Kastamonu'da İttifak Var Mı Yok Mu?

İhlas Haber Ajansı, Cumhur İttifakı'nın yerel seçim iş birliği haritasının netleştiği haberini paylaştı. Kastamonu'da ittifak var mı yok mu?

İhlas Haber Ajansı, Cumhur İttifakı’nın yerel seçim iş birliği haritasının netleştiği haberini paylaştı. Kastamonu’da ittifak var mı yok mu?

Cumhur İttifakı daha önce 30 büyükşehirde ittifak yapılacağını açıklamıştı. Yanı sıra 29 ilde de ittifak sinyalleri veriliyordu. İhlas Haber Ajansı’nın edindiği kulis bilgilerinde Kastamonu ismi de geçti.

Feti Yıldız Açıklamıştı

Yerel seçimlere yönelik AK Parti ve MHP heyetlerinin çalışması tamamlandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılmasının kararlaştırıldığını açıklamıştı.

Kastamonu’da İttifak Var Mı Yok Mu?

Söz konusu kulis bilgisine göre, Cumhur İttifakı'nda yerel seçim iş birliğinde 30 büyükşehir, 29 ilde iş birliği tamamlandı. İddialara göre, Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı’da partilerin ayrı ayrı belediye başkan adayı çıkaracağı yani ittifak olmayacağı belirtildi.

İddialara göre, bazı illerde Kırıkkale, Kastamonu, Çankırı’da partilerin ayrı ayrı belediye başkan adaylarını çıkaracağı öğrenilirken; Sinop, Yozgat ve Çorum AK Parti desteklenmesi beklenirken; Osmaniye, Erzincan, Bartın ise MHP’nin destekleneceği belirtildi.

Öte yandan, Bilecik’in Söğüt ilçesinde MHP’nin adayı, Bitlis’in Ahlat ilçesinde ise AK Parti adayı desteklenecek.
 

Bakmadan Geçme