İlke Karabacak: 'Korsan Broşürlerin Failleri Tescil Olmuştur'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, üzerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı'nın yanı sıra DEM Partili Selahattin Demirtaş'ın resimleri olan ve kim tarafından dağıtıldığı belli olmayan korsan broşürlerle ilgili açıklama yaptı.

Yaptıkları müracaat sonrası toplanan Seçim Kurulu’nun 4 evet 3 red oya karşılık korsan bildiri ve broşürlerin toplatılmasına karar verdiğini duyuran İlke Karabacak, korsan broşürlerin toplatılmasına AKP, MHP ve İYİP temsilcilerinin red oyu verdiğini açıkladı. 

“Korsan broşürlerin failleri bellidir. Bugün tescil olmuştur” diyen İlke Karabacak, adli makamlara konuyla ilgili suç duyurusunda da bulunduklarını, ellerindeki kamera görüntülerini sunduklarını kaydetti. 

‘Beklerdik ki Mertçe Bir Kampanya Yürütsünler’

AK Parti, MHP ve İYİ Parti’yi mertçe bir seçim kampanyası yürütmediğini söyleyen Karabacak, “31 Mart seçimlerine 11 gün kaldı. Biz isterdik ki bu seçimde AKP, MHP ve İyi Parti adayları mertçe, dürüstçe bir kampanya yürütsün. Ama seçimi kaybedeceklerini anladıklarından bu yana hakkımızda yalan ve iftiraya başvuranlar, baktılar ki ne yapsalar olmuyor, kirli ve kara kampanyayı bir adım daha ileriye taşıdılar. Milletimizi sindirmek, korkutmak isteyenler daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine isimsiz, imzasız korsan bildirilerden medet ummaya başladılar” ifadelerini kullandı. 

‘İmamoğlu ve Yavaş Aleyhine Dağıtılan Broşürler Gibi’

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da da Mansur Yavaş aleyhine aynı korsan bildiri ve broşürlerin dağıtıldığını belirten Karabacak, “Son iki gecedir apartmanlarımıza, caddelerimize, sokaklarımıza kimlerin organize ettiğini iyi bildiğimiz korsan bildiriler, korsan broşürler dağıttırılıyor. Tıpkı İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, tıpkı Ankara’da Mansur Yavaş aleyhine dağıttırılan korsan bildiriler gibi” dedi. 

‘Bu Memleketin Meselesi Bizim Meselemiz’

Korsan bildiri ve broşürleri dağıttıranların belediyedeki her evrakın altından adları çıkacak olanlar olduğunu söyleyen İlke Karabacak, “İsimsiz, imzasız bu bildirileri dağıttıranlar; Kazandığımızda belediyedeki her evrakın altından adları, yandaşları çıkacak olanlardır. Kazandığımızda inceleyeceğimiz belediyeye ait ihale dosyalarında hangi kirli işlere bulaştıkları ayyuka çıkacak olanlardır. Bu paçavraları, korsan bildirileri dağıttıranların amaçları; şehrimizin huzurunu bozmak, seçmenlerimizi korkutmak, bu şehirde terör estirmektir. Bu paçavraları, korsan bildirileri dağıttıranların amaçları; hepimizin hakkı olan Kastamonu Belediyesi’nin parasını, kaynaklarını 5 yıl daha çalmak, çırpmaktır. Ama unuttukları bir şey var. Onlarla bizim aramızda bir fark var. Biz bu memlekete sevdalıyız, bu memleketin meselesi bizim meselemiz diyenleriz. Onlar ise tek bir oy uğruna yalanın, iftiranın mubah olduğunu düşünen fırsatçılardır” şeklinde konuştu. 

‘Korsan Broşürlerin Planlayacıları, Failleri Bellidir’

Korsan broşürlerin toplatılması için yaptıkları müracaat gereği Seçim Kurulu’nun toplandığını ve 3 red oyuna karşılık 4 evet oyuyla korsan bildiri ve broşürlerin toplatılmasına karar verdiğini belirten İlke Karabacak, red oyu verenlerin AKP, MHP ve İYİP olduğunu söyledi. 

AKP, MHP ve İYİP’in bu kararlarıyla korsan bildiri ve broşürlerin planlayıcısı ve faili olduğunu kabul ettiğine dikkat çeken Karabacak, “Bu kirli propagandanın planlayıcıları, failleri bellidir. Bugün tescil olmuştur. Korsan broşürlerin toplatılması için yaptığımız müracaat gereği Seçim Kurulu toplanmış, yapılan toplantıda AKP, MHP ve İyi Parti temsilcileri bu korsan broşürlerin toplatılmasına red oyu vermiştir. Toplantıdan 4’e 3 korsan broşürlerin toplatılması kararı çıkmıştır” şeklinde konuştu. 

‘Suç Duyurusunda da Bulunduk’

Adli makamlara konuyla ilgili suç duyurusunda da bulunduklarını açıklayan İlke Karabacak, “Biz bu işin peşini asla bırakmayacağız. Bu algı kumpasına karşı suç duyurusunda da bulunduk. Elimizdeki kamera görüntülerini adli makamlarla paylaştık. Hiç kimse merak etmesin. Yalan, kara ve kirli bu propagandaya alet olanlar ve arkalarındaki akılla yargı önünde hesaplaşacağız. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Kastamonu’nun Kastamonu’muzun yürekli, vicdanlı insanlarının iradesini kimsenin gasp etmesine, hakkımıza girmelerine izin vermeyeceğiz” dedi. 

Bakmadan Geçme