Liseli Şefler'de finalistler belli oldu

Kastamonu'da düzenlenen yemek yarışmasında lise öğrencileri, en lezzetli yöresel ve Türk mutfağındaki yemekleri yapabilmek için yarışıyor.

Liseli Şefler'de finalistler belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Belediyesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve odanın destekleri ile gerçekleştirilen Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması yarı final heyecanı ile devam etti. Eleme turlarında yaptıkları yemeklerle yarı finale yükselen 7 takım, finale yükselebilmek için mücadele verdi. Öğrenciler hünerlerini sergileyerek, yaptıkları yemekleri jüri üyelerine sundu. Jüri üyeleri, not verdikleri liseli şeflere tavsiyelerde de bulundu.

“KENDİ BECERİLERİYLE TÜRK MUTFAĞININ YEMEKLERİNİ TANITACAKLAR”

Öğrencilerin heyecanlı olduğunu belirten Doç. Dr. Alev Sökmen, “Liseli öğrencilerimiz, yemek yarışmasında mücadele vermeye devam ediyor. Bugün 7 farklı lise yarıştı. Farklı okullardan her günün birincileri geldi. Aslında çoğunun mutfak deneyimi yok. Kendi becerileriyle Türk mutfağının yemeklerini tanıtacaklar. 1. oldukları yemekleri yeniden sunacaklar. Çocuklar heyecanlı, hepsi birincilik için yarışıyor. Onların burada olmalarından çok mutluyuz. İnşallah bugün finale kalacakları belirleyeceğiz” dedi.

“KALAN SON 4 GRUP ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEK”

Finale 4 takımla devam edileceğini söyleyen Prof. Dr. Alptekin Sökmen, “Şu anda Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü uygulama mutfağındayız. 7 okulumuz yarışıyor ama bu 7 grubumuzda takım 1'incileri 3 haftadır bu yarışmayı devam ettiriyoruz. Kastamonu’daki tüm liselere ulaştık. 7 grup birincimiz bugün yarı final için buradalar. İnşallah önümüzdeki hafta da tam da Türk Mutfağı Haftası'na denk gelecek şekilde final organizasyonumuzu yapacağız. Kalan son 4 grup şampiyonluk için mücadele edecekler” diye konuştu.

“BU MESLEK ÜZERİNDEN EĞİTİM GÖRSEK BİLE YİNE DE ZOR OLUYOR”

Yarışma esnasında çok heyecanlandıklarını belirten lise öğrencisi Funda Kurtoğlu, “Bizim için bayağı zor oldu. Bu meslek üzerinden eğitim görsek bile yine de zor oluyor. Stres, heyecanımızın önüne geçti. Elimiz, ayağımız titriyor. Menüde siyez çorbamız, köfteli patates paçamız ve helvamız vardı. Şu an ana yemekte tedirgin oldum ama olması gerektiği gibi yaptığımızı düşünüyorum. Kazanmayı tabii ki de istiyoruz, temennimiz de o yönde. İnşallah kazanırız” şeklinde konuştu.

YARI FİNALE YÜKSELEN TAKIMLAR 

Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması’nın Yarı Finali’nde Göl Anadolu Lisesi “EKBAB”, “Petrichor”, ve “Aruca” ekipleri; Anadolu İmam Hatip Lisesi “Master Hatip” ekibi; Mustafa Kaya Anadolu Lisesi “Hünerli Eller” ekibi; Piri Reis MTAL “Genç Denizciler Aşçılık Kulübü” ekibi; ve 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Beyaz Ceketliler” ekibi ile yarıştı. Finale yükselen ekipler “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” menüsü ile “EKBAB”; “Sütlü Siyez Bulguru Çorbası, Köfteli Patates Paçası ve İnebolu Helvası” menüsü ile “Beyaz Ceketliler”; “Ezogelin Çorbası, Çökertme Kebabı ve Kaşık Helvası” menüsü ile “Hünerli Eller”; “Ecevit Çorbası, Mantar Soslu Tavuk Sarma ve Sütlü İrmik Helvası” menüsü ile “Aruca” ekipleri oldu.

Bakmadan Geçme