Karabacak'a Bir Cevap da Zafer Partisi'nden

Zafer Partisi İl Başkanı Dilek Osmanoğlu, CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak'ın açıklamalarına cevap verdi.

Zafer Partisi Kastamonu İl Başkanı Dilek Osmanoğlu açıklamasında; “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 22 Aralık 2023 tarihinde üs bölgemize sızmaya çalışan hain terör örgütünün mensubu teröristler ile çıkan çatışmada Şehadet Şerbetini içen kahraman askerimiz şehit düşmüştür. Bu hain saldırı sonucu tüm Türkiye’de Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın çağrısı ile Zafer Partisi olarak tepkimizi dile getirmiş ve Kastamonu Zafer Partisi İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne karanfil çiçeği bırakarak İstiklal Marşımızı okumuş, şehitlerimize dualar ederek basın açıklaması gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

‘Çağrımızı Daha Önce Dile Getirdik’

Açıklamalarına devam eden Osmanoğlu; “Basın açıklamamızda ‘Türk ordusu çarpışan ve savaşan bir ordu ve hala askeri hastanemiz yok, askeri sağlık sistemimiz yok. Artık tek bir şehit vermeye tahammülümüz kalmamıştır! Asker hastaneleri derhal açılmalıdır! Ayakta durmakta zorlanan evlerin sakinleri bu vatanı ayakta tutmaya devam ediyor. Kendi Şehidinin evinin sıvası olmayıp, tüm dünyaya yardım eden tek ülkeyiz. Bu konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Aziz Vatanımızın bütünlüğü ve Yüce Türk Milleti’nin huzur ve refahı için ettikleri yemini şeref sayan, şahadet şerbeti içen Şehitlerimiz ile Gazilerimiz için kamuoyunda tepki yeterli mi?  Hayır!!! Şehit haberleri asla normalleşmemeli. Bayraklar yarıya inmeli. Başta siyasi partiler olmak üzere her seviyede terör lanetlenmeli. Hain bölücü teröristler ile terörist sevici destekleyenlere gereken yanıt uluslararası ve ulusal seviyede, özellikle mecliste, her yerde misli ile verilmeli. Şehit ve gazilerimizin ailelerine ve çocuklarına gerekli manevi ve maddi destek hemen sağlanmalı. Tüm Türkiye'de ‘Şehit ve Gazilerimize gerekli saygı ve minnet’ her kurum ve kuruluşta her yerde gösterilmeli. Özellikle cuma hutbesi dâhil ‘terör lanetlenmeli ve şehit askerlerimiz için bu hafta bütün camilerde kuran okunmalı’ dedik. Bu çağrımızı önce basın mensuplarına yazılı olarak sonra da meydanda dile getirdik. Hiçbir siyasi parti ve STK toplulukları şehitlerimizi anma programına katılım sağlamamıştır” ifadelerini kullandı.

‘Şehitlerimizin Seçim Malzemesi Haline Getirilmesine Müsaade Etmeyeceğiz’

İlke Karabacak’ın açıklamalarına değinen Osmanoğlu; “Sonra 27 Aralık 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, Nasrullah Meydanı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek terörü lanetlemiştir. Buradan kendisine soruyoruz; partisinin Genel Başkanı-hadi geçmişte terörist cenazesine katılmasını geçelim-bu 13 Aralık’ta, şehidimizin cenazesinden ayrıldıktan bir saat sonra, HDP/DEM’e yaptığı ziyaretin sebebini sormuş mudur? Sorduysa bu soruya cevap ne almıştır ve kendisi bu duruma neden tepki göstermemiştir? Şehit haberinin içimizi yakmasından kaç gün geçtikten sonra bu bildiriyi okumak ve tepki göstermek aklına gelmiş, kimleri incitmekten çekinmiş ve bir bildiri yayınlamaktan geri durmuştur? Cumhuriyet haini Şeyh Said’e hain diyemeyen, terörist Demirtaş’a her fırsatta selam gönderen, Kürdistan hayallerini ayan beyan açıklayan sözde sanatçıların elini öpen bu güruhun, şehit haberlerine olan tepkisizliklerinin nedeni ayan beyan ortadır. Kendisine yukarı da yönelttiğimiz sorulara cevap verebilmesi durumunda dün yaptığı bildiriyi ne maksatla okuduğu daha net anlaşılacaktır. Biz Zafer Partisi olarak ne milli ve manevi duygularımızın ne de içimizi yakan şehitlerimizin kimsenin seçim malzemesi haline getirilmesine müsaade ya da müsamaha göstermeyeceğimizi buradan halkımıza bildiririz. Son olarak buradan vatanı için canını feda eden şehitlerimizi tüm manevi duygularımızla anıyor, Gazilerimize Yüce Allah’tan şifa niyaz ediyoruz” dedi.  

Özel Haber

Bakmadan Geçme