Kastamonu'da ormancılık eğitimi

Kastamonu'da ormancılık eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü silvikültürel çalışmalar konusunda eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak Başkanlığında, Silvikültür Şube Müdürü Ahmet Nezir ve Daday İşletme Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte Daday Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında yapılacak silvikültürel çalışmalar konusunda eğitim gerçekleştirildi.

Silvikültürün önemine değinerek bilgilendirmede bulunan Orman Bölge Müdürlüğü; “Silvikültür, planlı olarak yeni ormanların kurulması, bu ormanlarla birlikte tabi olarak yetişen ormanların bakımı, gençleştirilmesi, ormanların kendisinden beklenen fonksiyonları yerine getirmesi ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi ile uğraşan bir bilim dalıdır. Silvikültürel tedbirleri de ormandaki hedeflerimizi gerçekleştirmenin araçları olarak anlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

ORMANCILIK FAALİYETLERİNİ İNCELEDİLER

Ayrıca; Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Umut Ermiş İhsangazi Orman İşletme Müdürlüğü Mergüze Şefliği’nde devam eden ormancılık faaliyetlerini incelediler. İncelemeler esnasında İhsangazi Orman İşletme Müdürü Nihai Ertürk de hazır bulundu. 
 

Bakmadan Geçme