• Haberler
  • Siyaset
  • İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Ergülenoğlu: 'Okuman İçin Hazırlanan Metni Okudun'

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Ergülenoğlu: 'Okuman İçin Hazırlanan Metni Okudun'

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Ergülenoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz'ın kendisi hakkındaki ifadelerine cevap verdi.

Kastamonu İttifakı’nın birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Ergülenoğlu; “Değerli Kastamonulular, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz’ın açıklamalarını tebessümle izledim. Açıklamalarının arkasında da bir hikmet olduğundan hiçbir şüphem olmadı. Kastamonu İttifakı olarak tertemiz, şaibesiz, dürüst, liyakatli bir adayla Kastamonu halkının karşısına çıkmış olmamız ve adayımızın toplum nezdinde ciddi bir karşılık bulması birilerini şimdiden çok rahatsız etmiş. Sayın Serkan Yılmaz’ın okuması için ilkesiz bir üst akıl tarafından hazırlanan metinde doğru olan tek kısım İlçe Kongresinde aday olmuş olmamdır. Bahsi geçen kongrede aday olmamın sebebi CHP’nin AKP gibi tek adam zihniyetiyle yönetilmeye çalışılması, partinin yönetim anlayışında ülkemizi karanlığa hapseden AKP yönetim anlayışının kötü bir taklidinin hakim olmasıydı” dedi.

‘Sana Verilen Görevi Layıkıyla Yerine Getirdin’

Serkan Yılmaz’ı eleştirerek sözlerine devam eden Ergülenoğlu, “Ben dönemin ilçe başkanı İlke Hanımı çalıştığı eğitim sendikasında bir dakika bile mesai yapmadan ATM personeli gibi maaş almasını eleştirdim. Sen bu duruma sesini çıkaramadın. Hepimiz Cumhurbaşkanı’nın damadının Hazine ve Maliye Bakanı yapılmasından rahatsızken, partinin milletvekilinin danışmanlarından birinin eşi Merkez İlçe Başkanı yapıldı. Ben bu durumu eleştirdim. Sen bu duruma sesini çıkaramadın. Ben parti içerisinde AKP yönetim anlayışının hakim olduğunu söylerken, sen bu duruma sesini çıkaramadın. Ben bunları İYİ Partiye geçtikten sonra söylemedim sayın Serkan Yılmaz. Ben bunları ilçe kongresinde her birinizin gözünün içine baka baka söyledim. Öyle prompterdan da okumadım. Gelinen süreçte de haklı olduğumu bizzat sen ortaya koydun. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taklit ettin. Okuman için hazırlanan metni prompterdan okudun. Sana verilen görevi layıkıyla yerine getirdin” ifadelerini kullandı.

‘56 Bin 568 Oyu Hiç Düşünmeden Çöpe Atmışlardır’

56 bin 568 oyun çöpe atıldığını söyleyen Ergülenoğlu; “Sayın Başkan bizleri eleştirirken kendi partisinin içinde bulunduğu durumdan bihaberdir. Genel seçimde bir milletvekili çıkartan, oylarını artıran CHP’ye yerel seçim öncesinde Merkez Belediye Başkanlığı için tek bir aday adayı başvurusu yapılmamıştır. Sayın Başkan önce bu durumu sorgulamalıdır. Kastamonu Merkez’de adaylık için kimseyi bulamayan CHP, son çare olarak milletvekili Hasan Baltacı’nın adaylığını açıklamak zorunda kalmıştır. 100 yıllık bir parti olan CHP’de Belediye Başkan adaylığı için Hasan Baltacı’dan başka bir aday bulamayanlar, içinde kaldıkları bu zor durumun acziyetiyle Kastamonu halkının Milletvekilliği için vermiş olduğu 56 bin 568 oyu hiç düşünmeden çöpe atmışlardır. Göreve geldiği günden bu yana yalnızca ev ziyaretleri yapan Serkan Yılmaz’ın prompterla da olsa siyaset sahnesine girmesini sağlamak çok şükür bize nasip oldu. Kendisi belki bilmez ama benim Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapmış olduğum hizmet sayın Serkan Yılmaz’dan fazladır. Şu an Parti Meclisi’nde görev yapan eski il başkanlarının eşinin bile partiye üye olmasında yapmış olduğum eleştirilerin payı büyüktür. Sayın Serkan Yılmaz’ın bu nedenle bize bir teşekkür borcu bulunmaktadır. Sayın İlçe başkanı şunu bilmelidir ki, İYİ Parti’yi yönetenlerin tek amacı Türk Halkının hak ettiği huzur ve refaha ulaşmasını sağlamaktır. Kastamonu özelinde de, İYİ Parti Kastamonu Teşkilatı olarak yegane amacımız Kastamonu Halkının huzur ve refah içinde yaşamasını sağlamaktır. Bunun için de Kastamonu Belediyesi’nin dürüst, çalışkan ve liyakatli bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmesini istiyoruz. Bu isim de Kastamonu halkının vereceği desteğe layıkıyla karşılık verecek olan Kadir Yalçın’dır. İYİ Parti Kastamonu Teşkilatımız ve İYİ Partililer sarsılmaz bir inançla adayımızın arkasındadır. Bu haklı mücadelemizde halkımızın da bizim yanımızda olacağından hiçbir şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme