• Haberler
  • Sağlık
  • Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zorlukların Üstesinden Geliyor

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zorlukların Üstesinden Geliyor

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özellikli bir ameliyat daha başarıyla gerçekleştirildi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zorlukların Üstesinden Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trafik kazası sonrası Asetabulum (kalça yuvası) olarak belirtilen bölgede parçalı kırığı olan genç hasta Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmataloji uzmanlarınca zorlu ameliyatı gerçekleştirildi.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Zorlukların Üstesinden GeliyorKonuyla ilgili açıklama yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Mehmet Ali Sabır ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. Dr. Kayahan Kayıkcı; Sinop ilinin Boyabat ilçesinde kaza geçirdikten sonra 112 sevk sistemi aracılığı ile bölge hastanesi rolünden dolayı hastanın kabul edildiğini, bu ameliyatın çok fazla merkezde yapılamadığını belirtti.  Ön ve arka yaklaşım ile kırık bölgeye iki farklı bölgeden ulaştıklarını belirten Op. Dr. Sabır, kırık parçaların yerine oturtularak ortopedik implantlar yardımı ile tespit edildiğini ve kalça ekleminin yerine oturtulduğunu, hedeflerinin ise hastanın önceki aktivite düzeyine ulaşarak, kireçlenme olmadan ağrısız bir kalça eklemi olduğunu söyledi. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi bölümünün portföyündeki birçok ameliyat gibi bu işlemlerin de hastanede artık rutin olarak uygulanacağı belirtildi. 

Ortopedi Ve Travmatoloji Kliniği’nde Asistan Eğitimi De Başlayacak

KEAH Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Murat Topal ise; bu süreçlerin aslında hastanede çok önceden başladığını, Prof. Dr. Zafer Ergül başhekimliğinde hastane yönetiminin de desteği ile her gecen gün ekiplerini ve teknik ekipmanlarını geliştirdiklerini, görevine yeni başlayan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok’un da ilk günden itibaren hastane ve kliniklerini yakından takip ederek destek verdiğini belirterek; şu anda kalça, diz ve omuz protezleri, diz, omuz ve ayak bileğinin kapalı ameliyatları, el cerrahisi, pediatrik cerrahi ve ileri travma cerrahisi gibi bir çok konuda ameliyatların gerçekleştirildiğini söyledi. 

Ayrıca Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği bünyesinde asistan eğitiminin kısa süre içerisinde başlayacağını, sağlık hizmeti vermenin yani sıra, yeni ortopedik cerrahlar yetiştiren bir klinik olacakları müjdesini de verdi.

Bakmadan Geçme