CHP Milletvekili Adayı Baltacı 'Tosya'nın Ankara'ya açılan kapısı olacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Kastamonu'da ilçe mitinglerine ağırlık verdi. CHP Milletvekili adayları Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan, son olarak Tosya'da miting düzenledi.

CHP Milletvekili Adayı Baltacı 'Tosya'nın Ankara'ya açılan kapısı olacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ilçe mitinglerine ağırlık verdi. CHP Milletvekili adayları Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan, son olarak Tosya’da miting düzenledi.

Düzenlenen mitingde konuşan CHP Milletvekili Adayı Hasan Baltacı; “Devletin kurumlarını yeniden inşa edeceğiz. Devlet yeniden millete hizmet edecek. Fırsat eşitliğini sağlayacağız. Tarlamızı, ceketimizi, hayvanımızı satıp okuttuğumuz çocuklar var ya çocuklar… İşte o çocuklar diploma sahibi olduklarında siyasilerin altında ezilmesin diye mülakatları kaldıracağız. Tosya’da hiçbir fabrika kapanmayacak. Üretmek isteyen herkese eşit kredi vereceğiz. Tosya’nın Ankara’ya açılan kapısı 14 Mayıs’tan itibaren biz olacağız” dedi.

Tosya’nın sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden, görev yaptığı 5 yıllık süreçte her zaman gür bir şekilde duyuran ve destek sağlayan Hasan Baltacı, Tosya’daki mitingde bu kez Tosyalılar’dan destek istedi. 

Tosyalılar’ın ilgisi altında gerçekleşen mitingde ilk konuşmayı yapan CHP İl Başkanı Erbilgin, AK Parti’nin Tosya’yı sürekli olarak oy deposu olarak gördüğünü ve taleplerini görmezden geldiğini söyledi. 

“KASTAMONU İÇİN, TOSYA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Hikmet Erbilgin, “İktidar, ‘biz ne yaparsak yapalım, biz Tosya’ya yüzümüzü dönmesek de Tosya bize yüzde 80 oy verir’ diye düşünüyor. Şimdi bunu değiştirme zamanı. Şimdi bunu Kılıçdaroğlu’nun ülkücülüğü, vatanseverliği ile değiştirme zamanı. Bu hafta Pazar günü hep birlikte sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bu ülkede adalet yürüyüşü yapan, bu ülkeyi birleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bir de bu ilde kalbi atan, bu ilin ilçelerinin yollarına, çocuklarınızın yurtlarına, hastanelerine emek veren 5 yıldır çalışan bizim milletvekillerimizi seçeceğiz. Bizim Hasan aramızda, biz istiyoruz ki Bizim Hasan’ın yanına bizim, bizim Kadir’i bizim Ziver’i de ekleyelim. İnşallah millet izin verirse Kastamonu için, Tosya için çalışacağız. Mafyalar, militanlar, 5’li çeteler, domuz bağcıları, Gaffar Okan’ın katilleri, pudra şekerciler genel başkanımızın cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar. Çünkü onlar milleti değil, kendi ceplerini düşünür olmuşlar. 14 Mayıs’ta ya pudra şekercilerini seçeceksiniz ya da bizim Hasan’ları seçeceksiniz” dedi.

“KİRLİ BİR SİYASET DİLİ KULLANILIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi üçüncü sıra milletvekili adayı Ziver Kaplan da “Ülkemizde sanki 12 Eylül öncesini yaşıyoruz. İnsanlar ötekileştiriliyor. Kirli bir siyaset dili kullanılıyor. Asıl olan kardeşliktir, sevgidir. Köylü, işçi, memur maalesef herkes ekonomik anlamda kötü durumda. CHP iktidarı bu işsizliğe, adaletsizliğe son verecek. CHP’den terörist çıkmaz. Bizim iki tane kırmızı çizgimiz var. Vatan ve bayrak” dedi. 

“TARIMI HAYVANCILIĞI BİTİRDİLER”

Cumhuriyet Halk Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Kadir Yalçın ise; “Tarımı hayvancılığı bitirdiler. Bizim Tosya için, Kastamonu için, diğer ilçelerimiz için projelerimiz hazır. Hiç endişeniz olmasın. Biz bu ülkenin gıda, tarım, hayvancılık ile kalkınacağının farkındayız. Biz adil bir devlet, adil paylaşım, adil yaşam, herkesin birbirinden emin olduğu bir ülkenin mücadelesini veriyoruz. Gelin bu mücadeleye omuz verin. Mevcut iktidarın ayrıştırıcı diliyle 14 Mayıs’ta vedalaşacağız. Milletimize huzuru, barışı kardeşliği hediye edeceğiz. İktidarın kin ve zehir dolu dili, taşlamalara ve yaralamalara dönüştü. Ama kaçışınız yok. Kaybedeceksiniz. Kötülüğü yenmenin tek yolu iyilerin hep birlikte olabilmesi. Hep beraber kazanacağız Tosya” diye konuştu.

“BİZ BU ÜLKEYİ İYİLİKLE, GÜZELLİKLE, ADALETLE YÖNETECEĞİZ”

Tosyalılar için “üretken, çalışkan, cefakar, yürekli, korkusuz” ifadelerini kullanan Hasan Baltacı da iktidara geldiklerinde işsizliğe, adaletsizliğe, yolsuzluklara, enflasyona son vereceklerini söyledi. 

Hasan Baltacı; “Biz bu ülkeyi iyilikle, güzellikle, adaletle yöneteceğiz. Yolsuzluğa, israfa son vereceğiz. Bu ülkedeki en büyük yolsuzluk torpildir. Gençlerimizin alın terinin çalınmasıdır. Biz bu ülkeyi birleştireceğiz. Cumhuriyetin değerlerini Cumhuriyetin 100’üncü yılında yeniden ayağa kaldıracağız. Hep birlikte zenginleşeceğiz. Adil bölüşeceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını hep birlikte kuracağız. Cumhurbaşkanımızı seçildiğinde Çankaya Köşkü’ne göndereceğiz. Cumhurbaşkanımız 85 milyonu kucaklayacak. 14 Mayıs’tan sonra yeniden komşu, arkadaş, yeniden yoldaş, millet olacağız. 14 Mayıs’tan sonra yeniden toplum olacağız, millet olacağız. Cumhuriyetin değerlerini yeniden inşa edeceğiz. Adaleti inşa edeceğiz. Adliyelerde bir hâkimi gördüğünüzde; ‘acaba hangi parti il başkanı ile muhatap oluyorum’ diye düşünmeyeceksiniz. Devletin kurumlarını yeniden inşa edeceğiz. Devlet yeniden millete hizmet edecek. Fırsat eşitliğini sağlayacağız. Tarlamızı, ceketimizi, hayvanımızı satıp okuttuğumuz çocuklar var ya çocuklar… İşte o çocuklar diploma sahibi olduklarında siyasilerin altında ezilmesin diye mülakatları kaldıracağız. Tosya’da hiçbir fabrika kapanmayacak. Üretmek isteyen herkese eşit kredi vereceğiz. Tosya’nın Ankara’ya açılan kapısı 14 Mayıs’tan itibaren biz olacağız” dedi.

“TARIMDA DA SANAYİDE DE KALKINACAĞIZ”

Planladıkları çalışmalara değinen Baltacı; “Tarımda da kalkınacağız, sanayide de kalkınacağız. 30 yaşın altındaki bir genç çiftçilik yaparım derse SGK’sını biz yatırıyoruz diyeceğiz. 14 Mayıs’tan sonra bu ülkenin köyleri gübreye, mazota, tohuma çalışmayacak. Mazotun, gübrenin yarı fiyatını biz vereceğiz. Devlet çiftçinin arkasında olacak. Esnaf bakanlığı kuracağız. Esnafımız gününü kiraya, elektriğe, doğalgaza çalışmakla geçirmeyecek. Adil paylaşacağız. Asgari ücreti yoksulluğun altında tutmayacağız. Cumhuriyetin değerlerini yeniden inşa edeceğiz. Hiç kimse kimseye muhtaç olmayacak. Bu ülkenin geleceğini yeniden inşa edeceğiz. Biz yerli ilaç üreteceğiz. Biz kimsenin ilacına vatandaşlarımızı muhtaç etmeyeceğiz. Fabrikalarımızı, havaalanlarımızı, köprülerimizi, yollarımızı geri alacağız. Bu ülkenin hiçbir çalışanı başka ülkenin çalışanı değildir. Bu ülke 85 milyonun ülkesidir. Yeniden 85 milyonun ülkesi yapacağız. İktidarımızı kimsenin üzerine baskı olarak kurmayacağız. İktidarımızı gönüller üzerine kuracağız. Bu ülkeye, bu şehre hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“SANDIĞA GİDİN”

Hasan Baltacı son olarak; “Tosyalılar bu seçimde bir karar verecek. Ya kendisine üvey evlat gibi davrananların yanında olacak ya da kendilerine hak, hukuk, adalet getirenlerin yanında. Siz Kastamonu’nun üvey evladı olarak hissetmeyin diye, il il, hastane hastane dolaşmayın diye biz varız.1 4 Mayıs’ta sandığa gidin. Bu yolda yitirdiğiniz canlar için, çocuklarınız için, adalet için, eşitlik için, hastane hastane gezmemek için sandığa gidin. Tosya kaderini, kadınlarımızın kaderini kendi belirleyecek. Ya manda yoğurduna Medine Hurması bananlarla yola devam edeceksiniz ya da patatesle-soğanla karnını doyurmaya çalışan bu yoksul halkın yanında olacağız. Ya lüks hayatları seyretmeye devam edeceğiz ya da emek emek büyüttüğümüz ceketimizi satarak okuttuğumuz çocuklarımızın adaletli bir şekilde işe girmelerini sağlayacağız. Ya kolunda 50 bin dolar çanta ile gezen Emine Erdoğan’ı seyredeceğiz ya da çocuklarımızın beslenme çantalarına ekmek koyacağız. Tosya bir karar verecek. Tosya bizim yuvamızdır, evimizdir” dedi.
 

Bakmadan Geçme