Kastamonu Milletvekili Adayı Katar'dan hastane ziyareti

İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, saha ziyaretlerini sürdürüyor.

Kastamonu Milletvekili Adayı Katar'dan hastane ziyareti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Ahmet Katar, saha ziyaretlerini sürdürüyor. İlçe temaslarının yanı sıra merkezdeki çalışmalarını da aksatmayan Katar, Özel Nefes Hastanesi, Özel Anadolu Hastanesi, Kronospan Orman Ürünleri, Dortek Kapı Fabrikası ve Hz. Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nı ziyaret etti.

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar ve İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Samancı’nın da eşlik ettiği ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Ahmet Katar; ‘’Yoğun seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kastamonuluların gösterdiği ilgiye layık olmak için tüm arkadaşlarımla beraber girmedik kapı bırakmamaya çalışıyoruz. Bugün ilimizin iki değerli özel sağlık kuruluşu Nefes Hastanesi’ni ve Anadolu Hastanesi’ni ziyaret ettik. Hem hastane yöneticilerimiz ve çalışanlarıyla hem de hasta ve hasta yakınlarıyla bir araya gelme imkanı bulduk" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SİSTEMİ HAKKINDAKİ VAATLERİNDEN BAHSETTİ

Açıklamalarına devam eden Katar: "Kastamonu’da sağlık alanında devlet hastanelerindeki randevu problemini hepimiz biliyoruz. Bu sorunun etkilemediği kimse yok. Kastamonu’da maalesef sağlık sistemi denince akla içinde doktor olmayan koca koca binalar geliyor. Bizim kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmemiz için hem devlet hastanelerimizin içini doldurmamız gerekiyor hem de özel hastanelerimizi desteklememiz, vatandaşın özel hastaneye ulaşımını kolaylaştırmamız gerekiyor. Burada özel hastanelerimize görevler düşüyor. İYİ Parti, iyileştirilmiş sağlık programı kapsamında bu alanda önemli projeler ortaya koydu. Biz de inşallah Kastamonu’da bunun uygulanması, hastalarımızın çok ciddi eziyetlerle karşı karşıya kalarak şehir dışına gitmek zorunda kalmadığı, doktorumuzun, sağlık çalışanlarımızın, herkesin memnun olduğu bir sağlık düzenini kuracağız” dedi.

“ORTAK AKILLA PROJELER ÜRETMEMİZ GEREKİYOR”

Sanayi kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini de değerlendiren Katar; “Ayrıca ilimizin kilit sanayi kuruluşlarından Kronospan Orman Ürünleri’ni ve Kastamonu’da her dönem istihdama katkı sağlayan Dortek Kapı Fabrikasını ziyaret ettik. Biliyorsunuz Kastamonu, orman varlığı açısından Türkiye’de sayılı iller arasında. Çok ciddi bir potansiyelimiz, sahip olduğumuz ciddi avantajlarımız söz konusu. İki tane çok büyük fabrikamız Kastamonu için bu alanda önemli bir ekonomik güç. Ama bunun yanında orman varlığımızdan, hammaddeye yakınlıktan faydalanıp ilimizde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizden birçok ulusal ve uluslararası markalar çıkarabiliriz. Kargoculuğun çok gelişmesiyle çok ciddi bir modüler yani parçalı mobilya ağı oluşmuş durumda. Bizim ağaç işleyen, atölyelerinde marangozluk yapan esnafımızın buna ayak uydurması için ortak akılla projeler üretmemiz gerekiyor. Benim hep ifade ettiğim Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kurulması Kastamonu için bu alanda şart. Biz tüm bu altyapının oluşması için iktidarımızda tüm girişimleri yapacağız. Türkiye’de ağaç denildiğinde, mobilya denildiğinde akla ilk gelen illerden birinin Kastamonu olması için gereken neyse yapacağız. Bizim İnegöl’den, Kayseri’den bu alanda hiçbir eksiğimiz yok” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme