• Haberler
  • Genel
  • Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Yağışlar Geri Gelecek Mi?

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Yağışlar Geri Gelecek Mi?

Şubat ayını mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık ve yağışsız bir hava ile kapatan Kastamonu'da hafta sonu hava nasıl olacak? Özlenen yağışlar geri gelecek mi? İşte Detaylar…

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Yağışlar Geri Gelecek Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, cumartesi günü Kastamonu genelinde çok bulutlu ve dönem dönem sisli bir hava bekleniyor. Cumartesi günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının gündüz 17 derecelere ulaşması beklenirken, gece ise en düşük 3 derece civarında olması bekleniyor. 

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Yağışlar Geri Gelecek Mi?

Özlenen Yağış Pazar Günü Geliyor

Meteroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Pazar günü Kastamonu’da dönem dönem sağanak yağışlı bir havanın hakim olması bekleniyor. Yağışların yağmur şeklinde gerçekleşmesi beklenirken, sıcaklıkların yağışla birlikte biraz azalacağı ancak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak? Yağışlar Geri Gelecek Mi?

Yurduntepe’ye Kar Tahmini 

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre kar kalınlığının 7 santimetreye kadar düştüğü Ilgaz Kayak Merkezi’nde ise cumartesi günü karla karışık yağmur, pazar günü ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Kayak merkezinde en düşük sıcaklığın pazar günü gece -1 derece olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

İlçelerde Hava Nasıl Olacak?

Yapılan değerlendirmelere göre cumartesi günü; Abana, Ağlı, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeytin, Cide, Devrekâni, Doğanyurt, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler ve Şenpazar’da  bulutlu ve dönem dönem sisli bir havanın etkili olması bekleniyor. Araç, Daday, Hanönü, İhsangazi, Taşköprü ve Tosya’da ise cumartesi günü yağmurlu bir hava bekleniyor.

Pazar günü ise Kastmonu’nun tüm ilçelerinde yağmurlu bir havanın etkili olması bekleniyor.

Haftasonu ilçelerde en düşük hava sıcaklığının, gece eksi 2 derece ile Seydiler’de gerçekleşmesi beklenirken, en yüksek hava sıcaklığının ise gündüz 18 derece ile Şenpazar’da görülmesi bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme