• Haberler
  • Genel
  • Ilgaz Dağı'ndaki Yaban Hayatı Fotokapanlarla Görüntülendi

Ilgaz Dağı'ndaki Yaban Hayatı Fotokapanlarla Görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ilgaz Dağı'nda bulunan fotokapanlara yansıyan yaban hayatının görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ilgaz Dağı'ndaki Yaban Hayatı Fotokapanlarla Görüntülendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Doğadaki gözlerimiz, foto kapanlarımız, bu kez Ilgaz Dağı Milli Parkı’nın zenginliklerini gözler önüne seriyor." denilerek yapılan paylaşımda, Ilgaz Dağı yaban hayatının muhteşem görüntüleri yer aldı.

Paylaşılan görüntülerde Ilgaz Dağı orman ekosistemi içerisinde yaşayan boz ayı, kızıl geyik, kurt ve tilki gibi hayvanların fotokapanlara yansıdığı görülüyor.

Ilgaz Dağı'nda Hangi Tür Hayvanlar Yaşıyor?

Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırları içinde yer alan Ilgaz Dağı Milli Parkı yaban hayatı açısından oldukça önemlidir. Yaban hayvanlarının önemli yaşam alanı olan Ilgaz Dağı Milli Park'ında omurgalı memelilerden boz ayı, kızıl geyik, karaca, kurt, tilki, yaban domuzu, cüce yarasa, yabani tavşan ve kafkas sincabı gibi türler yaşamaktadır.

Bölge yırtıcı kuşlar içinde önemli yaşam alanlarından birisidir. Şahin, Küçük Kartal, Sakallı Akbaba, Bıyıklı Doğan, Kızıl Akbaba, Gökdoğan gibi türlerinin de bölgede yaşadığı bilinmektedir.  Ayrıca bölge onlarca böcek türüne ve diğer türlere ev sahipliği yapmaktadır.

 

Bakmadan Geçme