Hayati İnanç, Kastamonulularla Buluştu

29'uncu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası programı Hz. Pir Şeyh Şa'ban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından yapıldı.

29'uncu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası programı Hz. Pir Şeyh Şa'ban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından yapıldı ve bu yapılan organizasyonla da tarihe damgasını vurdu. Anma programı kapsamında Araştırmacı Yazar Hayati İnanç “Can Veren Pervaneler” konulu konferansını verdi. Düzenlenen programda kalabalık bir ekiple Kastamonu Enderun Hafızlar Topluluğu Türk Tasavvuf Müziği eserlerini seslendirdi.

Hz. Pir Şeyh Şa'ban-ı Veli Kültür Vakfı’nca Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen, Beste Organizasyon tarafından sahne ve ses sistemi organize edilen Programa Araştırmacı Yazar Hayati İnanç konuşmacı olarak katıldı ve bir saati geçen konuşması ile katılımcıları mest etti, güzel anlar yaşattı ve katılımcılar tarafından sık sık alkışlandı. Program sonunda Hayati İnanç’a ve Kastamonu Enderun Hafızlar Topluluğuna Vali Meftun Dallı ve Vakıf Başkanı Mehmet Çiftçi tarafından hediye ve çiçek verildi. 

Düzenlenen programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi, bazı kamu ve kuruluş müdürleri, siyasiler,  STK başkan ve yöneticileri, muhtarlar,  vatandaşlar ve çok sayıda davetli de katıldı.
Programda Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi ve Kastamonu Enderun Hafızları Topluluğu Başkanı Muhammed Feyzi İbrahimoğlu, konuşma yaptı.

‘Salonu Tamamen Dolduran Tüm Herkese Teşekkür Ediyorum’

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çiftçi yaptığı konuşmasında, “Allah'ın selamı ve rahmeti Peygamberimiz Efendimizin şefaati, Erenlerin, Ermişlerin, Allah dostlarının himmeti sizlerin ve bütün inananların üzerine olsun. Programımıza katılan tüm herkese, Kastamonu'yu çeşitlendiren, güzel anlatan yazar, Türkiye'mizin üstadı Hayati İnanç hocama, emeği ve katkısı geçen tüm herkese Vakfımız adına hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası 1992 tarihinde başlamış olup 2019 yılına kadar kesintisiz devam etti. 2019 yılında bu etkinliğimizin 28’incisini yaptık. Bu süreçte araya pandemi girdi, camimizin restorasyonu girdi ve ülkemizde asrın felaketi olan depremi yaşadık. Bu nedenlerden dolayı 4 senedir etkinliklerimizi yapamadık. Ama bu sene İnşallah Sayın Valimizin himayelerinde, resmi kurum ve kuruluşlarımızın destekleriyle bu programımızı gerçekleştiriyoruz. Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda yapacağımız Hayati İnanç Hocamız ile Can Veren Pervaneler Konferansı ve Türk Tasavvuf Musikisi Enderun Hafızlar Topluluğu programımızı halkımızın yoğun talebi ve isteği üzerine Atatürk Spor Salonu’na (Olukbaşı Mevkii) aldığımız da iyi oldu. Diğer spor salonumuz büyük ilgi ve alaka gösteren hemşerilerimize ve davetlilerimize yeterli olmayacaktı. Buradan bir kez daha salonu tamamen dolduran tüm herkese teşekkür ediyorum. Programlarımızı başarılı bir şekilde katkı ve destek verenlerle birlikte gerçekleştiriyoruz. Onlardan da Allah razı olsun. Programımıza verdiğimiz aradan sonra tekrar yapılmasında emeği ve katkısı olan Valimize, Belediye Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Ticaret Borsamıza, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine ve diğer katkı ve destek verenlere Vakfımız adına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sözlerime son verirken programımızın ilimize ve ülkemize ve insanlık alemine hayırlar getirmesini, Gazze ve Doğu Türkistan'daki bu zalimce saldırıların durmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” dedi.

Kastamonu Enderun Hafızları Topluluğu Başkanı Muhammed Feyzi İbrahimoğlu da, “29'uncu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası 2 gün programını gerçekleştiriyoruz. Enderun hafızlar Topluluğu olarak bu gece sizlerle birlikte olacağız. İnşallah sizler için, bizler için keyifli bir gece olur, muhabbetli bir gece olur. Çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu. 

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Hayati İnanç “Can Veren Pervaneler” konulu konferansını verdi. Bir saati geçen konuşması ile katılımcılara güzel anlar yaşattı. Program sonunda da yayımladığı eserlerinden alan vatandaşların kitaplarını imzaladı.

Bakmadan Geçme