Cide'de Eski TSH Yıkılıyor

Cide Toplum Sağlığı merkezinin, hizmet sunumuna uygun olmayan eski binası yeniden projelendirildi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok’un Cide’de yaptığı saha denetimleri ile incelemeler ve öncesinde yapılan hazırlıklar kapsamında, İl Sağlık Müdürünün talimatları doğrultusunda; Cide’de uzun yıllardır vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Toplum Sağlığı Merkezi hizmet binası yenilenmesi kararı alınmıştı. 

Cide Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binasında hizmet vermeye devam eden Cide Toplum Sağlığı merkezinin, hizmet sunumuna uygun olmayan eski binası yeniden projelendirildi. Bu kapsamda ilk aşama olarak tespiti yapılan, boşaltılarak atıl durumda kalan eski Toplum Sağlığı Merkezi hizmet binasının yıkılması işlemleri başlatıldı. En kısa sürede hazırlanan projelere göre Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak hizmet sunumuna başlanılacak.

Kasaba Mahallesi 140 ada, 1 nolu parsel de 518,25 m2 oturum alanı üzerine 1555,57 m2 kapalı alan olarak tasarlanarak,  4+1 Aile Hekimliği Birimi, T11 tip Toplum Sağlığı Merkezi ile 112 Acil sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunacak şekilde projelendirilerek ihalesi yapıldı. 
 

Bakmadan Geçme