Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Seçimden sonra emeklileri sevindireceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra yeni meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla birlikte 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alacak vatandaşları sevindirecek güzel haberi milletle paylaşacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Seçimden sonra emeklileri sevindireceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra yeni meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla birlikte 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alacak vatandaşları sevindirecek güzel haberi milletle paylaşacaklarını açıkladı.

Merkez Bankası’nın 122 milyar dolar rezervi olduğunu açıklayan Erdoğan, “Bunlarda yalan bol, eğer yalan sanatını öğrenmek isteyenler varsa Bay Bay Kemal’e müracaat etsinler. Bu işi çok iyi bilirler. Ben sizlere, yalanı asla tavsiye edemem. Çünkü, bu millet doğruluk üzere ayakta durmuştur, yalan üzere değil. Milletimiz bırakın geleceğe dair umut beslemeyi yarın ne olacağını dahi o zamanlar kestiremiyordu. Türkiye 6 Şubat’ta çok daha geniş bir alanda şiddeti çok daha büyük bir deprem yaşadı. Elini vicdanına koyan herkes kabul edecektir ki bugün bambaşka bir tablo vardır. Asrın felaketine maruz kalsak da devletimizi de milletimizi de enkazların altında bırakmadık. Şimdi duamız şudur; Yarabbi vefat edenlere rahmet eyle, mekanlarını cennet eyle, yaralı kardeşlerimize acil şifalar lütfeyle. Enkazları bir an önce kaldırmaya bizleri muktedir eyle. Aynı şekilde kalıcı konutları da bir an önce bitirmeye bizler muktedir eyle. İnşallah bunları da gerçekleştireceğiz” dedi.

Hane desteği, taşınma ve kira yardımı ile vefat edenlerin yakınlarına nakdi yardım olarak 30 milyar lira yardım yapıldığını söyleyen Erdoğan, 3 buçuk milyon insanın barınma dahil tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. Erdoğan, kalıcı konutların inşası için kolları sıvadıklarını bildirdi. Bayramdan itibaren tamamlanan evleri teslim etmeye başladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun hiçbir vatandaşımız bir sene içerisinde yeni yuvasına kavuşacağından asla şüphe duymuyor” diye konuştu.

“DOĞALGAZ TÜKETİMİNİ FATURALARDAN DÜŞÜYORUZ”

Devletle millet arasında böyle bir güven iklimi tesis ettiklerini söyleyen Erdoğan, bu güveni, kalıcı hale getirip güçlendirmekte kararlı olduklarını ifade etti. Erdoğan, sadece deprem yaralarını sarmakla kalmadıklarını, hesaplamalara göre 104 milyar doları bulan deprem maliyetine rağmen milletin diğer alanlarındaki sorunlarını çözmeye, birbirinden önemli projeleri devreye almaya devam ettiklerini belirtti. Yerli gazın sevincini vatandaşlarla paylaşmak için ilk ay ısınma dahil konutlardaki tüm doğalgaz faturalarını ücretsiz yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bir yıl boyunca yine konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen miktarlardaki doğalgaz tüketimini faturalardan düşüyoruz” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerden sağlıkçılara kadar Cumhuriyet tarihinin en büyük atamalarının yapıldığını aktaran Erdoğan, toplumun hiçbir kesimini ihmal etmediklerini dile getirdi. Millete verdikleri hangi söz varsa tek tek hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, 'Emeklilikte Yaşı Bekleyen' 2 milyon 250 bin vatandaşın talebini karşıladıklarını, nisan ayından itibaren şartları karşılayan vatandaşların maaşlarını almaya başladığını söyledi.

“EMEKLİLERE ÇİFTE BAYRAM YAŞATTIK”

En düşük emekli maaşlarının 7 bin 500 liraya bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkararak bir başka önemli adım daha attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda zamlı ikramiyelerini hesaplarına yatırarak emeklilere çifte bayram yaşattıklarını kaydetti.

Erdoğan, ayrıca diğer emeklilerin durumlarını iyileştirecek bir hazırlık yapılması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığını talimatlandırdığını söyledi. Erdoğan seçimden sonra yeni meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla birlikte 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alacak vatandaşları da sevindirecek güzel haberi milletle paylaşacaklarını açıkladı. Sözleşmeli kamu görevlilerinin kadroya geçişini sağladıklarını da hatırlatan Erdoğan, böylece farklı kamu kurumlarında çalışan 500 bin kişinin sorununun çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Kamu çalışanı ve emeklilerin uzun süredir beklediği ek gösterge düzenlemesini hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, sene başında kamu çalışanlarına ilave yüzde 13 buçuk oranında refah payı vererek çalışanlara yüzde 30 oranında zam yapıldığını ifade etti.

2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maşını reel olarak yüzde 136 artışla yaklaşık 12 bin liraya çıkardıklarını açıklayan Erdoğan; “Temmuz ayında enflasyon farkı yanında refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız. Memurlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yine tutacağız” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme