Okul Ziyaretleri İnebolu'da Devam Etti

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, okul ziyaretleri kapsamında İnebolu İstiklal Yolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, uygulama ana sınıfı ve uygulama özel eğitim sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, Şube Müdürler Hasan Sarıahmetoğlu, Halil İbrahim Kara ve Yunus Cengiz, İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Civelekoğlu ve Şube Müdürü Mustafa Akca'nın eşlik ettiği ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü öğrencileri sınıflarında ziyaret etti. 

Gümüş; “Dilimiz, bizim kimliğimizin en önemli belirleyicilerinden biridir. Dilimiz, kültürümüzü, tarihimizi, geleneklerimizi ve göreneklerimizi yansıtır. Dilimizi zenginleştirmek, kültürümüzü ve tarihimizi korumak anlamına gelir. Dilimizin Zenginlikleri Projesine katılarak sizler de kültürümüzü yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz” dedi. 

Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Okul ziyaretlerine devam eden İl Müdürü Hasan Gümüş, İnebolu İstiklal Yolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerle de bir araya geldi.
Okul Müdüründen okuldaki çalışmalar hakkında bilgi alan İl Müdürü Hasan Gümüş, okulun birimlerinde yaptığı incelemelerin ardından ziyaretinin sonunda öğretmenler odası buluşması kapsamında öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim süreçleri, akademik başarının artırılmasına yönelik çalışmalar üzerine sohbet etti, onların görüş ve önerilerini dinledi. 

Gümüş; “TEKNOFEST gibi etkinliklere katılım, gençlerimizin teknolojiyi keşfetmeleri, ilgili alanlarda yeteneklerini geliştirmeleri ve ülkemiz için önemli birer teknoloji lideri olmaları için büyük bir fırsat sunar. Bu tür organizasyonlara öğrencilerimizle katılmanız gençlerin teknolojiyi sevmelerini, öğrenmelerini ve bu alanda ilerlemelerini teşvik eder” ifadelerini kullandı.   

Halk Eğitimi Merkezi Kursiyerlerine Ziyaret

Hasan Gümüş; İnebolu ziyaretleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerini ziyaret etti.

Halk Eğitimi Merkezi’nin birimlerini dolaşarak kursiyerler ile bir süre sohbet eden İl Müdürü Hasan Gümüş, “Halk Eğitimi Merkezlerimiz geçmiş ve gelecek arasında bir köprü görevi görüyor. Sizler sayesinde bize özgü motifleri gelecek nesile taşıyarak değerlerimizi hep birlikte yaşatacağız. Türkiye Yüzyılı'nda kültürel mirasımızı yaşatıp bu mirasımızdan güç alarak yeni ürünler üreten kursiyerlerimizi görmek bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Binada İnceleme

Sonrasında Hasan Gümüş, yeni faaliyete geçecek olan İnebolu Binnur Çetinkaya Mesleki Eğitim Merkezi’nin binasında incelemelerde bulundu.
Tarihi İnebolu Karadeniz İlkokulu’nun restore edilmesiyle İnebolu Mesleki Eğitim Merkezimize kazandırılan kurum binası hakkında İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Civelekoğlu ve kurum yetkililerinden bilgi alan İl Müdürü Gümüş; “Mesleki Eğitim Merkezlerimiz gençlerimizin işsizlik problemine bir nebze de olsa katkı sağlıyor. Bu kurumlarımız Türkiye Yüzyılı'ndaki iş gücümüzü şekillendirmede kilit bir rol oynuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim”  dedi.
                           

Özel Haber

Bakmadan Geçme