Hasan Baltacı'dan Seçmene Mektup

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, seçim kampanyası çerçevesinde seçmene duygu dolu bir mektup gönderdi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hasan Baltacı'dan Seçmene Mektup

Kendisinin kaleme aldığı ve imzaladığı mektupta ‘Bizim Hasan’dan daha büyük bir övgü hiç duymadığını belirten Hasan Baltacı,  cümlelerinde özellikle Kastamonulu kadınlara seslendi. 

Baltacı mektubunda Ahmed Arif’in Anadolu şiirine de yer verdi.  CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın ev ev, kapı kapı ulaştırdığı mektubu şöyle: “Değerli Kastamonulular, kardeşlerim bu mektubu size bir belediye başkanı adayından öte evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız olarak yolluyorum. Mektubumu Şerife Bacıların, bir memleketin yazgısını değiştiren kadınlar kadim şehrinde; kadınlar için, eli öpülesi annelerimiz için kaleme alıyorum. Biliyorum ki onlar; dershaneye gidemeyen çocukları için çırpınıyor. Biliyorum ki çocukları süre ulaşsın, huzurlu ve güvenli parklar olsun istiyor. Akşam işten eve dönerken aydınlık sokaklar ve o sokaklar gibi aydınlatışmış bir gelecek düşlüyor. Onurlu Kastamonu kadınlarının, çocuklarının işsizliğinden dertlendiklerini ama dertlerini kimseye açamadıklarını biliyorum. Çünkü o yürekli kadınlardan birisinin eşi, birisinin evladı, birisinin kardeşiyim. Annelerim, gönlünüzü karartmayın! Evlatlarınız kimsenin gerisinde kalmasın, çetin ceviz olsunlar diyedir mücadelemiz. Kız kardeşlerim yüreğinizi ferah tutun. Şöyle aydınlık bir sabah sıyrılıp gelsin diyedir, tüm gayretimiz. Öyleyse görüşü ne olursa olsun bu vicdan ve ahlak seçiminde hep birlikte gülecek bir Kastamonu’yu ‘Yuvamız’ kılalım. Gelin hep birlikte kendi öz yazımızı kendimiz yazalım. Bana her ‘Bizim Hasan’ diye seslendiğinizde bunun kıvancını yaşadım. ‘Bizim Hasan’dan daha büyük bir övgü hiç duymadım. Çünkü ‘Bizim Hasan’ senin benim gibi bir insan. Çünkü ‘İnsan yaşadığı yere benzer. O yerin suyuna, o yerin toprağına benzer’ bunu hiç unutmadım. Kendimi dün olduğu gibi bugünde sizlere emanet ediyor ve şairin o meşhur dizeleriyle mektubuma son veriyorum;

Kızlarım, 

Oğullarım var gelecekte.

Her biri vazgeçilmez cihan parçası.

Kaç bin yıllık hasretimin koncası.

Gözlerinden öperim.

Bir umut sende,

Anlıyor musun?

Selam ve sevgilerimle…”
 

Bakmadan Geçme