HAP Eğitimi Düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı'nca düzenlenen Hastane Afet Planı (HAP) Eğitimi, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok'un açılış konuşması ile başladı. 

Derdiyok; konuşmasında HAP planlarının önemine değinerek, düzenlenen eğitimlerin içerik ve uygulama yönünden bu amaca hizmet etmek için düzenlendiğini belirtip, kursiyerlere başarılar diledi. Yapılan Hastane Afet Planları (HAP) eğitiminin amacı afet ve acil durumlara ilişkin risklerini önlemek ve azaltmak, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılmayı tüm sağlık tesislerde olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmak amaçlanıyor. 

Bu maksatla merkez ve ilçe hastanelerde görevli 27 kursiyer; eğitmenler, Çankırı Acil Çağrı Merkezi’nde Görevli Acil Tıp Teknisyeni Emine Lafçıoğlu, Kastamonu UMKE Sorumlusu Sağlık Teknikeri Gökhan Albayrak, Devrekani 1 Nolu ASHİ de görevli Paramedik Bilal Ödemiş ve İl Sağlık Müdürlüğü2nde görevli Paramedik Oğuzhan Bozoğlu tarafından verilen eğitim ile katılım belgelerini almaya hak kazandılar. 
 

Bakmadan Geçme