• Haberler
  • Genel
  • İnebolu Belediyesi Halkı İstiklal Yolu'na Çağırdı

İnebolu Belediyesi Halkı İstiklal Yolu'na Çağırdı

İnebolu Belediye Başkanlığı tüm vatandaşları Boyran Sahili Kamp Alanında yapılacak etkinliğe, çelenk sunma törenine, Atatürk ve İstiklal yolu yürüyüşü açılış törenine davet etti.

İnebolu Belediye Başkanlığı’ndan yapılan davette; “9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’müzün 103’üncü yıldönümü çelenk sunma töreni 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 08.45’te İlçemiz Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır. Program 09.30’da İnebolu Limanında Açılış Töreni ve müteakibi Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü ile devam edecektir. Tüm halkımız davetlidir” denildi.

İnebolu Belediye Başkanlığı tüm vatandaşları Boyran Sahili Kamp Alanında yapılacak etkinliğe, çelenk sunma törenine, Atatürk ve İstiklal yolu yürüyüşü açılış törenine davet etti.

İnebolu Belediye Başkanlığı’ndan yapılan davette; “Milli Mücadelemizin kazanılması için ecdadımızın büyük kahramanlıklarla dolu, tarihe altın harflerle nakşedilen, ulusal bağımsızlığımızın dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı'nda Kastamonu halkının yapmış olduğu fedakarlıkları anmak ve istiklalin kazanılmasına dair verilen mücadeleyi gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla her yıl ülkemiz genelinden katılan yürüyüşçülerle Kastamonu- İnebolu arasındaki 95 km'lik tescilli tarihi yolda Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü gerçekleştirilmektedir.  Bu yıl 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’müzün 103’üncü yıldönümü etkinlikleri Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Etkinlikleri ile birlikte gerçekleştirilecektir.  İnebolu Belediyesi olarak, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü için ilçemize 8 Haziran 2024 tarihinde İnebolu’da konaklayacak yürüyüşçüler için kamp alanı olarak ilçemiz Boyran Sahili Gardenya Otel önü hazırlanmıştır. Yürüyüşe katılacak katılımcılara akşam yemeğinde balık ikramı yapılacak, Kamp ateşi yakılacaktır. İstiklalin kazanılmasına dair verilen mücadelenin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak İnebolu’muzun yapmış olduğu fedakarlıkları gözler önüne sermek amacıyla sinevizyonda belgesel gösterimi olacaktır. Müteakibi Belediyemizce canlı müzik dinletisi yapılacaktır. YKS Sınavına girecek öğrencilerimizi de düşünerek Etkinlik Programı saat 22.00’da bitirilecektir. 9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’müzün 103’üncü yıldönümü çelenk sunma töreni 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 08.45’te İlçemiz Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır. Program 09.30’da İnebolu Limanında Açılış Töreni ve müteakibi Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü ile devam edecektir. 9 Haziran 2024 Pazar akşamı Çuha Doruğu kamp alanında Belediyemizce Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşçülerimize meyve ikramı yapılacak olup, sinevizyonda belgesel sunumu ve canlı müzik dinletisi olacaktır. Tüm halkımız davetlidir” denildi.

Bakmadan Geçme