• Haberler
  • Siyaset
  • MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın: 'Doğduğum, Doyduğum Yere Hizmet Etmek İstiyorum'

MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın: 'Doğduğum, Doyduğum Yere Hizmet Etmek İstiyorum'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nca Kurşunlu Han'da basın toplantısı düzenlendi.

MHP Belediye  Başkan Adayı Yüksel Aydın: 'Doğduğum, Doyduğum Yere Hizmet Etmek İstiyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, MHP İl Başkan Emre Şahin ve yöneticileri, MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, MHP Merkez İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Ülkü Ocakları Başkan ve Yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri ve İGM Üyeleri ve partililer katıldı. 

MHP Belediye  Başkan Adayı Yüksel Ay 'Doğduğum, Doyduğum Yere Hizmet Etmek İstiyorum'

MHP İl Başkanı Emre Şahin yaptığı açılış konuşmasında, “Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İI Başkanlığı olarak yetki alanımızda bulunan Merkez ve ilçe belediye başkanlığı için adaylarımızın büyük çoğunluğu Milliyetçi Ülkücü Hareketin lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin takdirleriyle Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz bey tarafından açıklanmıştır. Buna göre Araç, Azdavay ve Cide ilçelerimiz hariç toplam 17 ilçe adayımız sahada seçim çalışmalarına devam etmektedir. Ben ve değerli dava arkadaşlarımız bir yandan merkez ilçedeki çalışmalarımıza destek verirken biryandan da ilçe teşkilatlarımız ve adaylarımızla birlikte ilçe seçim çalışmalarına katılım sağlıyoruz. İnanıyorum ki bizler inandığımız bu dava şuuruyla hareket ettiğimiz sürece birçok ilçemizde başarıya ulaşacağız. Mevcut belediyelerimizi korumak birinci hedefimiz ikinci hedefimiz ise inanmış kadrolarımızda bizleri hasretle bekleyen ilçelerimizi "Üretken Belediyecilik" anlayışımız ve Milliyetçi Hareket Partili Kadrolarla buluşturmak olacaktır. Seçim startını verdiğimiz günden bugüne dur durak bilmeden ziyaretlerimizi gerçekleştirdik ve daha da artırarak devam edeceğiz, ne zamana kadar? Seçim sonuç tutanaklarımızı alıp başarımızı tescilleyene kadar. Bu seçim Emre Şahin’in seçimi değil, bu seçim Yüksel Aydın’ın seçimi değil bu seçim Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçimi birlik ve beraberlik ruhunu gösteren dava arkadaşlarımızın varoluş seçimidir. Ne yapacaksak birlikte yapacağız. Neyi başaracaksak el ele vererek başaracağız. Bunu dün nasıl yaptıysak bugün yine aynı şekilde yapacağız. Bugün Büyük mücadele ve birlik ruhuyla kazandığımız Kastamonu Belediyesini tekrar Milliyetçi Hareket Partisi kadrolarıyla yine sizlerle kazanacağız.  Geçmişi, küslükleri kırgınlıkları rafa kaldıracağız ve gerçek bir dava adamı gibi bize yakışır bir şekilde partimizin başarısını üstün kılmak üzere çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız ve bu çalışma sonucu inanıyorum ki başarıya da hep birlikte imza atacağız Bu sebeple, ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım, birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Olalım” dedi

MHP Belediye  Başkan Adayı Yüksel Ay 'Doğduğum, Doyduğum Yere Hizmet Etmek İstiyorum'

‘İnanıyorum ki Yine Beraber Başaracağız’

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise; “Genel Başkanımız emaneti alıp gelin dediğinde bir söz vermiştik. Bizde inşallah gönlünüz ferah olsun demiştik. Verdiğimiz sözü tuttuk… Üç hilali kaleden dalgalandırdık. Peki iş bitti mi? Bitmedi. O gün milletvekili olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili yoktu, belediye başkanlığı bizde değildi. Ona rağmen bütün imkanların kullanılmasına rağmen çok ciddi bir oranda belediye başkanlığını almıştı. Birlikte başarmıştık… İnanıyorum ki yine beraber başaracağız…” dedi. 

Vidinlioğlu, 5 yıllık süre zarfında neler yaptınız gibi soruların çok gündemde olmasından dolayı konuya açıklık getirmek istediğini belirterek; “Her şey olması gerektiği gibi olmuştur. Önemli olan, olacak olaylardır. Bizim, niye oldu? ‘Niye böyle oldu?’ gibi konuları konuşacak, tartışacak hiçbir gereğimiz yok. Biz Genel Başkanımızın, Genel Merkezimizin bu konuda öngörüsü ne ise bize düşen ona göre çalışmaya devam etmektir” ifadelerini kullandı.

‘Biz 30 Tane Belediye Alacağız’

Açıklamalarına devam eden Başkan Vidinlioğlu; “Biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. Her ne kadar İttifak dahilinde olsak da bizim siyasi geçmişimiz, fersah fersah öndedir. Çünkü bizim sırtımızda binlerce yıllık Türk tarihinin sorumluluğu ve gözümüz ufukta yükselen Türkiye'yi, Türkiye Yüzyılını hayal ediyoruz. Evet, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kıymetli Genel Başkanımızın bize gösterdiği hukuk çerçevesinde Türkiye Yüzyılı için birlikte çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'nın kurumsal kimliğine diyecek hiçbir şeyimiz yok. Ama herkes sahada top gezdirmesin. Ne söyleyecekse açık söylesin. Yerel seçimde yarışıyoruz diye bir taraftan AK Parti'ye aday belirleme öbür tarafta olur da ittifak olursa diye Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Merkezi'nde Cumhur İttifakı ortak adayı planlayanlar sizler de duyun. Bizim geleneklerimizde bu yok. Biz girdiğimiz her maçı almaya gireriz. Dilin kemiği yok. Dün de biz bütün belediyeleri alacağız 20 tane belediyeyi alacağız diyorlardı, bugün de aynı şeyi dile getiriyorlar. Tabii insan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar. Şimdi buradan diyeyim biz 20 tane belediyeyi almayacağız! Biz 30 tane belediye alacağız. E kardeşim nasıl alacaksın 30 tane belediyeyi? Zaten 20 tane belediye var. Bazı yerlerde çifte katlayacağız da öyle alacağız onun için 30 tane biz alacağız” diye konuştu.

‘Sen De İzler Katmerli’

Genel seçimlerin hemen akabinde söylediği söz ile ilgili konuşan Vidinlioğlu; “Genel seçimlerin hemen akabinde ‘Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur’ demiştim yürüdü gitti. Herkes kullanmaya başladı. Bu bir öz eleştiriydi. Demek ki bir yerlerde bir eksiğimiz vardı. Bizim yüzleşme zamanımız, neyi eksik yaptık bunu tartışacağız. Kendi içimizdeki bir meseleyi dile getirmiştim. Kimseye bir atıfta bulunmamıştım. Ama görüyorum ki daha dün esamesi okunmayanlar demlendik diye piyasaya çıkıyorlar. Kardeşim o zaman bu kabuldür. Ben önceden demsizdim diyorsun. Buradan o çıkar. Adaylık açıklamasında tarla da iz bıraktık ki yeniden yola çıktık diyorsun. şimdi o zaman Yüksel başkan demişti. Biz dokunduk deyince, dokunduğunuz yerleri biliyoruz diye. Ben de şimdi sana diyorum, ben senin bıraktığın izleri biliyorum… İz iki türlü bırakılır. Birinci olarak maddi iz bırakırsın, ikinci olarak manevi iz bırakırsın. Maşallah sen de izler katmerli. Maddi izlerini Olukbaşı’ndan girdiğimiz an da yükselenlerden görüyoruz. Kuzeykent’e, Mehmet Akif Ersoy’a git herhalde vatandaşı çok düşünüyordun da onun için göğe yakın olsunlar diye düşündün. Maddi izlerini birlikte gördük. Manevi izlere gelince bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene de 25 sene de geçse de hatırlanacak iz bıraktın herkesin hafızalarında. Bana belediyecilikten anlamaz diyordun ya, önümüzdeki günlerde elbette ki yaptığımız icraatları vatandaşlarımızla paylaşacağız ve bunları yapmıştık deyip helallik isteyeceğiz. Tabii bunları yaparken de kendi şahsım adına yapmadım. Bizim düsturumuz belliydi, üretken belediyecilik… Bırakın bizden önceki dönemi belki de 3-4 dönemlik projeleri sele, pandemiye rağmen yaptık” şeklinde konuştu.

