Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu: 'Siyaset topluma hizmet etme aşkıdır'

Kastamonu Belediye Meclisi mayıs ayı olağan ilk toplantısı Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 5 gündem maddesi görüşüldü

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu: 'Siyaset topluma hizmet etme aşkıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Meclisi mayıs ayı olağan ilk toplantısı Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 5 gündem maddesi görüşüldü

Toplantının ilk gündem maddesinde 2022 Mali Yılı Gelir Gider kesin hesabının görüşülerek karara bağlanması, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Diğer bir gündem maddesinde müteahhitlerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne iş bitirme belgesi talep edenlerden istenen ücretin fazla olması dolayısıyla ücretin yeniden belirlenmesi konusu da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Toplantının diğer maddesinde Afet İşleri Müdürlüğü kadrosunun ihdası görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Bir diğer maddede ÖZ-KAN Makine Elemanları Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından 8 Mayıs 2023 ile 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Avustralya ve İtalya ülkelerindeki Atık su arıtma tesisleri ve içme suyu şebeke hatlarında kurulan vana ve pompa üretim fabrikalarına yapılacak olan teknik gezi için Su ve Kanalizasyon Müdürü İsmail Ümit Güler’in katılımı talebi görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son maddesinde ise İmar Plan Tadilatları görüşülerek, İmar Plan Komisyonu’na sevki oy çokluğuyla kabul edildi.

“YERLİ VE MİLLİ OLAN HERKESİ KARDEŞ OLARAK KABUL ETTİK”

Gündem maddelerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Bugün özel bir gün, Türk Milliyetçilerin Bayram Günü. 1944’te Cennet mekan başbuğumuzun onca badireye rağmen tabutluklardan Türk milliyetçiliği fikriyatını çıkartıp devlete hakim etme geleneğinin devam ettiği bir gündür. Türk milliyetçileri olarak yerli ve milli olan herkesi kardeş olarak kabul ettik. Herkesi bu toprakların insanı olarak kabul ettik, kimseyi ayrıştırmadık. Aynı siyasi görüşten olmasak bile yerli ve milli olan, gönlü vicdanı bu topraklar için çabalayan çaba gösteren herkesi öz kardeşimiz olarak kabul ettik ve o minvalde de devam ediyoruz. Daha öncesinde de burada defaten dile getirdim. Bizim kırmızıçizgimiz vatan, millet, devlet, bayrak. Bu konularda ruhunu satmış olanlarla kesinlikle bizim cansiparane mücadelemiz dün de devam etti, bugün de devam edecek” dedi.

“KALEDEKİ DEĞİL ASIL ÇAY BOYUNDAKİ AFİŞLER RAHATSIZ ETTİ BİLİYORUM”

Sosyal medyanın kimsenin şov alanı olmadığını vurgulayan Vidinlioğlu, CHP’yi eleştirerek; “Kaledeki değil asıl çay boyundaki afişler rahatsız etti ben biliyorum. Ben de burada meclis kürsüsünden tekrar haykırıyorum. Selahattin Demirtaş teröristtir. Her kim Selahattin Demirtaş’ın teröristliğini ifade edemiyorsa kendisi olmasa da teröre yardakçılık yapmaktadır. Şiddetle kınıyorum. Her vatan evladının, Selahattin Demirtaş’ın ne kadar vatanın karşısında olduğunu biliyor. Siyaset topluma hizmet etme aşkıdır. İnsan kazanabilme sanatıdır. Her kim hangi siyasi partiye mensup olursa olsun teröriste ‘terörist’ demek zorundadır. Ben, Hem ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ diyorum hem ‘FETÖ katmerli teröristtir’ diyorum. Daha bundan öte bir şey yok. Kim teröre yardaklık yapıyorsa da onu da Allah ıslah etsin. Başka da diyecek bir şey yok bu konuda. Herkes yol yürüdüğünü bilmek durumunda. Bu toplum herkesin ve her şeyin farkında. Bu feraseti de inanıyorum ki gösterecektir. Kendinden olanlarla karşısında saf tutanları ayıracaktır. Önümüzde de şurada kısa bir süre kaldı, bir genel seçim yaşayacağız. Dostane huzurlu bir seçim geçmesini diliyorum. Sonuçta milletin iradesi tecelli edecek. Demokrasiye inanıyoruz. Millet iradesinin de gelişmesinin karşısında boynumuz kıldan ince. Burada en önemli şey kimin kiminle yor yürüdüğü yoksa Türkiye 2016 Temmuz’un da beri bir yol ayrımına geldi ve o gün bir ittifak kuruldu. Bu ittifak neticesinde de hizmetler yapılıyor. Herkes çıkar ‘Ben daha iyi hizmet edeceğim’ diyebilir bunda hiçbir beis yok. Planınız ve projenizle çıkarsınız halkın karşısına, olursunuz olmazsınız, bu ayrı bir konu ama bunu yaparken de kapalı kapılar arkasından farklı farklı şeyleri söyleyip kimsenin kafasını bulandırmaya da kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

“BU VATAN GAZETE KUPONLARIYLA ELDE EDİLMEDİ”

Millet İttifakı’nın Van’daki mitingini ve kayyumlara karşı çıkmalarını hatırlatan Vidinlioğlu; “Millet Meclisi ne ise yerelde de belediye meclisleri o dur. Bir belediye başkanı ve belediye meclisi yetkililerini nasıl teröre yataklık için kullanabilir? Bunları görmedik mi, burada neyin hesabını yapıyorsunuz? Yerel yönetimlere özerklik demek çok tehlikeli bir süreci de başlatmak demek. Seçim kazanmak uğrana kimse bunlara tevessül etmemeli, bunlar doğru değil. Aynı havada, aynı vatanda, aynı toprakta yaşıyoruz. Bundan bir süre önce Van’da deprem oldu, herkes yardıma koştu. Sel oldu herkes yardım koştu. Kimse ‘Nerelisin, kimsin?’ demedi. Burada bir sürü, Kastamonu’da yaşayan bir sürü gayrimüslim arkadaşımız vardı. Biz hiçbiriyle etnik kökeninden, dininden hiçbir problem yaşamadık. Bunlar tehlikeli sulardır, Allah korusun ülkeyi çıkmaz yerlere götürür. Bir daha da geri dönüşü olmaz, yazıktır. Herkes sözünü ederken nereye gittiğini ve sonuçlarını hesap ederek konuşmalı. Bugün kazanamadığınız seçimi yarın kazanırsınız ama kusura bakmayın da bu vatan gazete kuponlarıyla elde edilmedi. Bizdeki devlet geleneği binlerce yılla tarif edilir, tanımlanır. Türk hiçbir dönemde devletsiz olmamıştır. Devletin ayarlarıyla oynamak çok tehlikeli durumları da beraberinde getirir. Allah muhafaza, cebede milli mücadelede mücadele eden insanlar ‘Sen doğulusun, batılısın’ demedi. Kuru ekmek ile soğana talim edip bu vatanı öyle vatan yaptılar. Başta büyük gazi olmak üzere hepsinin ruhu şad olsun, mekanları cennet olsun. Lütfen herkes de bu asgari müştereklerde buluşsun. Ne Atatürk bizim tartışma konumuzdur, ne dinimiz tartışma konusudur. Herkes inandığı gibi yaşamakta hür ve özgürdür ama bir takım kırılma noktamızı siyaset malzemesi yaparsak, Allah korusun içinden çıkılmaz bir hale geliriz. Buna hiç kimsenin yeltenmemesi lazım, buna yelteniyorsa eğer gerekli cevabı mutlaka alacaklardır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme