KÜ, Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması'na Girdi

Kastamonu Üniversitesi (KÜ), İngiltere merkezli yükseköğretim kuruluşu Times Higher Education (THE) Young University Ranking'de (Genç Üniversiteler Sıralaması) dünyada toplam bin 171 üniversite arasında, 501–600 bandında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

 Kastamonu Üniversitesi, 2024 yılı Genç Üniversiteler Sıralaması’nda değerlendirmeye giren 80 Türk Üniversitesi arasında ilk defa sıralamada yer alma başarısını gösterdi.

THE Genç Üniversiteler Sıralaması’nda 50 yaşın altında olan dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı sıralamada, Türkiye’den 80 üniversite değerlendirildi. THE, üniversiteleri kapsamlı ve sağlıklı bir şekilde karşılaştırmak için araştırma kalitesi, öğretim standartları, araştırma çevresi, uluslararası iş birliği ve endüstri faktörlerini değerlendirme sürecinde ana başlıklar olarak kullanıyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, THE Genç Üniversite Sıralamaları’nda elde edilen bu başarıların, Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası düzeydeki tanınırlığını ve yüksek eğitim standartlarına ne derecede yakınlaştığını gösterdiğini söyledi. Rektör Topal ayrıca, hedef odaklı, çağa ayak uyduran, stratejik plan çalışmalarına, eğitim, araştırma-geliştirme faaliyetlerine ve uluslararası iş birlikleri kapsamında belirlenen hedeflere adım adım yaklaştığını vurguladı. Rektör Topal, bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti. 

Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası düzeydeki etkisini artırmak ve daha fazla öğrenci ve araştırmacıya kapılarını açmak için çeşitli projelerin devam ettiğini belirtti. Rektör Topal; Kastamonu Üniversitesi olarak uluslararası alanda iş birliklerini arttırmaya yönelik öğrenci ve personel değişim programlarını, yurtiçi ve yurtdışında yapılacak çeşitli akademik iş birliği projelerini öncelikli hale getirdiğini söyleyerek uluslararası alanda Üniversitemizin adını duyurmaya çalıştıklarının altını çizdi. Rektör Topal; bu tür başarıların elde edilmesinde temel teşkil eden kalite standartları ve uluslararasılaşma noktasında teşvik ve desteklerinden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme