• Haberler
  • Eğitim
  • İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Toplantı Gerçekleştirdi

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş Toplantı Gerçekleştirdi

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürleri, ve teknik müdür yardımcılarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. 

İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıs Yaşar Dolapcı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürleri, bölüm/alan şefleri ve teknik müdür yardımcılarının katılımı ile toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıda okullarda patent, marka ve tescil konularıyla ilgili yapılan çalışmalar; yeni gelişmeler ve çağın imkânları, yeni istihdam fırsatları da göz önünde bulundurularak okulların imkânları çerçevesinde açılabilecek bölümler; döner sermayesi bulunan okullarn çalışmaları; iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler; istihdamın arttırılması, okulların günün ihtiyaçları doğrultusunda donatılması; sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş elemanların niteliklerinin neler olduğu hususları görüşüldü. Ayrıca okullardan mezun olan öğrencilerin ulusal ve uluslararası ölçekte istihdam edilebilirlik durumu,  mesleki ve teknik anadolu liselerinde eğitim öğretimin niteliğini arttırmak için atılacak adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Dijital çağın ortaya çıkardığı ve çıkaracağı meslekler hakkında konuşuldu. 

Okullarla ilgili ihtiyaç ve çözüm önerileri hakkında katılımcılardan görüş alan İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, iyi dilek ve temennilerle toplantıyı sonlandırdı.

Bakmadan Geçme