MHP Belediye  Başkan Adayı Yüksel Ay 'Doğduğum, Doyduğum Yere Hizmet Etmek İstiyorum'

‘Biz Bir Şey İstemiyoruz, İstemediğimizi De İspatladık’

MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın katılımcıları selamlayarak; “Milliyetçi Hareket Partimiz 55 yıllık bir siyasi hareket, bunu hep hatırlayacağız. Bunu hatırlayacağız ki, hangi badirelerden geçtiğimizi unutmayacağız. İyi ki ülkücü olmuşuz. Bir her şeyimizi, şerefimizi, haysiyetimizi ülkücülükten aldık, almaya devam edeceğiz. Öyle sıkıntılar, badirelerden geçtik ki, idam sehpalarından gelen bir hareketiz, esaretten gelen bir hareketiz. Cuntalara karşı mücadeleden gelen bir hareketiz. Bitip tükenmeyen saldırılara karşı mücadele eden bir hareketiz. Hala öyleyiz. Hala Türk milletinin yarınları için, Türk Devleti’nin geleceği için, evlatlarımızın geleceği için Başbuğumuzdan aldığımız ruhla, liderimiz Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu vizyonla yine aynı şekilde devam ediyoruz. Milliyetçi Ülkücü Hareket dualı bir harekettir. Bu bilinçle siyasetimizi şekillendiriyoruz. Biz bu milleti karşılıksız sevdik. Hiçbir siyasi hareketin böyle bir cümle kurduğunu duyuyor musunuz? ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben’ bunu şiar edinerek siyaset yapıyoruz. 15 Temmuz 2016’dan sonra görmeyen gözler, işitmeyen kulaklar, öyle bariz bir şekilde Milliyetçi Hareket Partisi’nin fedakarlığını gördü ki, daha da Milliyetçi Hareket Partisi’ni Türk toplumuna anlatmak durumunda kalmıyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin liderinin, teşkilatlarının, mensuplarının, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben’ dediğini artık herkes anladı. Biz sözümüz eri bir partisiyiz. Yeter ki, Türk milleti var olsun, yeter ki, Türk Devleti var olsun, yeter ki insanımız huzurlu olsun. Biz bir şey istemiyoruz, istemediğimizi de ispatladık” ifadelerini kullandı.

‘Evlere Şenlik Adaylarımız Var’

Yerel seçimlere değinen Yüksel Aydın; “Cumhur İttifakı’nda hesaba dayalı siyaset yok. Biz hasbiyiz. Var mı talebimiz, yok. 30 büyükşehir, 29 ilde yine Cumhur İttifakı’nı oluşturduk. Adamların haline bakın, terör örgütünün alt ağızını neredeyse, elinin ayağını öpüyorlar. Bunları kendilerine dahil edebilmek için vermedikleri taviz, öpmedikleri el, yalamadıkları el bırakmadılar. Bu zihniyetin karşısında Cumhur İttifakı var. Geri kalan 22 ilde de yarışıyoruz. Kastamonu’da bunlardan biri. Dolayısıyla siyasi partiler aday adaylık süreçlerini başlattılar. Kurumsal anlamda süreç işliyor ve adaylar belirleniyor. MHP’de de bu süreç işledi. Cenab-ı Hak nasip etti, liderimiz takdir etti, bu dönem itibariyle MHP adayı olarak biz sizin karşınızdayız. Belediye Başkanımıza, heyetine, çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Dönem itibariyle aday adayı olan kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Bizde gerekenleri en üst seviyede yapmanın gayreti içinde olacağız. 13 gündür sahadayız. Diğer siyasi partilerinde adayları belli oldu. Onlarda maşallah evlere şenlik adaylarımız var. Tabii kendi takdirleri, hiçbir siyasi partinin iç işlerine biz karışmıyoruz. Kendi içlerinde mutlaka değerlendirmelerini yapmışlardır. Aday adaylar içinde en iyi olanı, toplumda karşılığı olanı, geçmişte başarıyla Kastamonu’da çok ciddi işler yapanları karşımıza getireceklerdi ve getirdiler” dedi.

‘Chp’de Sizden Başka Adam Yok Mu?’

