• Haberler
  • Spor
  • Geleceğin Hentbolcuları Güçlü Geliyor! Şampiyon Kastamonu!

Geleceğin Hentbolcuları Güçlü Geliyor! Şampiyon Kastamonu!

Esan Akü Kastamonu Merkez Spor Kulübü Hentbol Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonu oldu.

25 Mayıs'ta Çorum’da başlayan ve geçtiğimiz gün sona eren Hentbol Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın finalinde Aksaray Belediyespor’u mağlup eden Esan Akü Kastamonu Merkez Spor Kulübü, sezonu şampiyonlukla noktaladı.

Grubundaki ilk maçında Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü'nü 35-31, Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü 47-28 yenen temsilcimiz, Aksaray Belediyespor'a 25-24 mağlup olsa da grup ikincisi olarak gruplardan çıktı.

Esan Akü Kastamonu Merkez Spor Kulübü, çeyrek final karşılaşmasında  İzmir Büyükşehir Belediyespor'u 25-25 beraberlikle sona eren normal sürenin sonunda uzatmalarda 32-29 mağlup etti. Yarı finalde de Üsküdar Belediyesi'ni 26-22 mağlup olan Esan Akü Kastamonu Merkez Spor Kulübü, finale yükseldi. Final maçında da Aksaray Belediyespor’u mağlup eden temsilcimiz şampiyon oldu.

Öte yandan final karşılaşmasında maçın en değerli oyuncusu Esan Akü Kastamonu Merkez Spor Kulübü'nden Elifnur Kertiş seçildi. 

Kesici’den Açıklama

Antrenör Cengiz Kesici, geçen sene küçükler kategorisinde Türkiye şampiyonu olan ekiple bu sene de yıldızlar kategorisinde şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bir mahalleden ve bir okuldan çıkan kızlarla 7 yıllık çalışmanın karşılığını şampiyon olarak aldıklarını söyledi. Yardımcı antrenörler Kadir Özdemir ve Yeşim Balcı ile beraber takımı daha da yukarı hedeflere taşımaya devam edeceklerini söyleyen Kesici, destek olan ve emeği geçen  herkese ayrı ayrı teşekkürleri iletti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme