• Haberler
  • Eğitim
  • Mutlu Ailem Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Mutlu Ailem Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Mutlu Ailem' temalı resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Aile kurumunun önem ve değeri hakkında çocuklarımızın resim ve şiir yoluyla kendilerini özgürce ifade edebilmeleri, var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaları ve aile ortamındaki huzuru betimlemeleri amacıyla düzenlenen "Mutlu Ailem" temalı resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Mutlu Ailem Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm ilkokul öğrencilerimizin katıldığı resim, tüm resmi ve özel ortaokul öğrencilerin katıldığı şiir yarışmasının ödül töreni İl Milli Eğitim Müdürü Hasan gümüş, Şube Müdürü Gülseren Anbarcı, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

‘Kendi Öz Yapımızı, En Önemli Sığınağımızı Korumak Zorundayız’

Öğrencilere ödüllerini takdim eden İl Müdürü Gümüş; “Bütün gemiler fırtınaya yakalandıklarında en güvenli yerleri limanlardır. Biz insanoğlunun da hayat denen yolculukta bir fırtınaya yakalandığımızda güvenle sığınabileceğimiz sığınak ailedir. Onun için ailelerimizin mutluluğu, çocuklarımızın mutluluğuna eş değer. Bu mutluluk da aynı zamanda toplumun mutluluğudur ve toplumun mutluluğu demek üretim demek, gelişmek demektir. Aile kurumumuza sahip çıkarak geleceğe taşımamız lazım. Kendi öz yapımızı, en önemli sığınağımızı korumak zorundayız. Biz bu değerlerimizi biliyoruz. Türk toplumu olarak hepimiz bunun bilincindeyiz. Çocuklarımız da ilerde aile olacaklar. Güçlü bir aile yapısı kurarak bu milleti geleceğe taşıyacaklar. Bu ülkenin bayrak taşıyıcısı olacaklar. Kıyamete kadar da al yıldızlı bayrağı çocuklarımız dalgalandıracaklar. Biz onlar için mücadele ediyoruz, onlar için varız. Bu anlamda çocuklarımız aile kavramını resmetti, şiire döktü.  Ben kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılan öğrencilerimizi tek tek tebrik ediyorum. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı, ilgili Şube Müdürümüzü yine onlara destek veren kıymetli velilerimizi ve idarecilerini tebrik ediyorum” dedi. 

Şiir alanında dereceye giren öğrenciler; 1’inci Kuzeykent Ortaokulu’ndan Murat Bera Samurkaş, 2’nci Şehit Şerife Bacı Ortaokulu’ndan İlayda Yılmaz, 3’üncü Seydiler Şehit Şerife Bacı Ortaokulu’ndan İnci Nisa Baykan şeklinde sıralandı. Resim alanında ise; 1’inci Gazipaşa İlkokulu’ndan Elif Alya Çelgen, 2’nci Bozkurt Fatih İlkokulu’ndan Ayşenur Tepe ve 3’üncü Tosya Yavuz Sultan Selim Borsa İstanbul İlkokulu’ndan Furkan Efe Uzunoğlu oldu.

Bakmadan Geçme