CHP eleştirerek sözlerine devam eden Aydın; “Bir tanesinde aday adayı bile çıkaramazsınız. O Cumhuriyet Halk Partisi, o Cumhuriyet Halk Partisi değil. Orada 2 tane kardeş var, neredeyse 7-8 senedir teslim aldılar. Kendileri ‘yürü’ deyince yürüyecek, kendileri ‘dur’ deyince duracak. Aday analizi yapacağız ki, ‘Biz bu vatandaşlarla yarışıyoruz’ diyeceğiz. Adamlara hiçbir şey yetmiyor. Hasbelkader, bir algıyla Kastamonu halkının oylarını aldılar. Kabul biz demokrasiye inanıyoruz. Meclise gitti güzel. Biz Kastamonulu olarak şunu istiyoruz, İstanbul’da büyük hemşehri potansiyeline sahibiz. Keşke İstanbul’dan da siyasi partisi ne olursa olsun, Kastamonulu olsun da, Meclis’te Kastamonu’muzu temsil etsin. Çünkü meclis önemli, milletvekilliği onurlu bir makam. Tabii bunu taşıyabilenler için, bu ruhu anlayabilenler için. Niyeti halis olanlar için onurlu bir makam. Dolayısıyla meclise gittin, şimdi 8 ay sonra ne oldu da, neyi düşündün de Kastamonu’da, ne bulacaksın, ne yapacaksın, ne işin kaldı da, milletvekilliğinin sana verdiği yetkilerle neyi yapamıyorsun da, geliyorsun Kastamonu Belediye Başkanlığı’na aday oluyorsun. CHP’de sizden başka adam yok mu? Al Hikmet’i vur Baltacı’ya. Sizden başka adam mı yok bu memlekette? Kendinizi ne zannediyorsunuz? Sen Kastamonu insanının sana verdiği oyları, Ankara’da git çöplüğü at, olmadı Kastamonu’da birde Belediye Başkan Adayı olacakmış. Ben sana göstereceğim Belediye Başkanlığı adaylığını. Bunu unutma. Senin beyninin arkasında ne olduğunu biliyorum. Seni ben çok iyi tanıyorum. Öyle anlatacağım ki bu millete, utanacaksın, Ilgaz’dan bu tarafa geçemeyeceksin. Çünkü işinize öyle geliyor. Canınız istediğinde milletvekili, canınız istediğinde Belediye Başkan adayı. Kastamonuspor’u siyasete sokmak istemiyoruz. Burada herkes destek olsun istiyoruz. Kastamonuspor’un programında çıkıyor, milletvekili olarak buradayım diyor. Eğer benimle yarışacaksan, eğer paçan sıkıyorsa milletvekilliğinden istifa edeceksin, çıkacaksın karşıma. Söylenecek çok söz var” şeklinde konuştu.

‘Siz Kendi Mafyalığınıza Bakın’

Eleştirilerine devam Aydın; “‘Belediyecilik benim işim’ diyor.  Senin işinin ne olduğunu biz çözdük. Ben bunu millete ispatladım. Senin 10 parmağında 10 marifet ama belediyecilik bunun içinde yok. Adamı hasta etmeyin. Konuşurken biraz kendinize dikkat edin. 5 senedir seni gördük. Yutkunduğumuz bazı meseleler vardı, haberin olsun bu sefer yutkunmayacağım. Hasan efendi, sende Erbilgin gibi yapacaksan, sorduğum sorulara cevap vermeyeceksen bu işin tadı çıkmayacak. Beni zora sokacaksınız o zaman. Bunlar örgütçü, öyle böyle örgütçü değiller. EMEP, TİKO bu gelenekten geliyorlar. Bunları araştırın, kim bu 2 adam? Erbilgin’in eşi hanımefendi, Baltacı’nın danışmanı. İl Başkanının eşi danışmanı. Mahsuru yok ama etik değil. Sayın Baltacı, sayın danışmanın kendi ıban numarasıyla Bozkurt’taki sel felaketiyle ilgili para topladı mı, toplamadı mı? Neden cevap vermiyorsunuz? Bu 2’sini sosyal medyada fenomen yapacağım. Kastamonu insanı, gençleri, çocukları, kadınları, kızları, tarihi, manevi kimliği size teslim edilemeyecek kadar büyük. Haberiniz olsun. Sorduğum sorular cevap vereceksiniz. Kastamonu insanı da sizi tanıyacak. Beni de Kastamonu insanına başka türlü tanıtmaya çalışıyorsunuz. Ben 13 gündür sahadayım. Sıkmadık el bırakmayacağız. ‘Bu adam mafya’, ne mafyası kardeşim? Ben bu toplumun insanıyım, buranın çocuğuyum. Ben doğduğum, doyduğum yere hizmet etmek istiyorum. Siz kendi mafyalığınıza bakın, kendi film fırıldaklığınıza bakın. Kendi döneminizde neler çevirdiğiniz onlara bakın” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu’nun En Büyük Projesi Bu’

İlber Ortaylı’nın Kastamonu’nun tarihi kimliğinin bozulduğu yönelik ifadelerine de değinen Aydın; “‘Kastamonu’nun ruhunu kaybettirmişler’ diyor. Doğru söylüyor. O 5 yılda bu şehrin anasını, dinini ağlattılar. Bu millet seni tanıyor. Onun imaj markerlerine, yaşam koçlarına sesleniyorum; olmaz ne yapsanız olmaz. Malzeme iyi değil, malzeme sağlam değil. Onun için boşuna yormayın kendinizi. Ben usturuplu bir şekilde sahaya çıkıyorum, belediyemizin çalışmalarını anlatıyorum. Maalesef anlatamamışız. Taşköprü Havzası’na Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde 2 yıldır temiz su gidiyor. Temiz suyla suluyor. Bunu bile anlatamamışlar. Şimdi ‘proje’ diyor. ‘Dal-çık yapacağım’ diyor. Yerin altından vazgeçmedi, toprağın altında vazgeçiremedik. Hala yerin altında gözü. ‘Statik projeler’ diyor, kafayı yüksek binalara dikiyor. Sen anlamıyor musun? Sen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemiyor musun? ‘Yatay mimari’ diyor. Alışmış vazgeçemiyor, yüksek kat ve yerin altı. Kastamonu’nun gelecek yarım asrını kurtaracak bir proje. 25 milyon Euroluk, onaylandı. Kastamonu’nun amiral gemisi projesi bu. Kastamonu’nun en büyük projesi bu. Altyapı olmadan, isale su hattını sağlıklı bir hale getirmeden, bir şehirde sağlıklı yaşamak mümkün değil. Kuzeykent’te yüksek binaları dikerken, altyapısının bu işleri kaldırmayacağını bilmiyor muydun? Sen belediyeciliği bir daha ağzına alma. Gösteririm ben sana iftirayı. Biz asla iftira atmayız. Ülkücü Hareketin geleneğinde asla böyle bir şey yok ve olmadı. Altını dolduramayacağım hiçbir cümle kurmadım” diye konuştu.

‘Kastamonu İnsanı Ne İstiyorsa Onu Yapacağız’ 

Birlik ve beraberlik içinde olduklarını vurgulayan Yüksel Aydın; “Biz değerlerimiz üzerinden siyaset yapıyoruz. Bizim siyasetteki malzememiz insanımız. İnsan odaklı belediyecilik yapacağız. Galip beyden daha fazla şey yapmayı amaçlıyoruz. Onun yaptıklarını bir tık daha arttıracağız, gördüğümüz eksiklikleri ortaya koyacağız. Kastamonu insanına bundan sonra Kastamonu Belediyesi’nde randevu sistemi yok. Kastamonulu olan herkes bizimle görüşebilecek, biz zaten hep sizinle birlikte olacağız. ‘Projelerimizle yarışalım’ diyor. Sen ne projesi yapacaksın da seninle yarışacağım. 2014’te yaptığın projelerden kaç tanesini gerçekleştirdin? Ne yaptın bu Kastamonu’ya? Seyrangah’ta ne niyetin vardı? Teleferik projesini inceledik, bunun Kastamonu’da karşılığı yok. Orada ne seyredeceğiz? Binaların çatılarından başka neyi seyredeceğiz? Güzergahın yanlış olduğunu zaten ifade ettik. Zaten biz belediyeyi almadan bu projenin 2 yıl önceden bitmesi lazımdı. Mahkeme süreci devam ediyor. Biz bu teleferiği bu güzergahta yapmayacağız. Bu direkleri de fazla zarar oluşturmadan, devletimizle istişare içinde olarak nerelerde kullanabileceğine bakacağız. Çok projelerimiz var. Ana projemiz Kastamonu insanın huzuru, refahı. Ulaşımla ile sıkıntılarımız var. Bunu aşabilmek için istişarelerle sonuç alacağız. Kastamonu insanı ne istiyorsa onu yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu’nun Seçmenine İkinizi De Anlatacağım’

Yüksel Aydın son olarak; “Kastamonu’nun seçmenine ikinizi de anlatacağım. Bu şehri asla size teslim etmeyecekler. Bir kere teslim ettiler ya, senden nasıl kurtulacaklarını 31 Mart’ta biz göstermedik mi? Ne diye geri geldin? Ötekinin zihinsel sorunları var, zihni kirli. O velet diyor ki; ‘Anam babam feda olsun’ diyor. Kimi kastettiğimi biliyorsunuz. Siz nasıl evlatsınız? Bu nasıl bir anlayıştır? Zihni kirli olan adamları evinize alıp, bize ayar mı veriyorsunuz? Büyüğü de ‘Bana da 2 partiden teklif geldi, değerlendiriyorum’ diyor. Onu da defedelim gitsin. Ne halleri varsa görsün. Kimsiniz siz MHP’ye ayar vereceksiniz. Bu kadim şehir Cumhur İttifakı’na hassasiyetine her daim ifade ediyorum. Bu manevi şehir bunlara teslim edilemeyecek kadar, büyük bir şehir” dedi. 
 

Bakmadan Geçme