Mescit Köyünde Süt Hijyeni Kursu Verildi

Kaşcılar-Mescit köyünde yaşayan kadın çiftçilere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde, uygulamalı süt hijyeni eğitimi verildi.

Mescit Köyünde Süt Hijyeni Kursu Verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu eğitim ile Kaşcılar-Mescit köyünde yaşayan 24 kadın yerinde “Uygulamalı Süt Sığırcılığında Sağım ve Sanitasyon Eğitimi” almış oldu. 

Köyde verilen eğitim Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci ve Yüksek Ziraat Mühendisi Ferhat Özgüvercikli tarafından verildi.

Bir hafta süren eğitimde, Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek BİDECİ kursiyerlere “süt hijyeni sağlamak için ortamda yürütülmesi gereken uygulamalar”, “hayvancılık işletmelerindeki süt verimliliğini etkileyen kriterler”, “sağım yöntemleri ve ekipmanlar” ile ilgili konularında sunum yaptı. Yerinde uygulamalı olarak da Kaşcılar-Mescit Muhtarı Ferhat Yaylacıoğlu'nun ahırında örnek modelleme gerçekleştirildi.

Hayvan Besleme Konuları Anlatıldı

Yüksek Ziraat Mühendisi Ferhat Özgüvercikli'de “yem bitkileri” ve hayvan besleme konularını anlattı.

İl Tarım ve Orman Müdür yardımcısı ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop'un katılımı ile eğitimin ardından kadın kursiyerlere, sağım hijyeni seti dağıtıldı. Oldukça başarılı ve verimli bir eğitim olduğunu söyleyen Uğur Ertop, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, kaliteli süt üretimini artırmak istediklerini söyleyerek, hedefimi Kastamonu sütünü marka haline getirmektir dedi. İlginin ve katılımın yoğun olduğu, bu tür eğitimlere 2024 senesinde de devam edeceklerini belirtti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme