• Haberler
  • Genel
  • Doğu ve Güneydoğu'lular'dan 2'nci Buluşma Etkinliği

Doğu ve Güneydoğu'lular'dan 2'nci Buluşma Etkinliği

Kastamonu'da yaşayan Doğu ve Güneydoğu'lu vatandaşlar 'Birlik, Beraberlik, Kaynaşma ve Dayanışma İftar Gecesinde' Bey Ocakbaşı Restaurant Salonu'nda ikinci kez bir araya geldiler.

Düzenlenen toplantıya ilimizin tanınmış işadamlarından, Nihat Bilsezer, Mehmet Salih Olağ, Yılmaz Koç, Özcan Solmaz, Şerif Bozdoğan başta olmak üzere çok sayıda işadamı, esnaf ve vatandaş katıldı.

İftar programında Ankara’nın güçlü ses sanatçısı Orhan Babat’ta dini şarkı söyledi, ilahi okudu. 

‘Dayanışma Örneği Sergilemeyi Bir Görev Edindik’

Katılımcılar adına ortak açıklama yapan iftar programını düzenleyen Nihat Bilsezer ve Mehmet Salih Olağ, Kastamonu’da birlik beraberlik içinde, kaynaşma içinde hizmetlerini sürdüreceklerinin altını çizerek; “Kastamonu’da yaşayan Doğu ve Güneydoğu'lu hemşerilerimiz ile ikinci kez iftar programında bir araya gelmenin mutluluğu, sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bu tür örnek birlikteliklerimizi sürdürmeye başladık.  Bu birlikteliklerimizde hemşerilerimiz ile sohbet etme, istek ve talepleri değerlendirme ve diğer bilgilendirmeleri de karşılıklı yapıyoruz. Bizler Doğu ve Güneydoğu'lular olarak yaşadığımız ekmeğini kazandığımız şehre önemli katkılar sağlamak, örnek işler yapmak adına bu ve buna benzer etkinlikler yaparak, güzel bir kaynaşma ve dayanışma örneği sergilemeyi bir görev edindik. Çalışkanlık ve dürüstlük ilkesiyle, yöreden aldığımız manevi hazla yaşadığımız ve gittiğimiz her yerde örnek teşkil ederek, yaptığımız sosyal ve kültürel etkinliklerle kısa zamanda katılım ve aktiviteliğimizi de artırıyoruz. Birbirimize kenetlenmenin verdiği güçle, yaşadığımız şehre en iyi katkıyı ve desteği sağlamak için de ortak birliktelik ve kararımızı devam ettiriyoruz.  Ramazan ayında yapılan dua, ibadet ve oruçlarımızı da Rabbim kabul etsin. Bu vesile ile Ramazan ayı Kastamonu ilimize, bölgemize ve ülkemize barış, kardeşlik, huzur ve dostluk getirmesini, Ramazan ayının tamamlanmasına 9 gün kaldı. Ramazan ayı sonunda idrak edeceğimiz Ramazan Bayramının sağlıklı, sıhhatli, huzurlu bir şekilde geçmesini diliyor, Bayramın ilimize, bölgemize, ülkemize şimdiden hayırlı olmasını tüm katılımcılarımız adına temenni ediyoruz. Birlik, Beraberlik, Kaynaşma ve Dayanışma gecemize katılan, emeği ve katkısı olan tüm hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz” dediler.

Bey Ocakbaşı Restaurant Salonu işletmecisi Ankaralı Nidabey Coşkun ise, iftar etkinliği programında işletmelerini tercih ettikleri için tüm katılımcılara teşekkür etti.  
 

Bakmadan Geçme