Kastamonu'da Mart Kapıdan Baktıracak!

Kastamonu karla karışık yağmurlu bir güne uyandı. Peki Meteorolojiden yapılan tahminlere göre Kastamonu'da hafta sonu hava nasıl olacak? Mart kapıdan baktıracak mı? İşte detaylar…

Kastamonu'da Mart Kapıdan Baktıracak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son tahminlere göre, cumartesi günü Kastamonu’da karla karışık yağmurlu bir havanın etkili olması beklenirken son dönemde etkili olan sıcak havanın mevsim normalleri seviyesine düşmesi bekleniyor. Cumartesi günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının gündüz 6 derece civarında olması beklenirken, gece ise en düşük 1 derece civarında olması bekleniyor. 

Öte yandan cumartesi günü Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Kastamonu'da Mart Kapıdan Baktıracak!

Pazar Gece Kazma Kürek Yaktıracak!

Meteroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Pazar günü Kastamonu’da parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken, sıcaklıkların mevsim normallerine düşmesi bekleniyor. Pazar günü Kastamonu Merkez’de hava sıcaklıklarının gündüz 10 derece, gece ise eksi 3 derece civarında olması bekleniyor.

Kastamonu'da Mart Kapıdan Baktıracak!

Yurduntepe’ye Kar Tahmini 

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre kar kalınlığının 22 santimetre olarak ölçüldüğü Ilgaz Kayak Merkezi’nde ise cumartesi günü yoğun kar yağışı, pazar günü ise parçalı bulutlu bir havanın etkili olması bekleniyor. Kayak merkezinde en düşük sıcaklığın pazar günü gece -15 derece olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Kastamonu'da Mart Kapıdan Baktıracak!

İlçelerde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre cumartesi günü; Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Cide ve İnebolu’da yağmurlu bir havanın hâkim olması bekleniyor. Ağlı, Daday, Devrekani, İhsangazi, Küre ve Seydiler’de ise kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Araç, Azdavay, Doğanyurt, Hanönü, Pınarbaşı, Şenpazar, Taşköprü ve Tosya’da ise karla karışık yağmurlu bir havanın etkili olması beklenirken yüksek kesimlerde ise yağışların kar şeklinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü ise Kastmonu’nun tüm ilçelerinde parçalı bulutlu bir havanın etkili olması bekleniyor.
Haftasonu en düşük hava sıcaklığının gece eksi 5 derece ile İhsangazi’de gerçekleşmesi beklenirken, en yüksek hava sıcaklığının ise gündüz 16 derece ile Şenpazar ve Hanönü’de görülmesi bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme