• Haberler
  • Siyaset
  • Hasan Baltacı: 'Sizin Paranızı Sizin İçin Harcayacağız'

Hasan Baltacı: 'Sizin Paranızı Sizin İçin Harcayacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı'nın İsmailbey Mahallesi'nde düzenlediği mahalle buluşması mitinge dönüştü.

Buluşmaya CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsmailbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen mahalle toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, 31 Mart seçimlerinin bir vicdan ve ahlak seçimi olduğunu söyledi. Bu seçimin CHP, MHP veya AK Parti seçimi olmadığını dile getiren İlke Karabacak, “27 gün sonra Kastamonu’yu yönetecek belediye başkanını ve ekibini seçeceğiz. Bu seçim CHP, MHP veya AK Parti seçimi değil. 31 Mart bir vicdan ve ahlak seçimi. Kastamonu’nun en büyük avantajı ise bütün adayları tanıyor olması” diye konuştu. 

‘Kimler Sizin Çocuklarınız Yerine Kendi Çocuklarını Tercih Etti?’

CHP İl Başkanı İlke Karabacak’ın konuşması şöyle: “Kimler sizi ve evlatlarınızı görmezden geldi. Kimler sizin çocuklarınız yerine kendi çocuklarını tercih etti, kimler sizi seçim zamanları hatırladı ve oy deposu olarak gördü, kimler hayalleriniz üzerinde tepindi biliyorsunuz. Bizim Hasan’ı da tanıyorsunuz. Kastamonu’yu biran olsun dilinden düşürmedi. Hastalıkta sağlıkta, iyi günde kötü günde sizin yanınızda oldu. Sizin derdinizle dertlenip çözmek için gecesini gündüzüne kattı. Annelerim, abilerim, kardeşlerim sizin takdiriniz bizim başımızın tacı. Ben Bizim Hasan’ı, evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yı sizlere emanet ediyorum” dedi.

‘Sizin Paranızı Sizin İçin Harcayacağız’

“Sizin paranızı sizin için harcayacağız” diyen Hasan Baltacı, “31 Mart’tan sonra sizin takdirinizle biz göreve seçildiğimizde imar denilince aklımıza rant gelmeyecek. Kentsel dönüşüm deyince aklınıza 3-5 müteahhit gelmeyecek. Kültür deyince pudra şekeri, konak denilince milyonluk arsa takasları, ulaşım denilince milyonluk lüks makam araçları, proje denilince çarçur edilen paralar ve spor denilince de aklınıza yolsuzluk gelmeyecek. Sizin paranızı yine sizin için harcayacağız” diye konuştu. 

‘Onlara Gelmeyen Dolmuşu, Süt İçemeyen Çocukları Hatırlatın’

Diğer adaylarında bu mahallelere geleceğini ifade eden Baltacı, “Önümüzde bir seçim var. Bizi ağırladığınız için teşekkür ediyorum. Onlarda gelecek. Seçimden sonra unuttukları, seçildikten sonra çalmadıkları kapınızı çalacaklar. Seçildikten sonra kapılarından içeri sokmadıkları sizlerin evlerinize girmeye çalışacaklar. Sizin ihtiyacınız olduğunda elinizden tutmayanlar oy için ellerinize yapışacaklar. Dün telefonunuza çıkmayanlar bugün sizlere telefon edecek. Gelsinler. Bu şehrin insanları açık yüreklidir. Bu şehrin insanları merttir, alçak gönüllüdür. Hepsini ağırlayın, hepsine hürmet edin. Ama unutmayın, unutturmayın. Ne istedilerse verdi bu şehir. Onlara vermediklerini hatırlatın. Onlara işsiz çocuklarınızı hatırlatın. Sahipsiz mahallelerinizi hatırlatın. Onlara bu karanlık ve kaldırımsız sokakları hatırlatın. Onlara gelmeyen dolmuşu, süt içemeyen çocukları hatırlatın. Onlara olmayan kreşleri hatırlatın. Okusunlar diye gecenizi, gündüzünüze kattığınız ve dershaneye gidemeyen çocuklarınızı hatırlatın” şeklinde konuştu. 

‘Halk Kartımız Olacak, Ayda 2 Bin TL Yükleyeceğiz’

İsmailbey Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında projelerinden de bahseden Hasan Baltacı, “Biz geldikten sonra Kastamonu Belediyesi’nin doktoru ve hemşiresi olacak, ayaklarınıza kadar gelecek. Tedavi için Ankara’ya veya İstanbul’a gitmeye mecbur olduğunuzda nerede kalacağız diye düşünmeyeceksiniz. Kastamonu Belediyesi’ne ait hepimize ait derman evleri olacak. İsrafı bitireceğiz. Çocuklarımız liselere geçiş ve üniversiteye geçiş sınavlarında dershaneye gidebilsin diye ücretsiz etüt merkezlerimiz olacak. Bu şehrimizde süt içemeyen bir tane çocuk kalmayacak. Bu sokaklarda güvenle yürüyeceksiniz. Hepsini aydınlatacağız. Belediyeye ait sarı dolmuşları, sarı otobüsleri göreceksiniz. Belediyenin gidemediği sokak kalmayacak. Bu sokakları yürümek zorunda kalmayacaksınız. Bu şehre gelip de ‘ben yatırım yapamadım. Elimden tutmadılar. Ben yatırım yapacaktım. Fabrika açacaktım’ diyen tek bir yatırımcı olmayacak. Hepsinin elinden tutup, yol göstereceğiz. Bu çocukların eşi olacak, aşı olacak ve bir geleceği olacak. Bu şehirde kültür ve sanat merkezi göreceksiniz. Bu şehirde Kuzeykent Mahallesi’nde ki bir gençte tiyatroya gidecek, İsmailbey Mahallesi’nde ki bir gençte tiyatroya gidecek. Evinde aşı kaynamayan kimse kalmayacak. Halk Kartımız olacak. Gerçek ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Ayda 2 bin TL yükleyeceğiz. Herkes anlaşmalı marketlere gidip alışverişini yapacak. Çocuğuna mamada alacak, bezde alacak” ifadelerini kullandı.  

‘Bizi Kutuya, Erzaka Muhtaç Etmesinler’

CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın İsmailbey Mahallesi buluşmasına büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri Baltacı’nın konuşmasının ardından söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Çocuklarının beslenme ve eğitim hakkı başta olmak üzere şehir içi ulaşım ile temel belediyecilik hizmetlerinden kaynaklı yaşadıkları sorunları dile getiren İsmailbey Mahallesi sakinleri seçim öncesi verilen sözlerin tutulmasından şikâyet etti. 

İsmailbey Mahallesi sakinleri Baltacı’nın konuşmasının ardından yaptıkları konuşmada; “Buraya hangi başkan geldiyse bize söz verdi. Çocuklarımızın çoğu okuyamıyor. Çünkü anne ve babası çalışmıyor. Evlatlarını okutamıyor. Buraya bir tane dolmuş çıkarın. Sizin sözünüzü tutacağınızı biliyorum. Lütfen bunu yapın. Başkanım durumu iyi olmayanlar düğün salonu tutamıyor. Sizden düğün salonu yapmanızı istiyorum. Bizi kutuya, erzaka muhtaç etmesinler. Bizlere dışlanmış gibi muamele etmesinler. Bizlere istihdam sağlasınlar. Sadece seçim zamanı gelip halimizi hatırımızı sormasınlar. Değişim her zaman iyidir. Mama istemeye belediyeye gittim. Vallahi dönüp bakmadılar. Rabbim sizi başımızda görmeyi nasip etsin. Şimdiden bize yardım ettin” dediler. 

‘Bu Memlekette Kadın Kimliğiyle Siyaset Yapmak Zor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin İsmailbey Mahallesi’nde düzenlediği mahalle buluşmasında AK Parti Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a ve MHP Belediye Başkanı Yüksel Aydın’a sert cümlelerle yüklendi.  Konuşmasına Aşık Veysel’in Beni Hor Görme Kardeşim türküsünün sözleriyle başlayan CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin; “Ben size iki kardeşimi emanet etmek istiyorum. İlki Kastamonulu kadınların kardeşi olan mert, yürekli insan İlke başkandır. O hep Kastamonuluların yanında yer aldı, hep Kastamonu için ter döktü, ilke başkanıma teşekkür ediyorum.  Bu memlekette kadın kimliğiyle siyaset yapmak zor. Mertlik, yiğitlik noktasında örnek ver derseniz size İlke başkanımı örnek gösteririm. Doğan Ünlü’nün Yüksel Aydın’ın kirli diline karşı nezaketinden bir gün taviz vermedi, ona helal olsun diyorum. İlke başkanımızı bir kadın siyasetçi olması nedeniyle küçük gören ifadeler kullanmaktan çekinmeyen Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanı Adayı Yüksel Aydın, kendisine pis dilli, kolpa, jandarmaya tokat attı diyen Doğan Ünlü’ye cevap bile vermedi, o dilini yuttu. Aynı Yüksel Aydın, 2019 seçimleri öncesi ‘zincirci ağabey, marketçi ağabey’ derken seçimlerden sonra o dilini yuttu. Yüksel Aydın rajon kesecekse, İlke başkanımızın kendisine verdiği cevaptan sonra insan içine çıkamayan Doğan Ünlü’ye rajon kessin. Herkes bilsin ki dün olduğu bugünde yarında İlke başkanımızın yanındayız, yürekli il başkanımızın yanında durmaya devam edeceğiz” dedi. 

‘Ben O’na Hallederiz Tahsin Diyorum’

Eleştirilerine devam eden Erbilgin; “2014-2019 yıllarında bu şehirde belediye başkanlığı yapmış Tahsin Babaş yeniden milletin huzuruna çıktı. Yeniden vaatlerde bulunuyor. Caddelere ‘Tahsin Başkan Yapar’ afişleri astırıyor. Aynı Tahsin Babaş 2014 seçimleri öncesi milletin huzuruna çıkıp Daday Kavşağı’nda Şehir Parkı yapacağını vaat etmiş. Yaptı mı? Yapmadı. Kuzeykent Sarıömer’e şehir stadyumu ve şehir mezarlığı yapacağız demiş. Yaptı mı? Yapmadı. 2014 seçimleri öncesi bin 500 araçlık otopark yapacağız demiş. Yaptı mı? Yapmadı. 4 Yeraltı Otoparkı yapacağız demiş. Yaptı mı? Yapmadı. Bu mahalleyi de sayarak Halk Sağlığı Müdürlüğü kuracağız demiş. Yaptı mı? Yapmadı. Bu mahallelerde yaşayan garip gureba için Sunta Kavşağı’na toplu konut yapacağız demiş. Yaptı mı? Yapmadı. Kuzeykent’e Gölpark yapacağız demiş. Gölpark’ı gören var mı? Yerini yurdunu bilen var mı? Yaptı mı? Yapmadı. Bu mahallelerde balıkçılıkla geçimini sağlayanlar var. Tahsin Babaş 2014 seçimleri öncesi Balıkçı Pazarı yapacağını söylemiş. Yaptı mı? Yapmadı. Kasaplar Hali’ni yenileyeceğim demiş. Yaptı mı? Yapmadı. O zaman ben ‘Tahsin Başkan Yapar’ değil, ‘hallederiz Tahsin’ diyorum. Tahsin Babaş, bu memlekete, bu kadim şehrin pırıl pırıl insanlarına yüreği tertemiz insanlarına, bu şehrin annelerine yalan söylemeyi bıraksın, yalan söylemekten vazgeçsin” ifadelerini kullandı.

‘Hasan Baltacı Sizin Aranızda Olmaktan Bir Gün Olsun Vazgeçmedi’

Hasan Baltacı son olarak; “Gelelim evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Bizim Hasan’a. Sizin hastanız olduğunda Hasan Baltacı yanınızda mıydı? Yanınızdaydı. Bu memleketin çocukları başka Ankara’ya İstanbul’a okumaya gittiğinde, yurt bulamadığında Hasan Baltacı yanınızda mıydı? O çocuğa yurt bulmak için ter döktü mü Hasan Baltacı? Döktü. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu şehrin sorunlarını dile getirip çözmek için elinden geleni yaptı mı? Yaptı. Tüm bunları yaparken, sizin aranızda olmaktan bir gün olsun vazgeçti mi? Vazgeçmedi. Bazen Honsalar Mahallesi’ndeydik, bazen Akmescit Mahallesi’nde, bazen İsmailbey Mahallesi’ndeydik, bazen de Kuzeykent Mahallesi’ndeydik. Ezcümle bu memleketin dört bir köşesinde derdi olan biri varsa İlke başkanımızla, Hasan Baltacı orada olmaya, orada bitmeye çalıştılar. Şimdi önümüze 27 gün sonra sandık gelecek. O sandıkta kimin belediye başkanı olacağına siz karar vereceksiniz. Bu kararı vermeden önce kadınlar çocuklarının gözünün içine baksın. Erkekler eşlerinin, çocuklarının gözünün içine baksın. Zannediyorlar ki yoksulluğa mahkûm ettikleri bu mahallerde seçim gecesi nasıl olsa koli dağıtırız, oyları toplarız diyorlar. Bu mahallenin insanlarını hor görüyorlar. Biz bu sakat zihniyeti vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz. Bu mahallenin insanları merttir, yüreklidir. Bu mahallenin insanları bir biriyle dayanışmayı bilir. Bu mahallenin insanları yardımlaşmayı bilir. Bu mahallenin insanları insan sarrafıdır. Karşısında Yüksel Aydın, Tahsin Babaş, Hasan Baltacı olduğunda kimin kıymetli olduğunu bu mahallenin insanları bilir. O nedenle Bizim Hasan’ı, evladınızı, kardeşinizi, arkadaşınızı sizlere emanet ediyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme