KATSO Meclis Üyesi Salim Arpacıoğlu: 'Yeni bir oda binası yapılamaması handikaptır'

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Meclis Üyesi Salim Arpacıoğlu, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu'nun basında yer alan açıklamalarına değinerek, cevap verdi.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Meclis Üyesi Salim Arpacıoğlu, KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun basında yer alan açıklamalarına değinerek, cevap verdi.

Oğuz Fındıkoğlu’nun açıklamalarına değinen Salim Arpacıoğlu; “Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili yaptığım açıklamalara istinaden Oğuz Fındıkoğlu’nun verdiği cevapları şaşkınlıkla okudum. Üyelerimizi kandırdıklarının, günü kurtarmak için çalışmalar yaptıklarının adeta itirafı niteliğindeki bu politik cevaplar gayet de anlaşılır olmuş. Dünya ve ülke ekonomisine makalelerden alınmış tanımlarla katkı sunulmaz. Sürekli eleştiren konumuna düşmeyi istemem ancak odamızın meclis üyeliği görevinde bulunduğum sürece yanlış karşısında da sessiz kalamam. Yanlışlar yanlış olduğu söylenmedikçe doğru algılanabiliyor. Bu doğrultuda amacım üyelerimize ve memleketimize yararlı olmak için yanlışları aktarmak!” dedi.

“YARDIMLAR KONUSUNDA HERHANGİ VERİMLİ ÇALIŞMA ORTAYA KONULAMAMIŞTIR”

Deprem bölgelerine yapılan yardımlara değinen Arpacıoğlu; “Deprem bölgesi yardımlarından bahsedilmiş. Oda olarak yaptığımız ayni yardım değeri 5 asgari ücreti geçmemiştir. İmkanları elverişli üyelerimizle işbirliği yapılamamış dolayısı ile üyemizden toplanabilecek yardımlar konusunda herhangi verimli çalışma da ortaya konulamamıştır” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR ODA BİNASI OLMAMASI HEM HANDİKAPTIR HEM EKSİKLİKTİR”

Yeni oda binası vaadine ilişkin açıklamalarda bulunan Arpacıoğlu; “Üyelerimizi yeni oda binası yapacakları vaadine inandırma konusunda başarılı oldukları ortada! Yeni bir oda binası olmaması hem handikaptır hem eksikliktir. Çağa ayak uydurabilmemiz için yeni bir oda binasına ihtiyacımız vardır. Ancak çağa ayak uydurduğumuz söylenirken yaklaşık 2 dönemdir gündemde olan yeni oda binası yapılması ile ilgili en ufak bir gelişme kaydedilemedi. Projesi resmî olarak ortaya çıkarılan yeni oda binası yapılması konusunun rafa kaldırılması mevzuattan yeni doğan bir pürüz değil başlanıldığında bilinen bir pürüzdü. Tabi mevzuattan kaynaklı bu pürüzlerin bağışlarla çözülemeyeceğini, bu projenin fotoğraflarda kalacağını yönetim olarak bizden daha iyi biliyorlardı. Zamanı geldiğinde yeni bir proje görseli daha hazırlayacaklarını tahmin etmek zor değil!” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

“HANDİKAP BU KONULARI MECLİSTE GÖRÜŞMEMEK VE GİZLEMEKTİR”

Salim Arpacıoğlu son olarak; “Handikap, odamızın mevcut mevduatının tamamını, kişisel ilişkilerle belirlenen az sayıda üyenin yararına kullandırılan KGF kredisi kefaletine bağlamaktır. Handikap bu konuları mecliste görüşmemek ve gizlemektir. Handikap odayı yönetirken çoğu konuyu gizlemektir. Handikap politik konuşmalarla birlik beraberlikten güç doğar mesajı verip, teknik olmadığı halde kendi sözünden çıkmayacak komisyonlar kurmaktır. Handikap hakka hukuka, ihtiyaca ve kurallara, tekniklere, bilgiye, tecrübeye bakmaksızın kendi yakınını kendi tarafını kayırmaktır. Yöneticiler sonuç olarak bir teveccüh aldığında az da olsa bir çalışma gayretine girer. Unvanlar, fotoğraflar, seyahatler, katılımlar, proje değildir. Benim bildiğim tüccar, sanayici ortaya bir şeyler koymadan duramaz. Yıllardır görev yapıp birçok proje hayata geçirmiş gibi pişkince duramaz. Varsa; üretilen projelere, fikirlere, emeğe, saygı duyarız. Destek verir aynı zamanda takdirle alkışlarız” dedi.

Bakmadan Geçme