Jeoloji Kurultayı'nda KÜ Rüzgarı Esti

TMMOB tarafından MTA Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen 76'ncı Türkiye jeoloji Kurultayına Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi İhtisas projesi ile katıldı.

Kurultaya ülke genelindeki jeoloji mühendisleri, jeofizikçiler, arkeologlar, şirketler ve mühendislik fakülteleri öğrencileri yoğun katılım sağladılar.

Turizm Fakültesi’nin yapmış olduğu Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşma projesi “Kastamonu’da Macera Turizmi ve Doğa Sporları Potansiyelinin İncelenmesi, Rotaların Geliştirilmesi ve Haritalandırılması” kurultayın anlamı ve içeriğine uygun bir şekilde bildiri olarak hazırlandı. Bu ihtisas projesi; Alptekin Sökmen, Burhan Sevim, Selda Yordam, Tarık Türk,  Hikmet Haberal, Bülent Erkan, Emin Bülbül’den oluşan ekiple 18 ay süren çalışma sonucunda hayata geçirildi.

Kurultayda “Macera Turizmine Yönelik Geliştirilen Rotaların Web Tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile Sunumu: Kastamonu İli Örneği” başlığıyla bildiri sunuldu. Kastamonu Üniversitesi adına Öğr. Gör. Hikmet Haberal tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumda projemizin WEB sayfası tanıtılmış görsellerle yapılan çalışma dinleyenlere anlatıldı. Yoğun bir kalabalık topluluğun önündeki sunum çok beğenildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme