onlar, talanın, soygunun konuşulmasını istemiyorlar. AK Parti ne ise İlçe Başkanı Hayrettin Melezoğlu odur. Hayrettin Melezoğlu ne ise AK Parti odur. Hepimizin birleşeceği ulvi bir ay da, Ramazan ayında iftarda, herkesin olduğu yerde muhtarlarımıza hakaret etmekten geri durmamış. Ancak Hayrettin Melezoğlu, Devrekani insanını bilmiyor, tanımıyor. Bu topraklar Hakkı’nın değil, halkın dediği olacak dediği topraklar. Bu topraklar haksızlığa boyun eğmeyenlerin toprakları. Devlet insanları işe alır, ekmek verir. Kendi eşini yedekteyken, asile aldırmış Hayrettin Melezoğlu. Yani sizlerin çocukları için çırpınacağı yere kendi eşi için çırpınmış. Siyasetini kendisi için yapmış. Kendisi zenginleşsin diye yapmış. Yetmemiş oğlunu işe koymaya çalışmış. O gencimiz ne yapsın; Kaymakama gitmiş demiş ki ‘Beni babam gönderdi, AKP İlçe başkanı’. Sayın Kaymakam, bu meselenin sakatlanacağını düşünmüş ki o mülakatı iptal etmiş. 3 ay boyunca iptal etmek zorunda kalmış. Ne olmuş o kaymakama, AKP ilçe başkanının dediğini yapmadığı için buradan gönderilmiş. Burada bir belediye başkan adayı vardı. İlçe Özel İdare müdürüydü. Oğlunu torpille işe aldırdı arkadaşlar. Sizlerin çocuklarını geriye bıraktırıp, kendi çocukları için çalışıyorlar. Bunlardan yurtsever olmaz. Bunlar, ezanı, bayrağı ve vatan sevgisini yapsa yapsa suçlarına örtü yaparlar” ifadelerini kullandı. 

“DEVREKANİ’NİN HAKKINI ALACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, yolsuzluğa, torpile, israfa ve işsizliğe son vereceklerinin altını çizerek; “Emeği değerli, ekmeği bol yapacağız. Emeğin ucuz ekmeğin pahalı olduğu bir Türkiye’de değil, emeğin değerli ekmeğin adil bölüşüldüğü bir Türkiye’de yaşayacağız. Ve biz illaki başaracağız. Biz Kastamonu’nun hakkını alacağız, Türkiye’nin hakkını alacağız, Devrekani’nin hakkını alacağız, bu çocukların hakkını alacağız, bu ülkenin kadınlarının hakkını alacağız” dedi.

14 Mayıs’ta herkesin sandığa gidip oy kullanmasını isteyen Hasan Baltacı, “14 Mayıs’ta, ya manda yoğurduna Medine Hurması doğrayanların yanında olacaksınız. Ya patates, soğanla karnını doğurmaya çalışan bu halkın yanında olacaksınız. Ya lüks ciplerinde pudra şekeri çekenlerin şatafatlı hayatını seyredeceksiniz. Ya da emek emek büyütüp okutup yetiştirdiğiniz çocukların hakkınız alacaksınız” diye konuştu. 

“BU ÜLKEYİ YENİDEN MİLLET YAPACAĞIZ”

“Bu memlekette binlerce yıllık bu kadim memlekette sevgiyi saygısı hoşgörüyü ve nezaketi hakim kılacağız” diyen CHP Milletvekili Adayı Hasan Baltacı; “Ya 50 bin dolarlık çantasıyla bize her gün şükretmeyi sabretmeyi öğütleyenleri seyretmeye devam edeceğiz. Ya da beslenme çantasına çocuğunun beslenme çantasına kuru ekmek koyamayan annenin hakkını teslim edeceğiz. Devrekanililer önümüzdeki pazar bir karar vereceğiz. 3 oy daha fazla alabilmek için 2 gün daha iktidarda kalabilmek için çocukları 2 gün daha yata binebilmesi için bu milleti bölenleri seyredeceğiz, onlara boyun eğeceğiz. Ya da biz gönülleri birleştirmeye geldik, biz kalpleri birleştirmeye geldik, biz zihinleri birleştirmeye geldik diyeceğiz. Biz birleşe birleşe kazanacağız. Bu ülkeyi yeniden dünya lideri yapacağız. Değerli arkadaşlar biz kararımızı verdik 14 Mayıs’tan sonra 2 şey yapacağız. Bu ülkenin kuzeyini güneyini doğusunu batısını birleştireceğiz ve değerlerimizi yeniden inşa edeceğiz. İkincisi ise bu şehrin, bu ilçenin, esnafın, emekçinin, köylünün kadının, gencin başında bekleyen bütün sorunlarını çözeceğiz. Nasıl mı yapacağız? Değerli arkadaşlar öncelikle bu memlekette binlerce yıllık bu kadim memlekette sevgiyi saygısı hoşgörüyü ve nezaketi hakim kılacağız. Bir cumhurbaşkanı düşünün her gün kürsüye çıkıp, her gün televizyona çıkıp sizlere parmak sallamayacak kucaklaşacağız ve helalleşeceğiz. Bu ülkeyi yeniden millet yapacağız. Bu toplumu yeniden toplum yapacağız, yeniden biz olacağız” ifadelerini kullandı. 

“ŞEKER FABRİKALARINI VARLIK FONUNDAN ALACAĞIZ”

Yapacakları çalışmalara değinen Baltacı; “Ne mi yapacağız? Cumhuriyetin değerlerini yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyet demek üretmek demektir. Devrekanililer ne mi üreteceğiz? Pancar üreteceğiz, ay çiçeği üreteceğiz. Nasıl mı üreteceğiz? Hatırlayın şeker fabrikasındaki yürüyüşü o fabrika kapanmasın diye yürüyen bizler bugünler için yürüdük 200 bin ton pancar üretiliyordu bu şehirde bugün o fabrikanın bacası tüttüğü için 400 bin ton pancar üretiliyor. Biz şeker fabrikalarını varlık fonundan alacağız. Üretmeye devam edeceğiz. Ukrayna’da bir savaş çıktığında ay çiçek yağını ithal ettiğimizi öğrenmiştik. Biz şimdi Devrekani’nin ovasına ay çiçek yağı ekeceğiz. Ay çiçeği ekeceğiz ve bu ülkeyi hiç kimsenin yağına muhtaç etmeyeceğiz. Değerli Devrekanililer Cumhuriyet demek adalet demektir. Bu ülkedeki hiç bir hakim, bu ülkedeki hiç bir savcı bir siyasi partinin il başkanı, ilçe başkanı, il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu üyelerinden olmayacak. Bu ülkenin hiç bir hakimi savcıları siyasetçilerin önünde düğme iliklemeyecek. Cumhuriyet demek fırsat eşitliği demektir fırsat eşitliğini yeniden hayata geçireceğiz. Emek emek büyüttüğümüz çocuklarımız var ya, alın teriyle büyüttüğümüz çocuklarımız, ceketimizi satıp okuttuğumuz çocuklarımızı mülakatla hiç kimsenin dayısının, teyzesinin, amcasına ezdirmeyeceğiz. Mülakatı kaldıracağız. Cumhuriyet demek kalkınma demektir. Cumhuriyet demek köyden kalkınma demektir. Cumhuriyet demek tarım demektir. Tarıma bağlı sanayiyi yeniden inşa edeceğiz. 30 yaşının altındaki bir genç köye gidip eker biçerse, ahıra gidip o hayvanı beslemeye karar verirse, BAĞ-KUR’unu, sigortasını biz karşılayacağız. Köylere gelin vermiyor diyorlar. Doğrudur. Köylere sağlık ocakları açacağız, okulları açacağız. Köyde üretmek isteyen kadının illaki bağ kurunu ve sigortasını biz ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRETİ YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE ÇIKARACAĞIZ”

Hasan Baltacı son olarak; “Cumhuriyet demek paylaşmak demektir. Cumhuriyet demek adil paylaşmak demektir. Asgari ücreti yoksulluk sınırının üzerinde çıkaracağız. Bu ülkenin emekçilerine insanca yaşam koşulları sağlayacağız. Emekli maaşları da asgari ücretin altında olmayacak. Cumhuriyet demek muhtaç olmamak demektir. Hiçbir kadını hiç bir aileyi kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Evine maaş girmeyen 1 tane aile kalmayacak. Aile destekleri sigortasını hayata geçireceğiz. Cumhuriyet demek bağımsızlık demektir. Bağımsızlık demek; kendi ilacını, kendi şekerini, kendi hayvanını besleyebilmek demektir. Çiftçimizi Amerikalı, Avrupalı, Rusyalı, Ukraynalı çiftçiye ezdirmeyeceğiz. Milletvekilliği yaptığım 5 yıl içerisinde kimi zaman tarlayı su bastı biz geldik, kimi zaman sebzeyi, pancarı dolu vurdu biz geldik, kimi zaman hastanede bir el bulamadınız elimizi uzattık. Kimi zaman çocuklarınıza bir referans bulamadınız kim olduğunu sorgulamadık kime oy verdiğinizi nereye oy verdiğinizi sorgulamadık ‘o çocuk bizim çocuğumuzdur’ dedik referans olduk. Biz yine buradayız. Ama sizden şunu istiyoruz. İktidar olup sizlere iktidarda hizmet etmek istiyoruz. Devrekani’yi seviyoruz, Kastamonu’yu seviyoruz. Devrekani’de hakkını alacak Kastamonu’da hakkını alacak” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme