• Haberler
  • Siyaset
  • Doğan Ünlü: 'Kastamonu'dan Özür Dilemek Zorundasınız'

Doğan Ünlü: 'Kastamonu'dan Özür Dilemek Zorundasınız'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak'ın açıklamalarına cevap verdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Doğan Ünlü: 'Kastamonu'dan Özür Dilemek Zorundasınız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak’a cevap veren AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü; “Biz, inandırıcılığı kalmayan zalim bir Dünya düzeniyle mücadele ederken; ilkesiz birinin gönderdiği selamlar ise en son 9 Mehmetçiğimizin şehadet haberini alarak milletimizin ciğerlerini yaktı. Öncelikle şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailelerine ve milletimize sabırlar niyaz ediyoruz. Terör destekçilerini de lanetliyoruz. Geçtiğimiz günlerde, CHP İl Başkanı, şahsımıza karşı aşağılama, yalan ve iftira dolu bir açıklama yapmış. Kendilerine Güneş'in balçıkla sıvanamayacağını, karalamalarla bir yere ulaşamayacağını göstermek, onlara tarihlerini hatırlatmak ve insanlarımızı aydınlatmak için söz konusu açıklamalarına cevap vermek için bir zaruret oluşmuştur. Öncelikle, CHP'nin İl Başkanı, annemin ve eşimin yüzüne nasıl bakacağımın endişesini taşıdığımı söyledi. Bizde; anneler de eşler de baş tacıdır. Onların varlığı en büyük hediyedir. Bütün hanım kardeşlerimize karşı da aynı düşünceyi taşıyoruz. Bundan dolayı da vicdanımız rahattır. CHP İl Başkanı, sizin döneminizde üniversitelerden ve memuriyetten başörtüsü sebebiyle atılan hanım kardeşlerimizin, inancı yüzünden sürgüne gönderilip işinden atılan insanların, yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Birazcık utanmanız olsa, zaten bakamazsınız. Sen, önce kendi teşkilatında kadın kolları başkanının seni kınayan açıklamasına bak. O başkan da bayan olması hasebiyle hiç bir sebep olmasa bile bizim inancımız gereği başımızın tacıdır” ifadelerini kullandı. 

‘Kendi Başkanınıza Tuzak Kuracak Kadar Zehirlisiniz’

İlke Karabacak’ın Kastamonu’dan özür dilemesi gerektiğini ifade eden Ünlü; “Bir kadının, bir kadını kınaması; ancak sizde olurdu. Kendi teşkilatlarındaki kadını davasında isyan ettirecek bir noktaya getirmek, kadını; sözde önceleyen icraatta ise öteleyen ilkesizliğin bir sonucudur. Yine, bana siyasette; bir yere gelemediğimi ve kariyer planlarımı tutturamadığımı söylüyorsun, biz inanan insanlarız ve hasbiyiz. Hesapsız ve menfaatsiz bir düşünce taşıyoruz. Bizim anlayışımız, sizin gibi hesabi olsaydı; hayal edemeyeceğiniz yerlere gelirdik. AK Parti'de üye olmak; CHP'nin genel başkanı olmaktan daha büyük bir onurdur. Dünya lideri Cumhurbaşkanımızın Kastamonu'da en yetkili temsilcisi olarak görev yapmak, benim için bütün kariyerlerin üstündedir. Oysaki, siz seçimden önce genel başkanınızın en sağlam adamı olarak göründünüz. Seçimi kaybedince karşısına geçtiniz. Şahsi çıkarlarınız için partinize de, genel başkanınıza da, arkadaşlarınızı da her zaman yaptığınız gibi satma pervasızlığına gösterdiniz. Bunu da Türkiye'ye, Kastamonu'dan ilan ettiniz. Utanmadınız ama utanmalısınız. Kastamonu insanını, sadece kendi menfaatini düşünen ve adam satan bir duruma düşürdünüz. Düşürdüğünüz bu durumdan dolayı çıkıp, Kastamonu'dan özür dilemek zorundasınız. Kendi başkanınıza tuzak kuracak kadar zehirlisiniz. Sizin kariyer planlamanız da, ilkeniz de bu işte. Egoist, fırsatçı, zorba, menfaatperest, insanları kullanan ve işi bitince atan bir ilkeniz var. İlkesizliği, ilke kabul etmişsiniz, bu da sizi yakışan, ilkesizliğinizin bir sonucudur” şeklinde konuştu.

‘Antidemokrat Olduğunuzu Gösteriyorsunuz’

CHP’nin 31 Mart seçimlerinde başta İstanbul olmak üzere her yeri kaybedeceğini söyleyen Ünlü; “Milletimizin vereceği cevapla, emanetçi başkanınızla birlikte yerle yeksan olacaksınız. Bunun farkında olduğunuz için her fırsatta, kendinize de kariyerler planlıyorsunuz. Demokratlıktan bahsedip, antidemokrat olduğunuzu gösteriyorsunuz. Demokrasi havariliği yapan partinize bir tane dahi aday adayı müracaatı olmaması, ya sizin üç kafadar olarak engellemenizi, ya da parti olarak Kastamonu'da da bittiğinizi gösterir. Kastamonu'da kariyer planlamanızı 'Baltazar'ı aday yapabilmek için her filmi çeviriyorsunuz. Şimdi Genel Başkanınızın seçimden sonra gideceğini bildiğiniz için, bütün amacınız Baltazar'ı Belediye Başkanı adayı yapmak. Seçimden sonra tutunamayacağınızı bildiğinizden, yine aynı filmin peşindesiniz. Partinize emek veren herkesi dışlamanıza, kendinizi öne çıkarmanıza da, ilkesizliğin sonucu olarak görüyoruz. CHP İl Başkanı, Kastamonu'da size destek veren siyasi partilerin; maddi ve manevi olarak sömürdünüz. Teşkilatlarını çalıştırdınız, oylarını aldınız ancak seçimden sonra bir teşekkür dahi, bir hal hatır dahi sormayı esirgeyerek; ne kadar vefadan yoksun olduğunu gösterdiniz. Bu da sizin ilkesizliğinizin örneğidir” dedi. 

‘Senden Önceki İl Başkanın Da Aynı İftirayı Atmıştı’

Açıklamalarına devam eden Ünlü; “Yine açıklamanda; devlet ihalelerine müdahil olduğumuz iftirasını atmışsın. Bizim anlayışımızda menfaat ilişkisi olmaz. İhalelerle de hiç bir işimiz olmaz. Senden önceki il başkanın da aynı iftirayı atmıştı. Kendisine bildiğin bir şey varsa, şikayetçi olmasını söylemiştim, yaklaşık 2 yıldır ondan bir ses çıkmadı. Aynısını sana da söylüyorum. Şikayetçi olursan, sana da yardımcı olacağım. Afyon'da, eski il başkanınız Hikmet Erbilgin, sanki CHP'nin banka hesabı yokmuş gibi eşinin hesabına yardım parası toplanmasını, sel felaketinde yardım paralarını ne yaptığınızı, İstanbul Büyükşehir'den aldığınız gıda kartlarını nerede harcadığınızı, belediyelerde ne tür ilişkiler olduğunu herkes biliyor ama siz bunları da gizleyerek ilkesizliğinizi yine gösterdiniz. Açıklamanda; ticaretimden bahsetmişsin; benim ticaretim siyasete girmeden çok daha önce vardı. Çocukluğumdan beri ticaretin içerisindeyim ama biz sizin gibi siyaseti ticaret için kullanmadık, kullanmayız da; kalitemizi, ismimizi, hizmetlerimizi tercih eden Kastamonu insanları da biliyor. Milletvekiliniz ve eski il başkanınız da; bunu çok iyi biliyor. Siyasetteki rakibini kendine müşteri yapabilmek her baba yiğidin harcı değildir. İşte, işini düzgün ve kaliteli yapan, ticareti güzel yapandır. Bu da hazıra konmakla değil, şevkle ve heyecanla çalışıp, her türlü ilkesizlikten uzak durarak gerçekleşir” şeklinde konuştu. 

‘CHP'nin Ülkeyi Yönettiği Dönemleri Çok İyi Biliyoruz’

Doğan ünlü son olarak; “Benim inancım; kaleme ve yazdıklarına and olsun der. Kaleme ve yazdıklarına and olsun ki; sadece CHP İl Başkanından değil, hiç birisinden korkmuyorum. Çünkü, bizim meselemiz imanın adamı olmaktır. Biz, arzı endam etmek için değil, arz-ı hal etmek için varız. CHP'nin ülkeyi yönettiği dönemleri çok iyi biliyoruz. İlkesizliklerinin bir sonucu olarak ne kadar camilerimizi medreselerimizi milletin değerlerini, tarihimizi sattıklarını, kapattıklarını, camilerimizi satarak lokanta, pavyon, ahır yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Tescilli ilkesizlerin tekrar bunu yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. 31 Mart zaferi milletimizin olacaktır. Hiçbir kesinti yapmadan hizmetlerimize devam edeceğiz. Zafer inanlarındır”  dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme