• Haberler
  • Siyaset
  • Ekmekci: 'Kadın Haklarının Üzerine Yeni Haklar Koymamız Gerekiyor'

Ekmekci: 'Kadın Haklarının Üzerine Yeni Haklar Koymamız Gerekiyor'

Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi ülkelerin ihtisas komisyonları 'Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi' konulu uluslararası toplantıda bir araya geldi.

Ekmekci: 'Kadın Haklarının Üzerine Yeni Haklar Koymamız Gerekiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi ülkelerin ihtisas komisyonları, TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen “Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi” konulu uluslararası toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda söz alan AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci; “Kadın haklarının üzerine yeni haklar koymamız gerekiyor. Kadınları güçlü olmayan toplumların erkek gücünün katılımları ile bir yere kadar gelebildikleri de hepimizin malumu oldu. Bu bilinçle Türk Cumhuriyetleri'ndeki kadınlarımızın birlikteliği ve ortak emekleri çok kıymetli. Kadın haklarının Orta Asya'daki ilk Türk devletlerinde ne denli önemli ölüde olduğunu hepimiz biliyoruz. O kültürü de sonuna kadar tüm benliğimizle hissediyoruz. Kadınların toplumsal hayattaki haklarının artması ve sürdürülebilir olması, önlerindeki başarılı örneklerle bilinmiş oluyor. Kadınlar için lider kadın sayılarının artması çok önemli. Bu da kadınların karar alma mekanizmalarında yer almalarında geçiyor. İş hayatında, eğitim kurumlarında, özel sektörde, kamuda kadın liderlerin daha çok yer almaları lazım ki bu sayede her kadın emek verildiği takdirde istediği her hedefe ulaşabileceği kanaatini getirsin. Birlikte başaracağız... Kadın gücünü Türk coğrafyasından tüm dünyaya önceden duyurduğumuz gibi yeniden hep birlikte duyuracağız” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme