Küre'de 100. Yıl Coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişinin ve Şapka ile Kıyafet İnkılabı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Küre'de program düzenlendi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin ve Şapka ile Kıyafet İnkılabı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Küre'de program düzenlendi.
Etkinlik, Seydiler Kaymakamı ve Küre Kaymakam Vekili İbrahim Yazıcı, Seydiler Belediye Başkanı Salih Turan ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.
Programda, Atatürk’ün 1925 yılında Kastamonu’ya yaptığı ziyaretin ve Şapka İnkılabı’nın Cumhuriyet tarihi açısından önemi vurgulandı. Katılımcılar, Atatürk’ün devrimleriyle modern Türkiye’nin temellerinin atıldığını ifade etti.
Kaymakam İbrahim Yazıcı ve Belediye Başkanı Salih Turan, konuşmalarında bu tarihi günün anlamına dikkat çekerek, Cumhuriyet değerlerine bağlılığın ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret etti.