• Haberler
  • Genel
  • İstiklal Güneşi'nin 105'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

İstiklal Güneşi'nin 105'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Gazi Stadı'nda yıllar sonra 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yıldönümü de büyük coşku ve kalabalık içinde kutlandı.

İstiklal Güneşi'nin 105'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet Meydanı’ndan Gazi Stadı’na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

İstiklal Güneşi'nin 105'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Programa Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Hasan Baltacı, AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

‘19 Mayıs Bağımsızlıktır’

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak; “Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Bu özel gün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolasıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış, ulus egemenliğine dayalı tam bağımsız bir Türk Devleti kurma kararıyla yola çıkmıştır. Atatürk’ün bu kararı, Türk milletinin iradesini ve azmini temsil etmiştir. 19 Mayıs ilk adımdır. 19 Mayıs İstiklaldir. 19 Mayıs İstikbaldir. 19 Mayıs Kurtuluştur. 19 Mayıs Milli Mücadeledir. 19 Mayıs Bağımsızlıktır. 19 Mayıs Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giden yoldur. 19 Mayıs Milli İradedir. 19 Mayıs Cumhuriyettir. Sizler, İstiklal aşkını veren Şehit Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Ulubatlı Hasanların, Osman Gazilerin, Fatihlerin, Yavuzların torunlarısınız. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için eğitimli, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olmalısınız. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan ‘Milli İradenin’ yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir” dedi. 

İstiklal Güneşi'nin 105'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

‘Türkiye’nin Gücü Gençliğidir’ 

Konuşmalarına devam eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak; “Türkiye Yüzyılında, Bilimde, teknikte, kültürde, sanatta ve sporda, her alanda zirvede olan Türk Gençliği ‘Birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Unutmayınız ki, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’. Bu güzel vatanı bize emanet eden Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Türkiye’nin Gücü Gençliğidir diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

Sporcuların gösterilerinin ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı Gösteri Birliğinin gösterisinin ardından program tören geçişi ile son buldu.

İstiklal Güneşi'nin 105'inci Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Bakmadan Geçme