Kastamonu Tosya'da arazi toplulaştırma çalışmaları

Kastamonu Tosya'da arazi toplulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Kastamonu Tosya'da arazi toplulaştırma toplantısı yapıldı. AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişci, yapılan toplantı ve toplantı öncesi gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

AK Parti Tosya İlçe Başkanı Dikişci, toplantı hakkında şu ifadeleri kullandı: "Uzun süredir üzerinde durduğumuz ilçemizin tarımında kanayan yarası olan arazi toplulaştırma meselesindeki uğraşımızın ilk meyvesini aldık. Genel Müdürlükten gelen heyet ile dilekçe veren 2 mahalle ve 26 köy muhtarlarımızla bismillah dedik ve ilk toplantımızı gerçekleştirerek anket çalışmamızı tamamladık."

"TALEPLERİMİZİ TAKİP EDİYOR, İŞ BİTİRİYORUZ"

Dikişci, toplantı öncesinde dün yaptığı bilgilendirmede ise şunları söylemişti: "31 Ocak 2023 tarihinde paylaşmıştık: 'Geçtiğimiz hafta DSİ Genel Müdür Yardımcımız Sayın Faruk Fıratoğlu'nu makamında yapmış olduğumuz ziyarette dile getirdiğimiz ve sosyal medyada toplulaştırma isteyen köy muhtarlarımızın bizimle iletişime geçmesini bildirdiğimiz Tosya'mızın önemli sorunu olan Arazi Toplulaştırma sorununda, çağrımıza cevap veren yaklaşık 15'e yakın köy muhtarlığının dilekçesi DSİ Bölge Müdürlüğüne teslim edilmiştir. En kısa zamanda bu işlemlerin yerinde incelenmesi için ilçemize, Ankara DSİ Genel Müdürlüğünden uzman kadrolar gelecektir.' Tarihlerden bugün... Genel Müdürlükten, talebimize istinaden 4 kişilik heyet, dilekçe veren mahalle ve köy muhtarlarımızla yarın gün içinde toplantı yapmaya geliyor. Taleplerimizi her zaman takip ediyoruz ve iş bitiriyoruz."

Bakmadan Geçme