MHP Milletvekili Adayı Çınar: 'Kastamonu halkına güveniyorum'

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar Gündem Medya Haber'e konuk oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
MHP Milletvekili Adayı Çınar: 'Kastamonu halkına güveniyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar Gündem Medya Haber’e konuk oldu. Gazeteci Yılmaz Acar Davut'un hazırlayıp sunduğu Kastamonu’da Siyaset programına konuk olan MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, seçim sürecini değerlendirdi.

Emin Çınar; “Kastamonu halkının sağduyusuna güveniyorum” ifadelerini kullanırken Cumhur İttifakı’nın Kastamonu’dan 3 vekil çıkaracağını ve MHP’nin birinci parti olma hedefi taşıdığını ifade etti.

“ÖZERKLİK TALEPLERİ VAR”

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, genel siyasetteki gelişmelerle ilgili olarak; “6’lı masanın 7’nci ortağı var dediğimizde normal yaklaşımda olan insanlar bize inanmak istemediler. Ama sonuçta geldiğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanı Adayları Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine baktığımızda bu söylemlerin her birisini HDP’nin istekleri noktasında olduğu aşikar. Güneydoğu’da tutuklu olan Belediye Başkanları ve bunların yerine atanmış kayyumlar var. Özellikle HDP’nin isteği bu belediye başkanlarının tekrardan görevlerine dönmesi. Aynı söylemi Sayın Kılıçdaroğlu dile getiriyor. Osman Kavala geçmiş dönemlerde cemaatin en büyük finansörlerinden bir tanesi. Bunun dışarı çıkmasını isteyen HDP zihniyeti. Bugün itibariyle onlar şu anda gündemde. Yani kısacası özerklik talepleri var. Bu geldiğimiz noktada çok büyük tehlikelerden bir tanesi. Biz 7’nci ortak derken belki fiiliyatta bir ortaklık söz konusu olmayabilir ama zaten istekleri şu anda gerçekleşiyor. Bunun ileride bütünleşmeyeceği diye bir şey söz konusu olamaz. HDP’nin istekleri bu kampanya döneminde dillendiriliyorsa o da 6’lı masanın 7’nci bir ortağı noktasına gelmiştir” dedi. 

“ÜLKEMİZDE YENİ GELİŞMELER VAR”

Açıklamalarına devam eden Emin Çınar: “Ülkemizde yeni gelişmeler var. Sanayide, milli savunma sanayisinde çok ciddi gelişmeler var. Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınır ötesi harekatlarla kendi güvenliğini oluşturma noktasına geldi. Bunların her birisini üst üste koyduğunuz zaman en başta Amerika rahatsız oluyor. Bununla beraber Amerikayla beraber mevcut iktidarın gitmesini isteyen bir güruh var. Tabi ki bunun için bu seçimler çok önemli. Biz icazet alacaksak Türk milletinden icazet alacağız. Dışarıdan bu ülkeye müdahale edilmesini istemiyoruz. Ama gördüğümüz kadarıyla 6’lı masanın bileşenleri emir ve talimatı Türkiye Cumhuriyeti’nden değil dışarıdan alıyor. Bu seçim onun için kıymetli bir seçim” ifadelerini kullandı. 

“SEÇİME EN HAZIRLIKLI PARTİYİZ”

Seçime hazır olduklarını söyleyen MHP Milletvekili Adayı Emin Çınar: “Yaklaşık bir buçuk aydan bu tarafa öncelikle aday adaylığı sürecimizle diğer aday adayı arkadaşlarımızla birlikte sürece başladık. Adaylığımız açıklandıktan sonra da aynı çalışmayı hızlandırarak devam ettirmekteyiz. Seçim kampanya sürecine başlamadan önce Sayın Genel Başkanımızın daha önceki talimatları çerçevesinde yaklaşık iki buçuk yıldır yapmış olduğum il başkanlığı görevimde son bir buçuk yıldır genel merkezin düzenlediği programlar nezdinde geçirdik. İl il, ilçe ilçe, köy köy programlar yaptık. En sonunda da Komşum Benim adı altında programlar yaparak biz aslında seçime en hazır siyasi parti olarak devam ettik. Aday adaylığı gündeme geldikten sonra toplu halde, teşkilatımızın bize vermiş olduğu düzenli programlar çerçevesinde ilçe ziyaretlerimize başladık. Bu noktada da seçim çalışmalarımızı başlatmış olduk. Adaylıklar belli oldu. Hemen hemen tüm ilçe ziyaretlerimizi tamamladık. Son hafta içinde alan mitinglerimiz başladı. Buraları da en iyi şekilde değerlendirip inşallah 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere en hazırlıklı siyasi parti olarak girme gayreti içindeyiz. Alanda da bu teveccühü görmekteyiz. Her siyasi hareketin içerisinde bulunmak bir heyecan. İl başkanlığı bir heyecan, meclis çatısı altında görev yapmak bir heyecan. Yeni dönemde tekrardan genel merkezimizin, genel başkanımızın takdirini şahsımla birlikte bütünleştirmesi ayrı bir heyecan. Yaklaşık iki buçuk yıldır il başkanlığı görevini sürdürüyordum. Geçmişimde de bu görevlerde bulunduğumuz için hem milletvekilliği hem il başkanlığı görevinde bulunduğum için biz her daim Kastamonu’da hem platformda yer aldık. Onun için biz diğer adaylardan daha avantajlı durumdayız” şeklinde konuştu.

“ÇİRKİN SİYASETTEN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

MHP Milletvekili Adayı Emin Çınar, çirkin siyasetten uzak durmaya çalıştıklarını söylerek; “Biz 8 aday adayı arkadaşımızla beraber bu kampanya sürecindeydik. Akabinde de 3 arkadaşımız listeye girdi. Kampanya sürecinde hiçbir arkadaşımız geri durmadı. Biz kendi işimize bakıyoruz, dışarıda konuşulan dedikodulara kulak asmak istemiyoruz. Herkesin şunu bilmesi lazım, Milliyetçi Hareket Partisi’nde çember dışına çıkan insan olmaz. Tüm aday adaylarımızdan değişik noktalarda faydalandık. Mesela MYK Üyemiz Yüksel Aydın birçok alanda çalışmalarımıza dahil oldu, mitinglerde dahil oluyor. Yine İbrahim Maşalacı da seçim kampanyalarımız içerisinde. Bizim akşamları yaptığımız köy ziyaret programları, merkez toplantılarımızda dahiller. Mehmet Kayaçal kardeşimiz zaman zaman yine bizimle beraber. Özkan kardeşimiz bizimle beraber. Maalesef son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerinden bir algı yaratarak siyasetin dili çirkinleşmeye başladı. Biz bunlardan uzak durmaya çalışıyoruz” dedi.

“KASTAMONU’NUN MESELELERİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK”

Açıklamalarına devam eden MHP Milletvekili Adayı Emin Çınar: “Bizim birinci önceliğimiz Genel Merkezimizin bize vermiş olduğu talimatlar. Biz bugüne kadar alanlarda gezdirdiğimiz araçlarımızla sessiz bir propaganda yapıyoruz. Hiçbir aracımızın müzikli bir yayınla seçim çalışması yaptığını göremezsiniz. Biz alanlara kadar sadece adaylarımızın isimlerini takdim ederek gidiyoruz. Ülkemiz ciddi bir deprem felaketi yaşadı. 50 bine yakın insanımız Hak’kın rahmetine kavuştu. Bu vesileyle onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Bu noktada Genel Merkezimizin aldığı kampanya dönemi kararları çerçevesinde kampanyamızı sürdürüyoruz. Mecliste Kastamonu’nun sorunlarını dile getirmek, onlara çözüm üretebilmek, bu heyecanı tekrar yaşamak bizim için en önemli konulardan bir tanesi. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Kastamonu’nun kadirşinas halkı bizleri bu yetkiyle buluşturursa Kastamonu’nun meseleleri birinci önceliğimiz olacak” şeklinde konuştu.

“PARLAMENTO EKSİĞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Parlamentodaki eksiklerini tamamlayacaklarını vurgulayan Çınar: “Geçmiş siyasi tecrübemize dayanarak alanda bir çalışma yapıyoruz. Çalışmalarımızda vatandaşımızın bize olan yaklaşımlarını gözlemleyerek konuşmalarımızı ortaya koyuyoruz. Evet 45 günlük bir seçim kampanyası döneminde çalışmalarımızı yaptık. Bilindiği üzere biz maalesef geçen dönem parlamentodaki temsilimizi gerçekleştiremedik. Biz Kastamonu’da ikinci partiydik. Elde ettiğimiz oylar normal şartlarda seçim sürecinde milletvekilliğiyle bizi buluşturuyordu ama o günkü ittifaklardan ve seçim sisteminden dolayı çok az bir oyla diğer milletvekilini Millet İttifakı’nın havuzuna gitmesine vesile oldu. Bu dönem bütün siyasi partiler kendi alacakları oylarla parlamentoda milletvekili çıkaracak. Bugünkü seçim sisteminde olsaydı zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili olmayacaktı. Bizim 51 bin oyumuza karşılık Cumhuriyet Halk Partisi 38 bin oyla parlamentoda milletvekili temsilini elde etti. Daha sonra yapılan bir seçim de oldu. Gerçekleştirilen yerel yönetim seçimlerinde biz ciddi bir başarı elde ettik. Ciddi Belediye kazanımı elde ettik. Şu anda biz Kastamonu’da hemen hemen merkez nüfusunun yüzde 70’inin yaşadığı yaşam alanlarında yerel yönetimlerde hizmet etmekteyiz. Bunların her birini üst üste koyup, çalışmaları da değerlendirdiğinizde Allah nasip ederse parlamento eksiğimizi önümüzdeki süreçte daha güçlü bir şekilde mecliste tamamlayacağımıza, temsil edeceğimize yürekten inanıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin o eksiğini inşallah 28’inci dönemde güçlü bir şekilde yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi. 

ÇINAR’IN GÖZÜNDEN İDDİALAR VE GERÇEKLER

Siyasi partilerin iddialarını değerlendiren MHP Milletvekili Adayı Emin Çınar: “Seçimlere katılan her siyasi parti ve aday olan arkadaşlarımız tabi ki bir iddia ortaya koyuyorlar bu gayet normaldir. Ama ben iddialar ötesinde gerçeklerle gitmek istiyorum. Az önce söylediğim hadise gerçekleri ortaya koyan bir hadise. Biz en son yapılan genel seçimlerde 51 bin oy aldık. Bununla beraber AK Parti 130 bin oy aldı. Cumhuriyet Halk Partisi 38 bin oy aldı. Aradan bir geçti ve yerel seçim yapıldı. Belediye Başkanlığı oylarından bahsetmiyorum, o seçimde İl Genel Meclisi için kırsaldaki köylerimiz ve yerleşik alanlardan gelen oylarla Milliyetçi Hareket Partisi 85 bin oya ulaştı. AK Parti 106 bin oya geriledi. Cumhuriyet Halk Partisi 32 bin 500 oy aldı. Benim söylediğim gerçek rakamlardır. Şimdi herkes buna göre bir değerlendirme yapmalı. Burada bir önceki seçimle bir sonraki seçim arasında oylarını yükselten parti Milliyetçi Hareket Partisi olmuş” ifadelerini kullandı. 

“KASTAMONU’NUN VERECEĞİ İRADEYE BİZ SONUNA KADAR SAYGILIYIZ”

Boş iddialarda bulunmadıklarını söyleyen Çınar; “Herkes farklı bir iddia ortaya koyabilir. Biz şu anda Cumhur İttifakı’nın bir bileşeniyiz. Onun için her gittiğimiz yerde diyoruz ki bizim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Öncelikle cumhurbaşkanı adayımızı yeni dönemde de güçlü bir şekilde Kastamonu’dan en yüksek oy oranıyla taçlandırmak istiyoruz. Diğer taraftan iddiamızı ortaya koyuyoruz. Bu yükselen değerleri, yerel yönetimlerdeki hizmet başarılarımızla bütünleştirerek inşallah önümüzdeki dönem içerisinde Kastamonu’da birinci parti olma yolunda devam ediyor. Bizim iddiamız boş bir iddia değil. Herkesin seçim sonuçlarına bakarak iddialarını ortaya koyması lazım. Ben şuna yürekten inanıyorum: Cumhur İttifakı olarak biz Kastamonu’da 3 milletvekilini alacağız. Bu ittifakın içerisinde de birinci parti olma iddiamızı da sürdürerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu noktada başkalarının konuşmaları kendini bağlar. Bizim ilk önceliğimiz Cumhur İttifakı’nın başarısı. Biz bireysel bir başarıyı ortaya koymak noktasında değiliz. Tabi ki buna seçmen iradesi karar verecek. Ama alanda gördüğüm, beklenti olmaksızın yaptığımız çalışmalar, seçmenin Milliyetçi Hareket Partisi’yle hızlı bir şekilde buluşmasına vesile oluyor. İnşallah herkes bir iddia ortaya koyacak, bizim iddiamız da Allah nasip ederse Mayıs akşamı sandıklar açıldığında ortaya çıkacak. Kastamonu’nun vereceği iradeye biz sonuna kadar saygılıyız. İnşallah hayırlı bir netice alacağımıza da yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

“KASTAMONU İÇİN DAHA BÜYÜK KATKILAR SUNABİLİRDİK”

MHP’nin Kastamonu’dan 2 dönem vekil çıkaramamasının sorulması üzerine Çınar: “Büyük bir özlem duyduk. Özellikle Cumhur İttifakı nezdindeki birleşmeden sonra Kastamonu’nun ali menfaatleri için daha büyük katkılar sunabilirdik. En azından orada meclis çatısı altında yer alan daha güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığı AK Parti’den seçilen milletvekilinin de elini güçlendirecekti. Kastamonu’nun meselelerinin de daha hızlı bir şekilde gündeme alınmasını ve buraya sağlanacak katkının daha yüksek seviyede olmasını temin edebilirdi. Bunun için ben Kastamonu’dan Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ben daha önce muhalefet milletvekili olarak görev yapmıştım. Tabi ki iktidarda olmak çok daha kıymetli. O zaman problemlerimizin çözümü noktasında daha güçlü bir iradeye sahip olma imkanı olacak. İnşallah bu dönem bu eksiğimizi gidereceğimize yürekten inanıyorum” dedi. 

“KASTAMONU’YA AYRILAN BÜTÇENİN ÇIKARTILMASI GEREKİYOR”

Emin Çınar, açıklamasının devamında; “Alanda yaptığımız çalışmalarda gördüğüm kadarıyla önümüzdeki dönem öncelikleri şöyle… Kastamonu’muzun birçok ilçelerinde daha hala köylerimizdeki yol çalışmalarının yeterince yapılmadığını gördüm. Yine en büyük sorunlardan bir tanesi sağlık alanında çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Allah nasip eder de önümüzdeki dönemde parlamentoda görev yapma imkanımız olursa Kastamonu’ya ayrılan bütçenin mutlak suretle daha yüksek oranlara çıkartılması gerekiyor. Yine burada bulunan hastanemizde hekim sayısının arttırılması ve tedavinin de yerinde ve zamanında Kastamonu’da yapılabilmesi için çaba göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Şu anda depremden dolayı belli oranda gecikmeye bırakılan yatırımlarımızın da hızlandırılması açısından hızlıca yaraların sarılması ve önümüzdeki dönem daha güçlü bir bütçeyle Kastamonu’nun temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla alakalı da üzerimize düşen, yapılması gereken tüm çalışmaları yapacağımızı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN NETİCEYE BİRİNCİ TURDA ULAŞACAĞININ GÖSTERGESİDİR”

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesini değerlendiren Çınar; “Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi Cumhurbaşkanımızın artık neticeye birinci turda ulaşacağının göstergesidir. Hasan Baltacı bir dönem milletvekilliği yaptı. Ben Kastamonu’nun ali menfaatleri kısmına baktığımda Kastamonu’ya yeterince desteğinin olmadığını düşünüyorum. Alanda gördüğüm kadarıyla vatandaşın hastaneyle alakalı bir meselesi olmuş, baş sağlığı dilenmiş gibi konuları gündeme almış. Tabi ki bunlar bir milletvekilinin ulaşılabilirliği noktasında önemli hadiselerdir. Geçmiş dönemde zaten bizim ulaşılabilirliğimiz yüksek seviyedeydi. Özellikle Cumhur İttifakı nezdinde önümüzdeki dönemde bu benim şahsımla da bütünleşirse hem vatandaşımızın ulaşım noktasındaki düşüncesini kıymetli bulacağımı ifade etmek istiyorum. Onların sorunlarına eğilmekle beraber birçok ilçe ve köylerimizdeki problemlerinin çözümüne de ciddi katkı sağlayacağımı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

“KASTAMONU HALKINA GÜVENİYORUM”

Emin Çınar son olarak: “Yapılacak olan seçimler Kastamonu’muza, ülkemize hayırlar getirsin. Kampanyamız belasız kazası nasiplensin inşallah. Kastamonu halkının sağduyusuna güveniyorum. Geçmiş dönem tecrübelerimizi inşallah vatandaşlarımızın Milliyetçi Hareket Partisi’ne güveniyle beraber daha güçlü bir şekilde meclis temsiliyle çözüme kavuşturmak için gece gündüz mücadele edeceğiz” dedi.
 

Bakmadan Geçme