Kastamonu Üniversitesi İşbirliklerini Genişletiyor

Dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerle yaptığı proje bazlı ikili iş birliği çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüten Kastamonu Üniversitesi (KÜ), uluslararasılaşma çalışmalarına daha kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi’nin, Erasmus+ programı çerçevesinde ikili iş birliği yaptığı Cezayir Kasdi Merbah Ouargla ve Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi ile Yükseköğretim Alanında Kapasite Geliştirme programı çerçevesinde yaptığı toplantı, Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Kastamonu Üniversitesi İşbirliklerini GenişletiyorRektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün başkanlık ettiği toplantıya Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, Mindanao Devlet Üniversitesi’nden Başkan Atty. Basari D. Mapupuno, Naawan Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Elnor C. Roa, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Renato S. Pacaldo ve Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Mohammed Seghir Halimi ile Kastamonu Üniversitesi, Cezayir Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi ve Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi heyetleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük yaptı.Prof. Dr. Küçük, Kastamonu Üniversitesi’nin gerek Türkiye’de gerekse dünyada önemli akademik başarılara imza attığını dile getirirken dünya sıralamalarında hızla yükselen Kastamonu Üniversitesi’nin yapılacak iş birliği ile uluslararası standartlarda ve kalitede verilen eğitimi bir adım öteye taşıyacağını ifade etti.  Prof. Dr. Küçük iş birliğinden dolayı hem Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi hem de Mindanao Devlet Üniversitesi’ne teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Toplantının ilk oturumda Kastamonu Üniversitesi tanıtım videosu yayınlandı.

Açılış konuşmasının ardından Mindanao Devlet Üniversitesi’nden Başkan Atty. Basari D. Mapupuno, Naawan Kampüsü Rektörü Prof Dr. Elnor C. Roa, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Renato S. Pacaldo ve Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Mohammed Seghir Halimi birer konuşma gerçekleştirdi.

Akademik ve Sosyal Projeler Anlatıldı

Program çerçevesinde gerçekleşen ikinci oturumda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Küçük, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik ve fiziki durumu ile yürütülen araştırma ve projelerle ilgili verileri paylaşılırken Kastamonu Üniversitesi’nin ileriye dönük planları ve akademik ve sosyal projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yapılan toplantıda, yükseköğretimde dil, girişimcilik ve dijital becerileri geliştirme ve sertifikalandırma üzerine yapılacak çalışmalar, uluslararası ortak yayın olanakları, ortak uluslararası projelere yönelik olanaklar, öne çıkan alanlarda ortak araştırma grupları ve çalışma grupları kurma, akademik personel ve öğrenci değişiminin görüşülmesi, lisansüstü düzeyde çift diploma programlarının açılması konuları görüşüldü.

Programın çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi ile Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi ve Mindanao Devlet Üniversitesi temsilcileri, orman, tıp, mühendislik, su ürünleri alanlarında toplantılar gerçekleştirdi. Görüşmelerde, üniversite temsilcileri fakültelerin akademik çalışmaları hakkında bilgi alırken olası iş birliği ve projeler görüşüldü.

Bakmadan Geçme