Gastronomi Festivali Batı Karadeniz Bölge Yarışması Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye geneli 28 bölgeye ayrılarak düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Batı Karadeniz Bölge Yarışması Kastamonu'da düzenlendi.

Eğitimde kültürel kimliğimizin önemli parçalarından biri olan Türk mutfağına dikkat çekmek ve zengin mutfağın lezzetlerini ortaya koymak amacıyla meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğrenim görmekte olan öğrenciler arası Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenleniyor. 

Gastronomi Festivali Batı Karadeniz Bölge Yarışması YapıldıMilli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye geneli 28 bölgeye ayrılarak düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Batı Karadeniz Bölge Yarışması ilimizde düzenlendi.

Gastronomi Festivali Batı Karadeniz Bölge Yarışması YapıldıPrograma İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Şube Müdürü Hasan Sarıahmetoğlu ve İnebolu ilçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Civelekoğlu ile birlikte katıldı.

‘Türk Mutfağının Zengin Geçmişini Gelecek Nesillere Aktarma Fırsatı Sunuyor’

İl Müdürü Gümüş; “Yarışma yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim öğretim gören öğrencilere mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme ve Türk mutfağının zengin geçmişini gelecek nesillere aktarma fırsatı sunuyor. Bu yarışmada becerilerini sergileyen öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde gerçekleştirilen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'na Kastamonu, Çorum Karabük ve Sinop'tan katılan 12 okul, İnebolu İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfağında yarıştı. 

Yarışmanın ödül törenine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Muzaffer Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Civelekoğlu katıldı. 

‘Çorum Hitit Mesleki Ve Teknik Lisesi Bölgemizi Temsil Edecek’

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel yemekler jürilerce yapılan incelemelerin ardından ödül töreninin düzenlenmesiyle yarışma programı sona erdi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Muzaffer Aydın ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker tarafından verildi.

Yarışmada birinci olan Çorum Hitit Mesleki ve Teknik Lisesi, İstanbul'da yapılacak finallerde bölgemiz adına yarışacak.

Yarışmaya Katılan Okullar

Yarışmaya katılan okullar; “Binnur Çetinkaya MESEM İnebolu-Kastamonu, Şehit Teğmen Cemal Tepeli ÇPAL Devrekani /Kastamonu, Sevim Tokatlı MTAL Taşköprü/Kastamonu, 10 Aralık MTAL Merkez /Kastamonu, Tosya MESEM Tosya/Kastamonu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan MTAL Merkez /Sinop, Şehit Orhan Cengiz Karaçam ÇPAL İhsangazi /Kastamonu, Hitit MTAL Merkez / Çorum, Safranbolu Evliya Çelebi MTAL Safranbolu/Karabük, Yahya Kemal Beyatlı MTAL Merkez/Karabük” olarak açıklandı.  

Yarışmada Dereceye Giren Yemekler

Yarışmada;  Çatal Aşı-Yoğurt Soslu Kuru Mantı-Lüle Tatlısı 1’inci, Çingene Baklavası, Erkeç Kıymalı Sulu Yayım Çorbası, Hindi Banduma 2’nci ve Sarımsak Rüyası-Kara çorba-Simit Tiridi 3’üncü oldu. Yarışmada Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Merkez/Çorum 1’inci, Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Merkez/Karabük 2’nci ve Taşköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Taşköprü/Kastamonu 3’üncü oldu. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme