İYİ Parti'den Sert Eleştiri
İYİ Parti İl Başkanı Metin Yazkan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Onur Tan, okullarda Mustafa Kemal Atatürk ile Türk bayraklarının olması gereken şekilde yer almadığını belirterek, açıklamada bulundular.
İYİ Parti İl Başkanı Metin Yazkan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Onur Tan, okullarda Mustafa Kemal Atatürk ile Türk bayraklarının olması gereken şekilde yer almadığını belirterek, açıklamada bulundular.
İYİ Parti İl Başkanı Metin Yazkan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Onur Tan tarafından yapılan açıklamada ;”30 Ağustos Zafer Bayramı’nda okullarımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayraklarının olması gereken şekilde yer almaması, özellikle Kastamonu Merkez Ortaokulu’nda ortaya çıkan bu görüntü kabul edilemez. Daha önce 19 Mayıs’ta Müftülüğün benzer bir tutumuna tepki göstermiştik. Bugün de hem Müftülüğe hem de sorumluluğu bulunan eğitim yöneticilerine açıkça soruyoruz, 15 Temmuz’da sabahlayanlar, 30 Ağustos’ta uyuyor musunuz? 15 Temmuz bu ülkenin tarihidir de 30 Ağustos neyin nesidir? 30 Ağustos, bu Cumhuriyetin kuruluş yolunu açan büyük zaferdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman Türk ordusunun zaferidir. Milli bayramlarda Atatürk’ü ve Türk bayrağını görmezden gelen hiçbir anlayışı kabul etmiyoruz. Bu ülkenin hangi bayramını nasıl kutlayacağınıza siz karar veremezsiniz. Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’e, Türk bayrağına ve milli değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” denildi.