KYK Yurtlarına Personel Alınacak
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) yurtlarında görev yapmak üzere 55 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında personel alımı gerçekleştirilecek.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) yurtlarında görev yapmak üzere 55 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında personel alımı gerçekleştirilecek.
2 Kasım 2026 -30 Haziran 2027 tarihleri arasında uygulanacak program kapsamında merkezden 45, Abana’dan 5 ve Tosya’dan 5 kişi olmak üzere toplam 55 kişi istihdam edilecek. Kontenjanlara, ilgili yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlar başvurabilecek. İUP kapsamında gerçekleştirilecek alımlar için başvurular 12-16 Ekim 2026 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular; İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından 21 Ekim 2026 Çarşamba günü saat 10.00’da Atatürk Spor Salonu’nda noter huzurunda kura yöntemiyle 55 kişilik katılımcı seçimi yapılacak.
İlk 4 Hafta 5 Gün, Sonrasında 3 Gün Çalışılacak
Program kapsamında katılımcılar, ilk dört hafta boyunca haftada 5 gün ve toplam 37,5 saat, sonraki haftalarda ise haftada 3 gün ve toplam 22,5 saat çalışacak. Çalışma saatleri 08.30-12.30 ve 13.30-17.00 olarak uygulanacak. Günlük çalışma süresi 7,5 saat olacak. Program kapsamında 2026 yılı için katılım sağlanan her gün başına bin 375 TL cep harçlığı ödenecek. Katılımcıların yalnızca iş kazası ve genel sağlık sigortası (GSS) primleri karşılanacak.
Başvuru Şartları
İşgücü Uyum Programı'na başvuracak adaylarda; T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, işsizlik ödeneği almamak, emekli veya malul aylığı almamak gibi şartlar aranıyor. Bununla birlikte adayların, program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmaması gerekiyor. Başvuru tarihinden önceki son bir aylık dönemde 5510 sayılı Kanun kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş veya sigortalı sayılmamış olmak ve başvuru tarihi itibarıyla aynı Kanunun 5. maddesi kapsamında sigortalı olmamak da aranan şartlar arasında bulunuyor. Ayrıca aynı hanede yaşayanların toplam gelirinin, belirtilen kriterler doğrultusunda 56 BİN 151 TL olan net asgari ücretin iki katı gelir sınırını aşmaması gerekiyor. Yurt, sığınma evi ve benzeri toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için hane geliri şartı uygulanmıyor.
Adayların, İşgücü Uyum Programının yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik ve genelgede yer alan diğer katılım şartlarını da taşıması gerekiyor.
Programdan Yararlanma Süresi
Katılımcıların İşgücü Uyum Programlarından genel yararlanma süresi en fazla 10 ay ve toplamda en fazla 140 fiili gün olarak uygulanıyor. Daha önce İUP kapsamında programlardan yararlanan kişilerin ise programdan kalan süreleri kadar yararlanabileceği belirtiliyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtlarında gerçekleştirilecek bu program ile hem vatandaşların işgücü piyasasına katılımlarının desteklenmesi hem de yurtlarımızdaki hizmetlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. İUP başvuruları 12-16 Ekim 2026 tarihleri arasında İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 üzerinden yapılabilecek.