Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre hafta sonu Karadeniz Bölgesi'nde yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Peki Kastamonu'da hafta sonu hava nasıl olacak? İşte detaylar…

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, cumartesi günü Kastamonu’da, yüksek kesimleri başta olmak üzere kar yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Kastamonu’nun sahil kesimlerinde ise sağanak yağmurlu bir havanın etkili olması bekleniyor.

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Cumartesi günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, sıcaklıkların gündüz 6 derece gece ise en düşük 1 derece civarında olması bekleniyor. 

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Pazar Puslu Bir Hava Bekleniyor

Meteroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Pazar günü Kastamonu’da sisli ve puslu bir havanın hâkim olması beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Pazar günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının gündüz 12 derece, gece ise eksi 3 derece civarında olması bekleniyor.

Kastamonu'da Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

Yurduntepe’ye Kar Tahmini 

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre kar kalınlığının 47 santimetre olarak ölçüldüğü Ilgaz Kayak Merkezi’nde ise cumartesi günü yoğun kar yağışı beklenirken, pazar günü ise puslu bir havanın etkili olması bekleniyor. Kayak merkezinde en düşük sıcaklığın pazar günü gece eksi 15 derece olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

İlçelerde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre cumartesi günü; Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Cide, Doğanyurt, Hanönü ve İnebolu’da sağanak yağışlı bir havanın etkili olması bekleniyor. Bu ilçelerin yüksek kesimlerinde ise kar ve karla karışık yağmurlu bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Araç, Azdavay, İhsangazi, Şenpazar, Taşköprü ve Tosya’da ise yüksek kesimlerde kar olmak üzere karla karışık yağmurlu bir hava bekleniyor.
Ağlı, Daday, Devrekani, Küre, Pınarbaşı ve Seydiler’de ise kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Pazar günü ise Kastamonu’nun ilçelerinde puslu ve parçalı bulutlu bir havanın etkili olması bekleniyor.
         

Bakmadan Geçme