Hizmet Yarışında Söz Vatandaşın

Seçmen yarın büyük bir karar eşiğinde daha geleceğine bir kez daha yön verecek. Bu yerel seçimlerde Kastamonu Belediye Başkanlığı için 4'ü bağımsız aday olmak üzere 21 isim yarışıyor. Cumhur İttifakı bazı illerde ittifak adaylarıyla seçime girme kararı alırken, Kastamonu ittifak dışında tutuldu.

AK Parti 31 Mart 2024 seçimlerine bir önceki dönem Belediye Başkanı ve 2019 seçimlerinde Belediye Başkan Adayları Tahsin Babaş ile yola devam etme kararı aldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise mevcut Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun yerine Yüksel Aydın ile seçimlere girme kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevcut Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi. 1 önce genel seçimlerde milletvekili seçilen Hasan Baltacı, 1 yıl sonrada Belediye Başkanlığı’nı kazanmak için yola çıktı. İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı ise Kadir Yalçın olarak belirlendi. 2019’da Saadet Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olan, 2023 Genel Seçimlerinde CHP’den 2’nci Sıra Milletvekili Adayı olan Kadir Yalçın, 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’nden Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Memleket Partisi’nin Belediye Başkan Adayı ise Ayten Urganioğlu, olarak belirlendi. Kastamonu’da tek kadın Belediye Başkan Adayı olarak dikkatleri çeken Ayten Urganioğlu, seçim kampanyası sürecinde projelerine paylaşarak, seçmenler için 3’üncü bir yol olduklarını vurguladı. 

Diğer Adaylar

Diğer Belediye Başkan Adayları ise şöyle sıralandı; “Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hulusi Özbek, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Metin Topaloğlu, Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Mustafa Bostancı, Hak ve Özgürlükler Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Şeşeoğulları, Adalet Partisi Adayı Muammer Köksal, Türkiye Komünist Hareketi Belediye Başkan Adayı Muhammed Cemil Balta, Bağımsız Türkiye Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Gülen, Millet Partisi Belediye Başkan Adayı Yusuf Zaim, Halkın Kurtuluş Partisi Belediye Başkan Adayı Selim Yücel, DSP Belediye Başkan Adayı Selahattin Bulanıkoğlu, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bora Çapraz, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erkan Güvenci, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Meftun Kutlu, Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mustafa Duman.” 

Ayrıca; HÜDA-PAR ile DEM Parti’de kendi adayları ile ilimizden belediye başkanlık seçimlerine giriyor. 
 

Bakmadan Geçme