Kış Sezonu Hazırlığı Görüşüldü

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10'uncu Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı Kış Sezonu Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10’uncu Bölge Müdürlüğü Ilgaz Dağı Milli Parkı Kış Sezonu Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, DKMP 10. Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, mevcut tesis sorumluları ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile Kastamonu Valiliği İstiklal Yolu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda ulaşım, sağlık, güvenlik, katı atık, kış sporları vb. gündem maddeleri görüşülerek kararlar alındı. Ilgaz Dağı Milli Parkı, kış sporları kaynak değerleri ve bölge turizmi açısından büyük önem taşıyor. Milli park ve yakın çevresinde kış sporlarına hizmet veren mülkiyeti kamuya ve özel sektöre ait yaklaşık bin 400 yatak kapasiteli 8 tesis bulunuyor. Milli park, her yıl yaklaşık 250 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Özellikle kış sezonunda, ocak ve nisan ayları arasında yoğun ziyaretçi akınına uğrayan milli parkta, kış sezonu süresince kış sporları etkinliklerinin sorunsuz gerçekleştirilmesi amacıyla tesis sorumluları ve ilgili kurumların katılımcıları ile her sene “Kış Sezonuna Hazırlık Toplantısı” düzenleniyor.

Bakmadan Geçme