• Haberler
  • Genel
  • Çiftçiler Günü Fuarı Devrekani'de Yapıldı

Çiftçiler Günü Fuarı Devrekani'de Yapıldı

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla, Devrekâni Ziraat Odası olarak düzenlenen ve Kastamonu bölgesinde ilk kez gerçekleştirilen fuar, çiftçilerin ve tarım sektörü temsilcilerinin yoğun katılımı büyük bir başarıyla birlikte tamamlandı.

Dünya Çiftçiler Günü Fuar açılışı gerçekleştirildi. Devrekâni Ziraat Odası Başkanının rahatsızlığı nedeniyle, açılış konuşmasını Ziraat Odası personeli İlknur Topkaraoğlu yaptı. Ardından sırası ile Tarım İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ve İlçe Kaymakamı Hüseyin Çamkerten konuşmalarını gerçekleştirdi.Çiftçiler Günü Fuarı Devrekani'de Yapıldı

Açılış Törenine konuşmacılardan başka İlçe Emniyet Amiri Mekan Sivrikaya, İlçe Jandarma Komutanı İsak Ağırman, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Altıkulaçoğlu, siyasi parti başkan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Akif Oruçoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Sinan Tulum ve Devrekani Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.Çiftçiler Günü Fuarı Devrekani'de Yapıldı

Yenilikçi Tarım Teknolojileri Fuarda Tanıtıldı

Fuar, bölgedeki çiftçilerin bilgi alışverişinde bulunabileceği, yeni tarım teknolojilerini keşfedebileceği ve çeşitli eğitimlere katılabileceği bir platform sağladı. Katılımcılar, modern tarım yöntemleri, sürdürülebilir tarım uygulamaları ve verimliliği artırma yolları hakkında detaylı bilgilere ulaşma fırsatı buldu. Fuarda, yerel üreticilerin ürünlerini sergileme fırsatı bulduğu stantlar büyük ilgi gördü. Ayrıca, çeşitli tarım makineleri ve yenilikçi tarım teknolojileri de fuarda tanıtıldı. Katılımcılar, bu yeni teknolojiler hakkında detaylı bilgi alarak, tarımda verimliliği artırmanın yollarını öğrendi. Etkinlik boyunca Kastamonu yerel sanatçılar sahne aldı ve katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Fuarın sonunda, önceden ismi yazılan kişilere tavuk ve hindi dağıtımı yapılarak çiftçilerimize destek sağlandı. Yine fuara emeği ve katkısı geçenlere de katılımcı protokol tarafından plaket verildi. 

‘Dünya Çiftçiler Günü'nü Kutlarım’

Ziraat Odası Başkanı Uğur Kalafatoğlu da yaptığı açıklamasında, "Bu fuarda emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan Alke Tarım ve Hayvancılık, Dronla Zirai İlaçlama, Demoni Çekirdek, Devrekani Yem A.Ş., Ortak Tarım, Landini Traktör Bayii, Ergüven Case Traktör Bayii, Ömür Tarım, Özoğlu Erkunt Traktör Bayii, Hamzaoğlu Başak Traktör Bayii, Hacımahmutoğulları Deutz Traktör Bayii, Yüksel Ceylan Newholland Traktör Bayii, Tümosan Traktör Bayii, Can Otomotiv Solist Traktör Bayii, Bayatoğlu Massey Ferguson Traktör Bayii, Cebecioğlu Tarım, Çelikoğlu Tarım ve Danışmanlık, Gazneli Ticaret, Ketoğlu Ticaret, Yalçın Ticaret ve Horozoğlu Ticaret'e ve Organizasyon konusunda her türlü yardımlarda bulunan Yusuf Çemçem’e, bu soğukta bizleri yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Devrekâni Ziraat Odası olarak, bu tür etkinliklere devam edeceğiz ve çiftçilerimize her zaman destek olacağımızı belirtmek isteriz. Devrekâni Ziraat Odası olarak, tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar, bereketli ve verimli bir tarım yılı dileriz” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme