İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar: 'Biz DEM'le Demlenmiyoruz'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Kastamonu'da vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Sonrasından Oktay Vural, İYİ Parti İl Başkanlığı’nda teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Burada gerçekleşen toplantıda İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar, dağıtılan korsan bildiriler ve kendilerine yönelik yapılan iddialara yanıt verdi. 

Kendilerine yönelik iddialara cevap veren İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar; “Oktay beyle gezerek güzel bir çalışma yaptık. Esnaf ve sivil toplumları ziyaret ettik. Gelen sorulara da Kadir Yalçın zaten cevap veriyor. Cumhuriyet Halk Partisi bir bildiri yayımlamış bildiriyi yapanların failini arıyorlar. Özgür Özel, Selahattin Demirtaş ve Hasan Baltacı’nın resimlerini basmışlar. Ben okuma fırsatı dahi bulamadım. Ancak açıklama yapmışlar. ‘Bu bildirileri yapanların faili bulundu’ diyorlar. Bu bildirgeyi basıp dağıtanlar ‘MHP, İYİ Parti ve AK Parti’ diyormuş İlke Karabacak. Korsan bildirileri dağıtan olarak bizleri hedef göstermişler. İlke hanım Dadaylı benim hemşerim aynı zamanda kendisini severim ama kendisinin akıl hocası var ve onu yanlış yönlendiriyor. Biz DEM’le demlenmiyoruz. Parti olarak bizlerin DEM Parti ile uzaktan yakından bir ilişkimiz yok. İnsan nerde ne kaybettiyse kaybettiği yerde arasın. İstanbul’a baksın. Kim kimle demleniyor orda açıkça gözüküyor. İstanbul'da, Esenyurt'ta siz DEM’e bırakıyorsunuz. Büyükşehir Belediye Meclisine 30 tane DEM’liyi alıyorsunuz. Burada ise demlenmiyoruz diyorsunuz. İstanbul' da DEM’lenince burada demlenmiş olmuyor musunuz? Burada oy verdiğimiz zaman Cumhuriyet Halk Partisine bu oylar İstanbul'u ilgilendirmiyor mu? Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor. Afyon’da Burcu Hanım ‘Bu parti ile ilişkimiz yok’ dedi. Neredeyse partiden ihraç edeceklerdi kadını. Balıkesir'de Ahmet Akın o da aynısını ifade etti, ‘DEM’le işim olmaz’ dedi. Ama siz İstanbul'da el elesiniz, Esenyurt'ta onlara bıraktınız” dedi. 

‘O Broşürlerin Dağıtılmasını Bizde Kınıyoruz’ 

Konuşmanın devamında ise Ataşalar; “O broşürlerin dağıtılmasını bizde kınıyoruz. Altında isim yok ancak faili biz değiliz. Belki CHP’nin muhalif kanalı dağıttı onu da bilmiyoruz. Belki de DEM’liler dağıttı. Böyle tespit edilemeyen bir şey yüzünden bizleri suçlama hakkı yok. İlke hanım önce aynaya bakacak, kendi partisinin İstanbul'una bakacak orda demlenip burada biz demlenmedik diyorlar. Burada da demlendiniz ispat etti Kadir Başkan ispat etti. İl başkanı olarak ifade ettim tartışmaların içine girmeyeceğim. Belediye Başkanı bize sataşırsa Kadir yalçın cevap verecek. Merkez ilçe başkanı bize sataşırsa merkez ilçe başkanımız Özgür bey cevap verir, il başkanı sataşırsa il başkanı olarak ben cevap veririm. Bu güne kadar hiç bir sataşma olmadı. Bende ağzımı açmadım. Ancak dün akşam İlke Hanım’ın yakışıksız suçlaması DEM’le ortaksınız. Artık bu belli Türkiye'de bunları bizleri suçlayarak gizleyemezsin. Türkiye’de Dem Parti ve cumhuriyet Halk Partisi iş birliği halinde burada da iş birliği halindesiniz belli. Böyle asılsız suçlamalarla Kastamonu kamuoyunu kandırmayın. Kastamonu halkı milliyetçidir, Atatürkçüdür, muhafazakardır. Buradan cumhuriyet halk partisine ekmek çıkmaz. Onun için milletin gözünü boyamasınlar” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme