'KEAH' Muhtar Adayını Seçime Yetiştirdi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (KEAH) karın ağrısı ile başvuran ve aort büyümesi tespit edilen Denizgörülen köyü muhtar adayı Şevket Özmen, başarılı bir ameliyatla hayata tutunarak, seçimlerden önce tedavisi tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin konu hakkında bilgi vererek; “Normalde karın bölgesinin boydan boya açıldığı, yoğun bakımlı, uzun süren bir yatışlı süreç içeren açık ameliyat yapılabilirdi. Ancak muhtar adayımız seçimlere yetişmek istediğini söyledi, bizde yetiştirebileceğimizi söyledik. Her iki kasıktan 4’er cm’lik insizyonla anjio yöntemi ile aort damarı ve devamına stent-greft (EVAR yöntemi ile) yerleştirdik. Hastamızı ertesi gün taburcu ettik” dedi

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) karın ağrısı ile başvuran ve aort büyümesi tespit edilen Denizgörülen köyü muhtar adayı Şevket Özmen, başarılı bir ameliyatla hayata tutunarak, seçimlerden önce tedavisi tamamlandı. 

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin konu hakkında bilgi vererek; “Kastamonu Denizgörülen köyü muhtar adayımız Şevket Özmen; karın ağrısı ile başvurmuştu. Yapılan tetkiklerde karın bölgesinde ki Aort damarının 8,5 cm  (normali 3 cm) olduğunu gördük. 8,5 cm’lik Abdominal Aort Anevrizması. Bu genişleme çok tehlikeli, aort damarı bu çapta kendiliğinden yırtılıp, hastamızın hayatına mal olabilirdi. Normalde karın bölgesinin boydan boya açıldığı, yoğun bakımlı, uzun süren bir yatışlı süreç içeren açık ameliyat yapılabilirdi. Ancak muhtar adayımız seçimlere yetişmek istediğini söyledi, bizde yetiştirebileceğimizi söyledik. Her iki kasıktan 4’er cm’lik insizyonla anjio yöntemi ile aort damarı ve devamına stent-greft (EVAR yöntemi ile) yerleştirdik. Hastamızı ertesi gün taburcu ettik” dedi.
 

Bakmadan Geçme