İhsangazi-Araç OSB Kuruluş Süreci Hızlandı

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KATSO) liderliğinde yerel yönetimler ve kamu kurumlarının işbirliğinde İhsangazi-Araç Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kuruluş süreci tüm hızıyla sürüyor.

Kastamonu Valiliği’nde yapılan toplantıda İhsangazi-Araç OSB kuruluş süreci ile somut bir adım daha atıldı. Vali Meftun Dallı’nın başkanlığında yapılan toplantıya AK Parti Milletvekili Halil Uluay, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, AK Parti İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, İGM Başkanı Doğan Ünlü, Araç Belediye Başkan Vekili Mehmet Bezirgenoğlu, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, KATSO Meclis Başkanı ve Kastamonu OSB Başkanı Turgay Dellaloğlu, KATSO Genel Sekreter Yardımcısı Adil Levent Baş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Kastamonu OSB Müdürü Seçil Dilekçi katıldı. 

Vali Meftun Dallı, KATSO tarafından hazırlanan Bilgilendirme Raporu’nu imzaladı. Rapor, planlanan alanın “OSB” olarak ilan edilmesi talebiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulacak ve başvuru yapılmış olacak.

'Süreci Hızla Sonuca Ulaştırmak İçin Çaba Harcıyoruz'

İhsangazi-Araç OSB’nin bölgeye istihdam anlamında önemli olanak sağlayacağının altını çizen Vali Dallı, kuruluş çalışmasında işbirliği içindeki tüm kesimlere teşekkür etti ve “Biz sürecin hızla sonuca ulaşması için büyük çaba harcıyoruz. İlgili tüm kurumlarımız bu ivedi durumun bilincinde. Elbirliği ile ilimize kapsamlı bir OSB kavuşturacağımızdan şüphemiz yok” dedi. 

Bakmadan Geçme