• Haberler
  • Genel
  • Cide yoluyla ilgili rahatlatacak gelişmeyi duyurdu

Cide yoluyla ilgili rahatlatacak gelişmeyi duyurdu

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Türkiye 6'ncı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'nin kapanış programına katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuşma yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, etkinliğe geçen yıl da katıldığını anımsatarak, "Bu festivalin öncelikle kurumsal bir hale gelmesinden son derece memnunuz. Çünkü bizim memleketimizin, Kastamonu’nun özelde de Pınarbaşı’nın bu tür kurumsal etkinliklere ihtiyacı var. Çünkü sadece burada gençlerin kendisini bulması değil aynı zamanda Kastamonu dışındaki hemşehrilerimizin, gençlerimizin bir araya gelip kaynaştıkları, aynı zamanda da bundan sonra dönemde ünü memleketin de dışına çıkmaya aday bu festivalin gerçekleşmesini ve kurumsal hale gelmesini sağlayan, emeği geçen kimler varsa teşekkür ederim. Elbette bizim Pınarbaşı’mızın kanyonları var, çayları, mağaraları var. Aklınıza ne gelirse doğal güzellikleri var. Bu güzelliğin, bu zenginliğin mutlaka ama mutlaka bir farkında olmanın olmamız gerekir ve bunu memleketin lehine, Pınarbaşı’nın lehine kullanmamız gerekir" dedi.

"Artık Cide’den buraya rahat gelinecek"

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün turizmle akalı özel ve güzel gelişmelere katkı sağladığını ifade eden Yumaklı, "Cide’yle Pınarbaşı arasında biliyorsunuz 120 kilometrelik bir dağ yolu vardı. Yine bizim bakanlığımızın bir diğer Genel Müdürlüğü olan Orman Genel Müdürlüğünün Kastamonu Bölge Müdürlüğü bu yolu 60 kilometreye yani yarı yarıya indirerek o ulaşımın gerçekleşmesini sağladı. Bu ne demek? Artık Cide’den buraya insanlar rahat gelecek. Buradan Cide’ye insanlar rahat gidecek. Aynı zamanda yine Bakanlığımızın Devlet Su İşleri var. O da göletler su alakalı sorunları çözmekle alakalı çalışmalar ve en önemlisi de biliyorsunuz bizim memleketimiz taşkınlara açık, çok yağış aldığı zaman hakikaten zarar verici bir boyutta oluyor. Onları da engellemek için dere ıslahlarına kadar yapması gereken ne varsa bunları yapan çok önemli, çok büyük de bir kuruluşudur. Orman Genel Müdürlüğü’nün, Devlet Su İşleri’nin, Doğa Koruma’nın ya da diğer bakanlığımızın birimlerinin her zaman için bütün Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da Pınarbaşı’nda da bizim milletimizin halk yanında olduğu ve bundan sonra da olacağı bir gerçek" diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme